Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Borussia Dortmund - FC Ingolstadt 04 - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – FC Ingolstadt 04

Optakt: Borussia Dortmund – FC Ingolstadt 04

Dortmund har gang i en travl periode, da de stadig er med i DFB pokal og Champions League. Omvendt kæmper Ingolstadt en brav kamp om at undgå nedrykning. Der er derfor lagt op til en kamp mellem top og bund, hvor Dortmund må betegnes som store favoritter på hjemmebanen Signal Iduna Park.

Kampfakta:
Spillested: Signal Iduna Park, Dortmund
Dommer:
Daniel Siebert
Kamptidspunkt:
Fredag 20.30
På TV:
Eurosport 2

Holdnyt:
Dortmund:
Dortmund har gang i en opbygningsfase, hvilket pt. rækker til tredjepladsen i Bundesligaen. I sidste runde tabte de ude til ligaens mest formstærke hjemmehold Hertha BSC, mens de i midtugen spillede sig i DFB pokalens semifinale efter sejr over pokalsensationen Sportfreunde Lotte.

Die Schwarzgelben er ubesejrede i 32 kampe på hjemmebane og kan med en sejr komme tættere på andenpladsen, hvor RB Leipzig ligger seks point foran. Med et nederlag kan de blive overhalet af Hoffenheim, mens de kan komme á point med Hertha Berlin. Der er dermed spænding i kampen om pladserne to til fem og pladserne til næste sæsons Champions League.

Både Reus og Dembélé er med sikkerhed ude, og først kort før kampstart forventes det, at der kommer en endelig udmelding om, hvorvidt Aubameyang når at blive sin skade kvit. Gaboneseren er i forrygende form for tiden med otte mål i de seneste fire kampe og 22 mål i alt i Bundesligaen. Blot et mål mindre end hele Ingolstadt holdet har scoret tilsammen. Afløserne til de tre forreste forventes at blive spillere som Schürrle og Kagawa, ligesom stortalentet Pulisic også forventes at få en aktiv rolle i kampen..

Tuchel kan til gengæld glædes ved at have Sokratis tilbage på holdet

Ingolstadt:
Efter et nederlag på 5-2 til Hoffenheim, fik Ingolstadt rejst sig en smule og spillede 2-2 mod Köln efter at have været bagud to gange.

Ingolstadt kæmper en kamp i bunden, hvor de ligger på 17. pladsen og har syv point op til overlevelse i Bundesliga. De tre hold lige over nedrykningsstregen er for alvor kommet i gang, og det er ved at være sidste udkald for Martin Hansen & Co., hvis ikke de skal tilbringe næste sæson i 2. Bundesliga.

Sidst de mødte Dortmund spillede de uafgjort i en målrig kamp, der endte 3-3. Det var endda efter at have været foran indtil anden halvlegs overtid, hvilket kan give troen på point. Hvis troen skal blive til virkelighed, skal de forsøge at udnytte deres dødbolde, hvor de har scoret 14 af deres 23 mål, hvilket sammen med Hoffenheim, Mainz, Hertha Berlin og rundens modstander Dortmund, er mest af alle hold i ligaen. Derfor bliver det også vigtigt at få lukket af i defensiven og ikke give Dortmund for mange farlige dødbolde.

Walpurgis må til dagens kamp undvære Moritz Hartmann, som er ude med en skade og er eneste utilgængelige spiller.

Karantæner:
Dortmund:
Dembelé
Ingolstadt:
Ingen

Bud på startopstillinger:
Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer – Weigl, Castro – Pulisic, Kagawa, Guerreiro – Schürrle
Ingolstadt : Hansen – Matip, Bregerie, Tisserand – Hadergjonaj, Cohen, Morales, Suttner – Kittel, Leckie – Lezcano

Vidste du, at…:
Dortmund ikke har tabt de sidste 23 hjemmekampe, der er spillet en fredag aften (16 sejre, syv uafgjorte)? Det seneste nederlag var i januar 2004, hvor de tabte 0-1 i Ruhr-derbyet mod ​​Schalke 04.

Dom:
Det bliver en kamp, hvor Dortmund dominerer, og Ingolstadt skal udnytte deres dødbolde, samt håbe på en stærk Martin Hansen i målet for at få point. På trods af manglen på Dortmunds angrebstrio, burde der være kvalitet til forskel. Kampen ender 2-0.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!