bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt : Bayern München – Borussia Dortmund

Optakt : Bayern München – Borussia Dortmund

Optakt, højdepunkter

Lørdag aften tager Bayern München imod forfølgerne fra Borussia Dortmund, som på nuværende tidspunkt er 15 point efter førerholdet. Hjemmeholdet skal forsøge at rejse sig ovenpå midtugens nederlag ude imod Hoffenheim, men har haft det svært i denne sæson imod de andre tophold, hvor de kun har vundet en ud af fire kampe hidtil, hvilket gør, at Tuchels tropper kan drømme om alle tre point. 

Kampfakta:
Spillested: Allianz-Arena, München
Dommer: Fritz
Kampstart: Lørdag 18:30
På tv: 6’eren

Holdnyt:
FC Bayern München:
Efter 20 kampe uden nederlag måtte Bayern München indkassere sit første nederlag siden slutningen af november, hvor de på udebane tabte 3-2 imod russiske FC Rostov i Champions League.

Det kan dog blive svært nok at komme tilbage på sporet igen, da de har haft det svært imod de tre forfølgere Leipzig, Hoffenheim og Dortmund, hvor det blot er blevet til en sejr ud af fire opgør hidtil, hvilket var en knusende 3-0 sejr på hjemmebane imod RB Leipzig.

Ancelotti må til opgøret se bort fra Thomas Müller, Douglas Costa samt keeper Manuel Neuer, som naturligvis havde pyntet på ethvert Bayern hold. Til gengæld er den vigtige forsvarsstyrmand Boateng atter ved at være tilbage i fuld vigør, hvilket efterlader Ancelotti med det svære valg, hvor han skal vælge imellem netop Boateng og Javi Martinez som makker til tidligere Dortmund anfører Mats Hummels i midterforsvaret.

Ellers skulle de resterende spillere til startopstillingen mere eller mindre give sig selv, hvor de to rutinerede kantspillere Ribery og Arjen Robben skal forsøge at sætte topscore Robert Lewandowski op.

Som ekstra bemærkning kan det nævnes, at Robben har nettet hele syv gange i de seneste ni kampe imod Dortmund.

Borussia Dortmund:
Dortmund skal forsøge at gentage succesen fra efteråret, hvor de på hjemmebane formåede at besejre Bayern med 1-0 takket være en tidlig scoring fra den omdiskuterede gaboneser Aubameyang, som i løbet af ugen har været i mediernes søgelys efter hans kontroversielle fejring af hans scoring imod rivalerne fra Schalke i sidste weekend.

Forsvarschef Sokratis er tilbage til opgøret efter at have afsonet karantæne i midtugen imod HSV, hvor man i øvrigt kunne trække sig sejrrigt ud af en utrolig underholdende 3-0 kamp. Der hersker en anelse tvivl om, hvorvidt venstreback Marcel Schmelzer bliver klar til opgøret – en kvalitetsbackup i form af Raphael Guerreiro står dog klar i kulissen til at tage over, hvis det skal vise sig, at den 29-årige tysker er ukampdygtig.

Til gengæld må Tuchel med sikkerhed se bort fra den ofte skadesplagede Erik Durm, Mario Götze, Marco Reus, tidligere Bayern-spiller Sebastian Rode, Julian Weigl samt rekordindkøbet Andre Schürrle, som alle er ude i den nærmeste fremtid også. Piszczek og Bartra er alle tvivlsomme, men forventes dog at spille.

I de offensive spilleres fravær har Shinji Kagawa i de seneste fire kampe virkelig overbevist med en række gode indsatser, som både har kastet mål og assists af sig. Japaneren kæmper ligesom et par af holdkammeraterne med lidt problemer i muskulaturen og er ikke med resten af holdet i München

En anden utrolig formstærk spiller er Aubameyang. Angriberen står noteret for hele elleve mål i de seneste syv kampe, så der venter Bayern-defensiven en ordentlig mundfuld, hvis målet bag vikarierende målmand Svend Ulreich skal holdes ren.

Karantæner:
FC Bayern München: Ingen
Borussia Dortmund: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Bayern München: Ulreich – Lahm, Boateng, Hummels, Alaba – Alonso, Vidal – Robben, Thiago, F. Ribery – Lewandowski
Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Bartra, Sokratis, Schmelzer – Bender, Merino – C. Pulisic, Castro, Dembelé – Aubameyang

Vidste du, at…:
Bayern München har fået ligeså mange point på hjemmebane som Dortmund, men rekordmestrene har til gengæld hentet 15 point mere på udebane end Aubameyang og co.?

Dom:
Bayern viser atter sin klasse på hjemmebane og trækker sig derfor sejrrigt ud af opgøret. Det bliver dog ikke uden kamp, da gæsterne er svære at holde fra fadet. 2-1.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!