Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen

Optakt: Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen

Borussia Dortmund, Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt

Nogle af ligaens bedste spillere krydser klinger lørdag eftermiddag på Signal-Iduna Park. Der er vigtige point på spil i kampen om henholdsvis top-4 og Europa League.

Kampfakta:
Spillested: Signal-Iduna Park, Dortmund
Dommer: Dingert
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
På TV: Eurosport 2

Holdnyt:
Borussia Dortmund:
Tuchels drenge leverede en formidabel omgang fodbold, da de i sidste weekend slog Christian Streichs Freiburg med 3-0. Generelt er “Die Schwarz-Gelben” begyndt at vise sig fra sin gode side efter en længere periode med dårlige resultater.

På onsdag gælder det returopgør i Champions League ottendedelsfinalen, hvor Dortmund står over for Benfica. Der er pres på Tuchels tropper, som tabte det første opgør med 1-0 nede i Lissabon. I mellemtiden skal der fokuseres på dagens vigtige opgør, hvor de har revanche til gode, efter Leverkusen vandt det omvendte opgør med 2-0.

Dortmund har i de sidste par kampe i øvrigt fået rettet lidt op på den defensiv, der har måttet stå model til meget kritik i løbet af sæsonen. De sidste to kampe har defensiven dog holdt målet rent, og forbedringer i det defensive kan gå hen og blive meget afgørende, når vi kommer til maj.

Der bliver ikke nogen tvillingekamp på Signal-Iduna Park, Sven Bender er nemlig ude med en skade. Hans holdkammerater Sebastian Rode og Mario Götze er heller ikke til rådighed for Tuchel. Götze forventes i øvrigt ikke at spille mere i denne sæson, da han har fået konstateret en stofskiftesygdom, der holder ham ude på ubestemt tid.

Bayer Leverkusen:
Sidste weekend var en kæmpe skuffelse for “Die Werkself”, som noget nedtrykte måtte se sig slået til et Mainz-hold, der inden kampen ellers var i dårlig form.

Leverkusen befinder sig pt. på ligaens niendeplads, og det er langt under standarden fra Roger Schmidts drenge. Spørgsmålet er derfor hvor længe, det kan være hans drenge. Han har nu efterhånden været i klubben i en god årrække, det er ikke blevet til noget stort hidtil, og denne sæson har været et lavpunkt. Det er svært at se, hvordan den temperamentsfulde tysker skulle beholde sit job, hvis “Die Werkself” ender uden for de pladser, som giver adgang til europæisk fodbold.

Jonathan Tah ude til dagens kamp, og Calhanoglu afsoner fortsat sin fire måneders lange karantæne.

Karantæner:
Borussia Dortmund: Ingen
Bayer Leverkusen: Hakan Calhanoglu

Bud på startopstillinger:
Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Bartra, Schmelzer – Durm, Castro, Weigl, Guerreiro – Dembelé, Reus – Aubameyang
Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs, Toprak, Dragovic, Wendell – L. Bender, Kampl – Bellarabi, Brandt – Chicharito, Havertz

Vidste du, at…:
sidst Leverkusen i denne sæson lå til europæisk fodbold i tabellen var efter 2-0-sejren over netop Dortmund tilbage i oktober? Siden da er det stort set kun gået ned ad bakke.

Dom:
Dortmund er i god form, og hjemme på Signal-Iduna Park er de favoritter. 2-0 til hjemmeholdet.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!