bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – Bayern München

Optakt: Borussia Dortmund – Bayern München

Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort, spillerunder

Lørdag aften kan meget vel give et fingerpeg om, hvorvidt Borussia Dortmund kan bryde Bayern Münchens imponerende mesterskabsstime på otte Meisterschale i træk. Det er blevet tid til sæsonens første der Klassiker, som samtidigt er et opgør mellem Bundesligaens bedste defensiv, BVB, og den bedste offensiv, Bayern. Det bliver en vaskeægte Kracher.

 

Kampfakta

Spillested: Signal-Iduna-Park, Dortmund
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30
Tv: TV3+

 

Holdnyt

Dortmund

Borussia Dortmund har fået en forrygende start på denne Bundesliga-sæson, og det er kun, fordi Bayern har scoret flere mål end BVB, at de ikke fører Bundesligaen. For Dortmund har, ligesom Bayern, kun tabt en enkelt kampe i indeværende sæson, og det har især været værd at notere Dortmunds defensiv.

Mats Hummels, Manuel Akanji og co. har gjort det til mere end UG, og efter de første seks spillerunder har BVB altså kun lukket sølle to scoringer ind i den hjemlige liga. I sidste weekend fik de en 2-0-sejr i hus, da Lucien Favres mandskab besejrede oprykkerne fra Arminia Bielefeld takket være to mål af Mats Hummels. Desuden spillede Thomas Delaney 82 minutter i sejren i sidste weekend, og beholder vi danskerbrillerne på er der grund til samtidigt at iføre sig klaphatten.

I midtugen var Delaney nemlig også med, da BVB i ganske sikker stil besejrede belgiske Club Brügge med 3-0, og her fik den danske midtbanespiller næstsidste fod på Thorgan Hazards 1-0-scoring. Meget tyder dog på, at danskeren får lov at starte på bænken i lørdagens opgør. I onsdagens sejr satte Erling Haaland endda rekord, da han blev den første spiller i Champions League, der står noteret for 14 mål i sine første 11 CL-kampe.

Se højdepunkter fra den kamp

Hvis vi vender tilbage til Dortmunds defensiv, kan vi ikke komme uden om Mats Hummels, der lørdag møder sin tidligere arbejdsgiver, for den tyske midterforsvar har været intet mindre end formidabel i indeværende sæson.

Han har været stabil og tæt på fejlfri, og defensiven er ellers noget af det, som har været en akilleshæl for BVB i de seneste par sæsoner. Derudover har Hummels også været farlig i modstanderens felt, som han viste mod Bielefeld og Schalke, og han har faktisk scoret klubbens tre sendte mål i Bundesligaen. I kampen mod Bielefeld måtte han udgå med problemer i baglåret, og han sad over mod Brügge, men han regner med at være klar igen lørdag. Dortmund har også brug for en god defensiv, når rivalerne fra Bayern besøger Signal-Iduna-Park, og ser vi tilbage på tidligere der Klassiker-opgør, gør det uden tvivl ondt på die Schwarzgelben.

Senest de to mandskaber mødtes var i Super Cuppen i begyndelsen af denne sæson, hvor Bayern vandt 3-2 i en kamp mellem to reservespækkende mandskaber. Det var ikke nogen katastrofe, men det var omvendt det tredje nederlag i træk mod rivalerne fra München.

Dortmund har dog også deres kvaliteter, for Erling Haaland er næsten lige så farlig som gæsternes Robert Lewandowski, mens man har flere knapper at trykke på rent offensivt i form af både Jadon Sancho, Julian Brandt, Marco Reus, Giovanni Reyna og Thorgan Hazard.

Emre Can er fortsat ude med corona. Derudover er Marcel Schmelzer og Dan-Axel Zagadou også ude af opgøret.

 

Bayern München

Bayern München er placeret på Bundesligaens førsteplads efter sidste rundes sejr over Köln, mens Leipzig tabte for første gang i indeværende sæson i Gladbach. Det sendte Hansi Flicks mandskab op som Spitzenreiter, og Bayern-mandskabet formåede da også at klare ærterne i midtugens Champions League-opgør.

Det så ellers længe ud til, at Salzburg ville snuppe point fra rekordmestrerne, men de i de sidste tolv minutter skruede tyskerne bissen på. Med fire scoringer indenfor de sidste tolv minutter, vandt Bayern med cifrene 6-2, og det lignede derfor en klar sejr, selvom man i store dele af kampen var udfordret i Østrig. Det fortæller omvendt også lidt om Bayerns klasse igen i denne sæson.

Siden chok-nederlaget i Bundesligaens 2. spillerunde til Hoffenheim er det kun gået en vej for Bayern, som ikke har set sig tilbage. I sidste runde blev det til en 2-1-sejr over Köln, hvilket i øvrigt også var første gang i tre Bundesliga-kampe, at Bayern scorede under fire mål.

Her blandede Hansi Flick kortene, og han gav blandt andet pause til Bundesligaens topscorer, Robert Lewandowski, der helt var udeladt af truppen. Til gengæld var Lewandowski på pletten i det føromtalte CL-opgør mod Salzburg, hvor han scorede to gange. Udover det er en kamp, der kan give os de første indikationer på, hvem der står stærkest er i mesterskabskampen, så har Hansi Flick også en god statistik mod netop Dortmund.

Bayern-træneren har i de tre opgør mod BVB, hvor han har været i spidsen for Bayern, endnu ikke tabt, og faktisk fik hansin ilddåb mod netop Dortmund. Det skete den 9. november 2019, hvor Bayern vandt med overbevisende 4-0. Nu står vi her et år senere, og Hansi Flick kan se tilbage på et kalenderår, der har budt på en historisk The Treble, og det hele begyndte altså med en sejr i der Klassiker.

Hansi Flick må undvære Niklas Süle, der ligesom Emre Can er ude grundet Covid-19, mens også Nianzou og Alphonso Davies er ude med skader. Derudover er Leon Goretzka tvivlsom til opgøret, men meget tyder på, at tyskeren bliver klar – ellers er Tolisso klar til at gå ind i startopstillingen.

Læs også: De 11 største kampe mellem Borussia Dortmund og Bayern München

Karantæner

Borussia Dortmund: Ingen
Bayern München: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Borussia Dortmund: Bürki – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Bellingham, Witsel – Sancho, Reus (c), Reyna – Haaland

Bayern München: Neuer (c) – Pavard, Boateng, Alaba, Hernandez – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Coman – Lewandowski

 

Vidste du, at…:

Robert Lewandowski har scoret hele 16 mål for Bayern imod sin tidligere klub, Borussia Dortmund? De 16 scoringer er kommet i kun 12 opgør.

 

Dom:

Det er ikke nemt at spå om der Klassiker, og denne gang er det bestemt ikke nemmere, da Dortmund har vist sig at have en solid defensiv, mens Bayern bare er fortsat, hvor de slap. Vi håber, som altid, på et underholdende opgør, hvor det måske – også for magtbalancen i tysk fodbold  – vil være sundt, hvis Dortmund trak sig sejrsrigt ud af opgøret. 2-1 til BVB.

Få spiltips til alle kampe i Bundesligaen

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”