bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayer 04 Leverkusen – Borussia Mönchengladbach

Optakt: Bayer 04 Leverkusen – Borussia Mönchengladbach

Det bliver et derby med meget på spil, når Heckings drenge krydser Rhinen. Begge hold har et forfærdeligt efterår, som de skal have rettet op på i foråret.

Kampfakta:Spillested: BayArena, Leverkusen
Dommer: Aytekin
Kamptidspunkt: Lørdag 18:30
På TV: Eurosport 2

Holdnyt:
Bayer 04 Leverkusen:
Leverkusen slog Hertha BSC på imponerende vis med 3-0 i sidste weekend. Det var en fantastisk opvisning i den form for fodbold vi forbinder Leverkusen med. Præstationer som den mod Hertha har dog i denne sæson været alt for sporadiske, og holdet indtager derfor en 8. plads før dagens kamp.

Det dårlige efterår har stillet spørgsmålstegn ved klubbens temperamentsfulde træner Roger Schmidt, som endnu ikke har opnået klimaks under sit styre i fabriksbyen.

“Die Werkself” har de fleste store kanoner med. De mangler dog deres østrigske centerback Dragovic, og det betyder formentlig, at Tah afløser ham i startopstillingen.

Borussia Mönchengladbach:
Det lykkedes ikke for Gladbach at slå ligaens bundprop Darmstadt, og “Die Fohlen” måtte tage til takke med 0-0. Den nye træner Dieter Hecking fik derfor ikke den drømmedebut, som han havde ønsket sig.

Lige nu ligger Gladbach skræmmende tæt på nedrykning, og “De elleve fra Niederrhein” skal se at komme væk fra bunden, så hurtigt som muligt.

Nico Elvedi, Strobl, Traore og Hermann bliver ikke klar til aftenens brag, mens Kolodziejczak er tvivlsom grundet sygdom. Til gengæld meldes både Schulz og Johnson igen klar.

Karantæner:
Bayer 04 Leverkusen: Ingen
Borussia Mönchengladbach: Ingen

Bud på startopstillinger
Bayer 04 Leverkusen: Leno – Henrichs, Tah, Toprak, Wendell – Aranguiz, Kampl – Bellarabi, Calhanoglu – Brandt, Chicharito
Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke, A. Christensen, Vestergaard, Wendt – Kramer, Dahoud – Hofmann, Hazard – Stindl – Raffael

Vidste du at…:
Gladbach er det hold, som Leverkusen har slået flest gange på hjemmebane i hele Bundesligaen.

Dom:
Disse kampe kan have en tendens til at leve deres eget liv. Alligevel peger pilen på Leverkusen, der ser ud til at være i en stærkere forfatning end Gladbach. 2-0 til hjemmeholdet.

Stream kampen her

You may also like
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
HSV, Hamburger SV, Nur der HSV
Optakt til runde 26 i 2. Bundesliga: St. Pauli på vej mod oprykning og Baumgart som en moderne Churchill