bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til 25. spillerunde i 2. Bundesliga: St. Pauli jagter ottende sejr i træk og Tysklands oversete derby
Hannover, optakt, højdepunkter

Som jeg forudsagde, så snublede HSV i udekampen mod KSC. Det gjorde bare ikke så meget, da alle de andre tophold også smed points. Faktisk skal vi helt ned til St. Pauli på 7. pladsen for at finde det første hold, der satte tre points ind på kontoen.
I bunden derimod var Braunschweig det eneste hold, blandt de nederste fem, der tabte.
Vi går en spændende tid i møde, hvor det bliver afgørende, hvem der har de bedste nerver i både top og bund. Velkommen til optakten til verdens bedste næstbedste liga.

FC Heidenheim – Karlsruher Sport Club – fredag kl. 18.30
Alle subtopholdene må krydse fingre for, at KSC kan fortsætte deres fine form, så der kan blive sat pres på Heidenheim. Hjemmeholdet har stadig ikke tabt en hjemmekamp, og det var vel acceptabelt at slippe fra Düsseldorf med et point.
KSC tog årets største skalp, da HSV blev sendt nordpå med et 2-4 nederlag. Baden-Würtembergerne startede som lyn og torden og førte således med 3-0 allerede efter en halv time. HSV kom igen i anden halvleg, men et rødt kort og et 4-2 mål et par minutter senere lukkede kampen.
Bulibolds tip: FC Heidenheim – Karlsruher Sport Club 1-1

 

Arminia Bielefeld – 1. FC. Nürnberg – fredag kl. 18.30
Personligt glæder jeg mig mindst lige så meget til fredagens andet opgør, men det skyldes, at jeg selv skal se den på SchüCo-Arena. Bielefeld imponerede hjemme mod topholdet Darmstadt, der blev sendt hjem med et 1-3-nederlag efter to Arminia mål i overtiden.
Nürnberg havde ingen problemer med et impotent Braunschweig hold og vandt en fortjent 2-0-sejr. Dermed holder frankerne et forspring på fem point ned til 3. sidstepladsen. Arminia vinder en klar sejr her.
Bulibolds tip: Arminia Bielefeld – 1. FC Nürnberg 3-0

 

Jahn Regensburg – SC Paderborn 07 – lørdag kl. 13.00
”Die Jahnelf” fik endelig en sejr igen og det endda ude i danskeropgøret mod Kiel. Både hjemmeholdets Mikkel Kirkeskov og gæsternes Andreas Albers startede inde i et opgør, som gæsternes Prince Osei Owusu afgjorde med tre minutter igen.
Gæsterne fra Paderborn spillede 0-0 og har nu ikke vundet i de seneste tre kampe. Det betyder, at man for alvor skal kigge sig over skulderen, da holdene på de følgende pladser kommer stærkt nu.
Bulibolds tip: Jahn Regensburg –  Sc Paderborn 07 2-1

 

HSV – Holstein Kiel – lørdag kl. 13.00
Jeg er spændt på at se, om HSV kan ryste nederlaget af sig i lokalopgøret mod Kiel. Det virkede som om, at det kun var ca. halvdelen af holdet, der nåede frem til kampstart i Karlsruhe. I det mindste fik man dog gang i Robert Glatzel, der scorede begge mål og var tæt på en udligning,  inden Javi Monterofik rodet sig ind i sit andet gule kort, og hvor KSC lukkede kampen kort efter.
Gæsterne fra Kiel har ikke rigtig mere at spille for i den her sæson, men det betyder ikke, at de ikke gerne vil drille storebror. I nederlaget mod Regensburg var det tydeligt, hvem af de to hold havde noget på spil. Storkene kan dog spille frisk til mod HSV, og får de føringen, så har man vist før set HSV smuldre. Jeg tror dog på hjemmeholdet.
Bulibolds tip: HSV – Holstein Kiel 3-1

 

Greuter Fürth – 1. FC Magdeburg – lørdag kl. 13.00
Et enkelt point skiller de to hold ad inden lørdagens sidste tidlige kamp. Fürth kunne som ventet ikke rigtig stille noget op på Millerntor. St. Pauli fik hurtigt udlignet gæsternes tidlige føring ved Ragnar Ache og da Fürths Gideon Jung i første halvlegs sidste minut fik rent rødt for en nødbremse, var kampen i teorien afgjort.
Magdeburg fortsatte de gode tendenser i en målløs hjemmekamp mod Paderborn, hvor begge hold fra start til slut respekterede pointet. Derfor var uafgjort heller ikke den store overraskelse, og det kan sagtens ske i denne kamp også.
Bulibolds tip: Greuter Fürth – 1. FC Magdeburg 1-1

 

Darmstadt 98 – 1. FC Kaiserslautern – lørdag kl. 20.30
Lørdagens sene kamp plejer at være reserveret til topholdene, og denne kamp er vel også det nærmeste, man kommer en topkamp i 25. runde. Darmstadt skal vaske nederlaget i Bielefeld af sig. Det lignede ellers en kamp, hvor man stille og roligt ville køre en smal føring hjem, men et nedbrud i overtiden betød, at Darmstadt stod tilbage med tomme hænder.
K´lautern skuffede hjemme mod bundproppen fra Sandhausen, der både var foran og bagud, inden Franck Evina sikrede gæsterne et vigtigt point med sit mål ti minutter før tid. Jeg kan ikke rigtig se, Kaiserslautern får noget med herfra.
Bulibolds tip: Darmstadt 98 – 1. FC Kaiserslautern 3-1

 

SV Sandhausen – FC St Pauli – søndag kl. 13.30
Sandhausen fik et overraskende point med fra Fritz Walther Stadion og skal her op mod et hold, der er i endnu bedre form.
”Die Kiezkicker” brugte en del kræfter på at spille sig forbi Zornigers vilde presspil, men vandt dog en smal 2-1-sejr, hvor Manolis Saliakas og den tidligere West Ham spiller Oladapo Afolayan stod for målene for Pauli. Kald mig neurotisk, men efter syv sejre i træk og lige når man forbereder sig på et yderligt mandat i oprykningskampen, så ville det i den grad ligne St Pauli at tabe den her.
Bulibolds tip: SV Sandhausen – FC St Pauli 2-1

 

Hansa Rostock – Fortuna Düsseldorf – søndag kl. 13.30
En spændende kamp, hvor hjemmeholdet skal passe på med ikke at blive for stor en del af nedrykningskampen, mens Düsseldorf skal forfølge den spinkle chance for oprykning. Begge hold spillede uafgjort i seneste runde, men jeg tror på Hansa.
Bulibolds tip: Hansa Rostock – Fortuna Düsseldorf 2-0

 

Eintracht Braunschweig – Hannover 96 – søndag kl. 13.30
Vi slutter af med et vaskeægte lokalopgør og endda et af slagsen, hvor der er mindst lige så meget på spil for begge hold, som når Schalke møder BVB eller HSV-St. Pauli.
Ingen af holdene spiller særlig godt for tiden, men den slags betyder bare ingenting i disse kampe.
Braunschweig har kun fået et point i de seneste fem kampe, hvilket placerer dem på næstsidstepladsen. Hannover har ikke vundet i lige så mange og kan koncentrere sig om at gøre tingene værre for naboerne.
Bulibolds tip: Eintracht Braunschweig – Hannover 96 2-1

 

Læs også: Derby i Niedersachsen – Hadet fra Middelalderen

 

Topscorerlisten

Med sine to mål i Karlsruhe kom Robert Glatzel op på siden af Tim Kleindienst. Derudover scorede kun Kiels Steven Skrzybski, hvilket placerer ham på en delt 3. plads på listen.

 

3. Liga

For anden uge i træk snublede Elversberg, da det kun blev til 2-2 hjemme mod Meppen, men da Wehen tabte hjemmekampen mod Saarbrücken, gjorde det knap så meget.
Dresden vandt en vigtig sejr i Dortmund, mens Osnabrück ingen problemer havde med at slå lokalrivalerne fra Oldenburg med 2-0. Det er fortsat holdene fra nummer tre til syv, der skal kæmpe om den sidste plads, der giver direkte oprykning samt om den 3. plads, der giver to play-off kampe.

 

Få spiltips til tysk fodbold hos SpilXperten

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?