bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – Hertha BSC

Optakt: Borussia Dortmund – Hertha BSC

Borussia Dortmund, fankultur, optakt, tilskuere, fans på stadion, Bundesligaen 2021/22, fyldte stadioner

Normalt ville Dortmund være storfavoritter til en hjemmekamp mod Hertha, men med det niveau Bruno Labbadias hold har vist siden Bundesligaens genopstart, er intet givet på forhånd for Dortmund, når de lørdag aften tager imod ”die alte Dame”.

Kampfakta:

Spillested: Signal-Iduna-Park, Dortmund

Kamptidspunkt: Lørdag 18:30

TV: TV3 Sport

 

Holdnyt:

Borussia Dortmund:

I søndags slog Dortmund Paderborn med 6-1 efter en fantastisk anden halvleg, hvor alle holdets seks mål blev scoret. Tre af disse af Jadon Sancho, der for for første gang efter pause begyndte inde.

Samme Jadon Sancho blev af DFB straffet rent økonomisk, da det tyske fodboldforbund mente, han havde forbrudt sig ved reglerne i forbindelse med et besøg af en frisør.

Præstationen mod Paderborn understregede , at der stadig er et spinkelt håb for Dortmund i mesterskabskampen, hvis Bayern imod forventning skulle begynde at smide point i de sidste fem runder. På den anden side skal Dortmund dog også sørge for at holde formen kørende, da de kun ligger fire point foran Leverkusen på 5.-pladsen i tabellen, og sportsdirektør Michael Zorc afskrev i denne uge også mesterskabet og sagde, at det nu handler om at slutte på andenpladsen.

Både Zagadou og Hummels kan ikke være med til kampen mod Hertha, hvilket gør, at ”die schwarz-gelben” er en smule pressede i de bagerste geledder til aftenens kamp. Det forventes, at Emre Can bliver rykket ned i midterforsvaret i dagens anledning, hvilket han også har prøvet tidligere for blandt andet det tyske landshold. Et alternativ er at benytte Leonardo Balerdi, der stadig ikke har fået mange chancer siden sit skifte sidste vinter.

Hummels er i karantæne, mens Zagadou er ude med en skade. Udover det er Dahoud, Marco Reus og Nico Schulz også ude med skader.

Erling Håland måtte udgå i kampen mod Bayern, men han trænede med torsdag og kan måske være tilbage i truppen igen til denne vigtige kamp.

Hertha BSC:

Sidste weekend slog Hertha Augsburg på hjemmebane med 2-0.

Efter fire kampe med Bruno Labbadia i spidsen hjemsøger nedrykningsspøgelset ikke længere Hertha. Med ti point siden Bundesligaens genopstart er Hertha faktisk blevet en seriøs bejler til europæisk fodbold.

Det har også været opløftende for Hertha-fans at se vintertransfervinduets indkøb Piatek begynde at vise prøver på sin målnæse. Han fik ikke nogen særlig god start, men med scoringer i de sidste to kampe ligner det, at han er på vej til at leve op til de forventninger, der har været sat til ham.

Og Piatek kan sagtens få en vigtig rolle i lørdagens sene kamp, da Matheus Cunha sidder ude med en sagde hos gæsterne. Hertha er i det hele taget lidt presset, da også Ascacibar, Marvin Plattenhardt og Marius Wolf er ude med skader.

Bud på startopstillinger:

Dortmund: Bürki; Piszczek, Can, Akanji; Hakimi, Witsel, Delaney, Guerreiro; Sancho, T. Hazard, Brandt

Hertha BSC: Jarstein; Pekarik, Boyata, Torunarigha, Mittelstädt; Grujic, Skjelbred; Lukebakio, Darida, Dilrosun; Ibisevic

Vidste du, at…:

Jadon Sancho i sin indtil videre korte karriere har gjort ret ondt på hovedstadsklubben? I sine fire Bundesliga-optrædener mod Hertha har han scoret tre mål og leveret tre assists.

Dom:

Vi tror, at det bliver en tæt duel, hvor Bruno Labbadia kommer til at tabe sin første kamp som Hertha-træner. Vi tror, hjemmeholdet vinder 2-1.

Få spiltips til samtlige kampe hos SpilXperten

 

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”