bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til 28. runde i 2. Bundesliga: Kæmpe kamp i Kaiserslautern
1. FC Kaiserslautern, Relegation, 2. Bundesliga 2022/23

Darmstadt udbyggede med sejren hjemme over Paderborn forspringet ned til 3. pladsen til nu syv point, da uovervindelige St. Pauli også slog Heidenheim. HSV forstummede for en stund al snak om gummiben, da die Rothosen pulveriserede stakkels Hannover 96 med 6-1. Dermed overtog HSV 2. pladsen fra Heidenheim, mens St. Pauli nu blot er fire point efter Heidenheim på 4. pladsen.
I kælderregionen sagde vi vel farvel til Sandhausen, mens Kiel forværrede Rostocks krise. Velkommen til optakten til 28. runde i verdens bedste næstbedste liga.

Hannover 96 – FC Heidenheim – fredag kl. 18.30
”Die 96´er” fik ikke et ben til jorden, da de lørdag besøgte Volkparkstadion og et veloplagt HSV-mandskab. Efter 2-0 ved pausen fik Hannover reduceret ved Derrick Köhn, men håbet braste ni minutter senere, da HSV gjorde det til 3-1. Kritikken mod Stefan Leitl og hans mandskab vil givet tage til i løbet af ugen, og det kræsne hjemmepublikum vil helt sikkert forlange 100% af hjemmeholdet i dette opgør.
Heidenheim kunne intet stille op imod i hjemmekampen mod St. Pauli. Tim Kleindienst og Denis Thomalla kom frem til enkelte chancer, men det var gæsterne, der var tættest på kampens andet mål, da de ramte overliggeren.
Hannover vinder en smal sejr i dette opgør.
Bulibolds tip: Hannover 96 – FC Heidenheim 2-1

Greuter Fürth – Jahn Regensburg – fredag kl. 18.30
Fürth beseglede vel Sandhausens skæbne, da Zornigers tropper kørte en stille og rolig 2-0-sejr i garagen. Branimir Hrgota scorede til 1-0 og lavede oplæg til Ragnar Aches 2-0 mål.
”Die Jahnelf” sikrede sig et sent point i hjemmekampen mod Magdeburg efter at have været bagude to gange. Andreas Albers fik denne gang chancen fra start og lignede skytten til 1-1 målet. Det blev dog senere ændret til selvmål. Regensburg udlignede til 2-2 i kampens næstsidste minut og kunne have nået sejrsmålet minuttet efter. Her hev gæsternes Daniel Heber dog i nødbremsen, da Sarpreet Singhhavde en friløber mod gæsternes mål.
Fürth sikrer sig med en sejr en ny sæson i 2. Bundesliga
Bulibolds tip: Greuter Fürth – Jahn Regensburg 3-1

FC Magdeburg – SV Sandhausen – lørdag kl. 13.00
Efter en tumultarisk afslutning på udekampen i Regensburg stod Magdeburg tilbage med et point og en karantæne til forsvarsspilleren Daniel Heber. Baris Atik og Daniel Elfadli scorede Magdeburgs mål i 2-2 kampen, som sikrede, at afstanden ned til netop Regensburg blev bevaret.
Sandhausen var ikke i nærheden af point i hjemmekampen mod Fürth og ligner et hold, der har opgivet ævred. Magdeburg sikrer sig med tre points her en ny sæson hos de næstbedste.
Bulibolds tip: 1. FC Magdeburg – SV Sandhausen 4-0

Holstein Kiel – 1. FC Nürnberg – lørdag kl. 13.00
I udekampen mod Rostock sikrede Kiel sig den første sejr i fem kampe. Storkene kom ellers bagud allerede efter 12 minutter, men med tre mål umiddelbart før og efter pausen sikrede Kiel sig et forspring, som Rostock trods et sent mål ikke kunne hente.
Nürnberg spillede 1-1 i hjemmekampen mod KSC, i en kamp, hvor ”Der Club” igen viste, at de er eksperter i at tilkæmpe sig straffespark dybt inde i overtiden. Denne gang var det Kwadwo Duah, der udnyttede spillets største chance.
Begge hold kan vist fint leve med et point i dette opgør.
Bulibolds tip: Holstein Kiel – 1. FC Nürnberg 2-2

SC Paderborn 07 – FC Hansa Rostock – lørdag kl. 13.00
Paderborn bød topholdet Darmstadt op til dans og udlignede da også hjemmeholdet føring, da Florent Muslija udnyttede et korrekt dømt straffespark kort inden pausen. Hjemmeholdet bragte sig dog igen foran efter en time ,og Paderborn kan vel være indsatsen bekendt, også selvom de aldrig var i nærheden af en udligning.
Den er helt gal hos Rostock. ”Die Kogge” spillede en must-win kamp mod Kiel og kom planmæssigt foran ved Rick van Drongelen efter 12 minutter. Rostock glemte dog at spille fodbold fra det 44. og frem til det 47. minut, hvilket gæsterne udnyttede til at score tre gange. Lukas Hinterseer reducerede til 2-3 blot seks minutter senere, men da det var kampens sidste mål, ligger Rostock stadig næstsidst med fire points op til den livsgivende 15. plads. Det er en svær kamp at gætte resultatet i, men jeg går med uafgjort.
Bulibolds tip: SC Paderborn 07 – FC Hansa Rostock 1-1

FC Kaiserslautern – HSV – lørdag kl. 20.30
K´lautern er kommet ind i et mønster, hvor de taber ude og spiller uafgjort hjemme. Senest kunne de røde djævle ikke rigtig stille noget op i udekampen mod Braunschweig. Det virker som om, holdet har opgivet denne sæson og kun kan hidse sig op, når de spiller hjemme foran det krævende publikum på Fritz Walther Stadion.
HSV leverede som nævnt en fantastisk kamp for de 57.000 på Volkparkstadion. Robert Glatzel kom på tavlen igen, men det var slovakken Lászlo Bénes, der som den eneste blev dobbelt målscorer. Mon ikke begge hold kan leve med uafgjort?
Bulibolds tip: 1. FC Kaiserslautern – HSV 2-2

Fortuna Düsseldorf – Darmstadt 98
Hjemmeholdet er pisket til at vinde denne kamp, hvis de vil forfølge det spinkle oprykningshåb, der bestemt ikke blev federe efter 2-2 i Bielefeld. Düsseldorf fik ellers vendt 1-0 til 2-1 på 12 gode minutter i anden halvleg for blot at se Bielefeld sikre sig det ene point med seks minutter tilbage på klokken.
Darmstadt vandt hjemme mod det tidligere tophold Paderborn, og det endda langt fra uden at spille sig ud. Matthias Bader og Braydon Manu stod for Darmstadt smål. ”Die Lilien” har som nævnt et forspring ned til Heidenheim på fem points og kender både Heidenheims og HSV´s resultater inden kampen i Düsseldorf. Jeg tror, de kan nøjes med ét point.
Bulibolds tip: Fortuna Düsseldorf – Darmstadt 98 2-2

Karlsruher Sport Club – Arminia Bielefeld søndag kl. 13.30
KSC´s sæson er i princippet slut, da klubben hverken kan nå det ene eller det andet. I udekampen mod Nürnberg var KSC både heldige og vildt uheldige. Nürnberg var klart det bedste hold, men gæsterne kom alligevel foran, da Mikkel Kaufmann scorede hos sin danske landsmand Peter Vind Jensen. I kampens overtid mistede KSC dog både to point og en spiller, da Marcel Franke begik et straffespark, som dommeren vurderede var til et gult kort, og da det var Frankes andet i kampen, måtte han fra tribunen se Nürnberg udligne til slutresultatet 1-1.
Arminia er efter 2-2-resultatet mod Düsseldorf nu ubesejrede i de seneste fem kampe. Klubikonet Fabian Klos gjorde det til 1-0, mens indskiftede Bryan Lasme med seks minutter igen sørgede for, at det ene point blev i Bielefeld. Jeg tror på remis.
Bulibolds tip: Karlsruher Sport Club – Arminia Bielefeld 1-1

FC St Pauli – Eintracht Braunschweig – søndag kl. 13.30
Sikke en uge det har været for St. Paulis cheftræner Fabian Hürzeler. Først bestod han den 6. april sidste eksamen og er nu i besiddelse af en pro-trænerlicens. To dage senere skulle den praktiske eksamen så afvikles, da St. Pauli skulle op imod Heidenheim, der inden kampen var ubesejrede på hjemmebane i denne sæson. Det er de ikke længere, da gæsternes Marcel Hartels scorede kampens eneste mål i det 41. minut. St Pauli og KSC deler nu rekorden for flest vundne kampe i træk.
Anthony Ujah sørgede med et smukt mål for tre livsvigtige points til Braunschweig, der dermed slog K¨lautern med 1-0. ”Die Löwen” ligger nu nummer 15 med to point ned til Regensburg på 16. pladsen. St. Pauli snupper dog de tre points i denne kamp.
Bulibolds tip: FC St Pauli-Eintracht Braunschweig 2-0

Topscorerlisten

HSV´s Robert Glatzel trak med sit mål lidt tættere på den i denne runde målløse Tim Kleindienst. Eneste spiller i toppen af listen, der for alvor rørte på sig var derudover Fürths Hrgota, der med sine to mål nu ligger på en delt 7. plads.

3. Liga

I den 3. bedste række kom Tobias Bech langt om længe på tavlen igen, da han scorede til 3-0-resultatet, da Ingolstadt ude slog Meppen. Da Saarbrücken kun fik 2-2 i Zwickau, kunne Dynamo Dresden med en 2-1-sejr hjemme over Essen slå et lille hul ned til saarlænderne. Dresden er nu tre points foran Saarbrücken og faktisk kun tre efter Wehen, der vandt en smal sejr i Oldenburg. Helt i top ligger Elversberg fortsat. Oprykkerne vandt 3-2 hjemme over Victoria Köln og får med et forspring på ti point ned til Dresden og med en kamp i hånden svært ved at undgå anden oprykning i træk.