bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt Bayern München – Freiburg: Kan Bayern gøre en ende på Freiburgs ubesejrede sæsonstart?

Optakt Bayern München – Freiburg: Kan Bayern gøre en ende på Freiburgs ubesejrede sæsonstart?

Optakt, Bayern München

Det er ligaens nummer 1 mod ligaens nummer 3. Det er ligaens bedste angreb mod ligaens bedste forsvar. Og så er det også den yngste træner mod den ældste træner i Bundesligaen. Indtil videre er det den rutinerede ræv Christian Streich, der som den eneste har formået at holde sit hold ubesejret i denne sæson. Slutter Julian Nagelsmann og Bayern den stime lørdag?

 

Optakt

Spillested: Allianz-Arena, München
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: Xee

 

Bayern München

Bayern München har i den seneste uge bevist, at der var tale om en kollektiv off-day og ikke en nylig tendens, da de i pokalturneringen røg ud til Gladbach med hele 5-0. Først satte man Union Berlin på plads med en 5-2-sejr i et underholdende opgør, hvor Robert Lewandowski scorede to gange, mens Leory Sané, Kingsley Coman og Thomas Müller alle scorede et enkelt mål.

De samme cifre blev også slutresultatet, da Bayern i midtugen sikrede sig videre avancement i Champions League. Her gik det udover Benfica, der tabte med 5-2, hvor Lewandowski minsandten lavede hattrick, selvom han ”tillod” at brænde et straffe undervejs.

Der er med andre ord gode chancer for, at der kommer fem mål fra Bayern eller modstanderen i lørdagens første opgør. Spøj til side.

Bayern München har gjort det klart for alle og enhver, at de godt kan rejse sig oven på en fæl skuffelse, som det var at få en endefuld af Gladbach. Der skal tilskrives ros til Julian Nagelsmann, men også til spillere som Müller og Lewandowski, der begge har trådt i karakter i de seneste to kampe.

Lørdag står de overfor Freiburg, der endnu ikke er gået fra banen med et nederlag. Det er ligaens nummer 1 mod ligaens nummer 3, mens det også er ligaens bedste offensiv overfor ligaens bedste defensiv.

Julian Nagelsmann har også talrige muligheder for at blande kortene rent offensivt, hvor han har en formstærk Lewandowski, det samme er Leory Sané, mens også Thomas Müller har fundet skarpheden frem igen. Læg dertil en lynhurtig Kingsley Coman, der skal konkurrere med Serge Gnabry om den sidste plads i front.

Det kalder vi et luksusproblem.

Derudover vender Niklas Süle tilbage fra skade, og Kicker har ham endda til at gå direkte tilbage i startopstillingen. Nagelsmann må se bort fra Svenn Ulreich og Chopu-Moting, men ellers står truppen knivskarpt forud for lørdagens opgør.

 

Freiburg

 

Det var nok de færreste, der havde troet, at det var Freiburg og ikke Bayern München, der var ubesejret efter de første ti kampe. Men det er ikke desto mindre sandheden.

Freiburg har spillet formidabelt indtil videre i denne sæson, hvor man ud fra en bundsolid defensiv har skabt en lang række flot resultater. Det har medført seks sejre og fire uafgjorte resultater, der gør dem til Bundesligaens eneste ubesejrede mandskab. Det bringer samtidig også Freiburg op på en flot tredjeplads i ligaen, kun tre point fra lørdagens modstander på førstepladsen.

Lørdagens opgør på Allianz Arena bliver den ultimative test for Christian Streichs Freiburg-mandskab, der virkelig kommer op imod et hold, der har masser af offensiv kvalitet. Derudover har Bayern også kun lukket tre mål flere ind end Freiburg, så det bliver en svær kamp for Freiburg, der dog kan drage til Bayern med oprejst pande og tro på tingene.

I den seneste spillerunde fik man en 3-1-sejr hjemme over Greuther Fürth, hvor man dominerede i store dele af kampen.

På sidelinjen på Allianz Arena bliver det samtidig en duel mellem ligaens yngste træner i form af Julian Nagelsmann og Bundesligaens ældste, Christian Streich. Streich skal lade erfaringen komme ham til gode i det, der faktisk også bliver hans 300. Bundesliga-kamp i spidsen for Freiburg.

Streich må se bort fra Nils Petersen og Roland Sallai, men ellers har han alle mand til rådighed til Freiburgs største og sværeste kamp hidtil i denne sæson.

 

Karantæner

Bayern: Ingen
Freiburg: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Bayern: Neuer (c) – Pavard, Upamecano, Süle, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Sane – Lewandowski

Freiburg: Flekken – Gulde, Lienhart, N. Schlotterbeck – Kübler, Eggestein, Höfler, Günter (c) – Jeong, Höler, Grifo

 

Vidste du, at..:

SC Freiburg er et af bare fire hold i Europas top fem ligaer, der er ubesejret? Derudover er det værd at nævne, at 28 ud af de 32 hold, der har været ubesejret efter de første ti spillerunde er endt i top fire den sæson. 13 af dem er endda blevet mestre.

 

Hvem vinder kampen?

Bayern må forventes at være det angribende hold i lørdagens kamp, og det behager dem normalt. Freiburg derimod skal forsøge at få det til at blive en ”grim” kamp, der skal afgøres på dødbolde og på fight. Vi tror dog, at Nagelsmann og co. trækker sig sejrrigt ud af kampen og påfører Freiburg sæsonens første nederlag. 3-1 til Bayern.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Bundesligamanager, holdet.dk, Golden Boy 2022
22 Bundesliga-spillere nomineret til Golden Boy 2022
Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort
Så meget koster et sæsonkort i Bundesligaen
Corona virus, Ingen tilskuere, optakt
Optakt: Bayer 04 Leverkusen – SC Freiburg – Kan Streich føre Freiburg i Champions League
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga
Optakt: Freiburg – Union Berlin: Kampen om Europa