bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayer 04 Leverkusen – FC Bayern München

Optakt: Bayer 04 Leverkusen – FC Bayern München

Corona virus, Ingen tilskuere, optakt

Med fem runder tilbage fører Bayern München Bundesligaen med syv point ned til Dortmund på andenpladsen. De må lige nu betragtes som storfavoritter til titlen, men hvis der endelig skal pustes nyt liv i mesterskabskampen, kunne det ske lørdag eftermiddag, hvor sydtyskerne møder et stærkt Leverkusen-hold, der i det omvendte opgør i november slog Bayern München med 1-2. Kan ”die Werkself” gentage succesen, eller løber Hansi Flicks mandskab med de tre point?

Kampfakta:

Spillested: Bay-Arena, Leverkusen

Kamptidspunkt: Lørdag 15:30

TV: Xee

 

Holdnyt:

Bayer 04 Leverkusen:

Peter Bosz’ mandskab fik i sidste runde en vigtig udesejr mod Freiburg med cifrene 0-1.

Man kunne næsten sige sig selv, at Kai Havertz scorede kampens afgørende mål. I en ung alder har Leverkusens stjernefrø markeret sig som en af Bundesligaens største stjerner. Han er den bedste spiller på holdet, og det har han været i noget tid. Han har udviklet sig og lagt på hver sæson, og han er vital i Leverkusens kamp for at komme i top-4. Af samme grund kårde vi her på Bulibold ham også til månedens spiller for maj.

Kampen om Champions League-fodbold er tæt. Op til denne runde har Leverkusen 56 point ligesom Gladbach, men på grund af målforskellen ligger Leverkusen på femtepladsen lige præcis uden for top-4. Med fem runder tilbage er der ikke råd til at smide særlig mange point, så Leverkusen har en stor opgave foran sig lørdag eftermiddag.

Lars Bender sidder ude med en skade, og han er derfor ikke til rådighed for Peter Bosz’ mandskab. Til gengæld kan Kevin Volland måske få sit længeventede comeback, ligesom det bliver interessant at se, om Peter Bosz forsgøger sig med en 3-4-4 opstillingen til storkampen.

FC Bayern München:

Bayern bliver ved med at vinde, og de bliver ved med at score mange mål. I sidste weekend slog de Fortuna Düsseldorf med 5-0, hvor de blev sat i gang af et selvmål at Mathias Zanka Jørgensen.

Dermed har de efter 29 runder scoret 86 mål, og det er ny rekord i Bundesligaen

I omtrent et halvt år har Bayern vist, at de er det absolut bedste hold i Tyskland, og der skal lidt af et formdyk til, hvis det ottende mesterskab på stribe ikke skal blive en realitet. Man skal dog altid sørge for at gøre arbejdet færdigt, og af de kampe, Bayern har tilbage, kunne lørdagens brag mod Leverkusen godt blive en af dem, hvor de risikerer at smide point.

Bayern har faktisk tabt deres sidste to møder med Leverkusen. Det er dog aldrig lykkes Leverkusen at slå Bayern tre gange i streg, og mon ikke de skal levere lidt af præstation, hvis Bayern skal slås lørdag eftermiddag?

Til lørdagens brag sidder Coutinho, Tolisso og Niklas Süle ude med skader. Omvendt er Thiago med igen efter at have døjet med en skade i de seneste par kampe

Bud på startopstillinger:

Leverkusen: Hradecky; Weiser, Tapsoba, S. Bender, Sinkgraven; Aranguiz, Baumgartlinger; Bellarabi, Amiri, Diaby, Havertz

Bayern München: Neuer; Pavard, Boateng, Alaba, Davies; Kimmich, Thiago; Coman, Müller, Gnabry; Lewandowski

Vidste du, at…:

29 af de 86 mål er blevet scoret af holdets polske målræv Robert Lewandowski? Hvis han i de sidste fem runder scorer elleve mål, tangerer han Gerd Müllers målrekord fra 1971-72-sæsonen, hvor den legendariske Gerd Müller nettede 40 gange. Det virker ikke så realistisk, at det skulle lykkes Lewandowski at tangere rekorden i denne sæson, men man ved dog aldrig med Bayerns nummer 9.

Dom:

Hvis Leverkusen finder deres allerbedste spil frem, kan de godt slå Bayern. Men Bayern har siden december kun spillet en kamp uafgjort og vundet de resterende, så det virker ulogisk at pege på andet, end at Bayern snupper alle tre point. Vi tror udeholdet vinder 1-3.

Få spiltips til samtlige kampe i Bundesligaen

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!