bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Diverse > Næste Der Klassiker fastlagt: Dortmund med nye ansigter mod Bayern München

Næste Der Klassiker fastlagt: Dortmund med nye ansigter mod Bayern München

”BVB Champion 2010 / 2011” – (CC BY 2.0) by Peter F.

Borussia Dortmund tager den 3. august imod Bayern München på Signal Iduna Park i den tyske Super Cup og det vil blive med nye ansigter hos begge hold.

Detaljerne omkring den tyske Super Cup er nu på plads, og det ligger således fast at DFL Supercuppen spilles den 3. august kl 20.30 på Signal Iduna Park. Det bliver den første officielle kamp i den nye sæson for holdene, som begge får mulighed for at stille med nye spillere.

Den tyske Supercup er normalt et møde mellem de tyske mestre og DFB pokalvinderne, men da Bayern München vandt the double i år, bliver modstanderen deres rivaler fra Dortmund, eftersom de endte på andenpladsen i Bundesligaen.

Bayern München vandt DFL Supercuppen sidste år, da man slog Eintracht Frankfurt med 5-0. Det var i øvrigt Niko Kovacs første kamp i spidsen for Bayern München, og han startede derfor godt ud i hans trænerkarriere for sydtyskerne. Sæsonen udviklede sig dog ikke ligefrem som en dans på roser for kroaten, der gennem sæsonen har været udsat for hård kritik af fansene. Spillet fungerede ikke, og holdet fik ikke resultaterne. Det gjorde de derimod i Dortmund, og det lignede også længe, at de sortgule skulle løbe med mesterskabet for første gang siden 2012. Gassen løb dog af ballonen hos Dortmund, og de rødblusede endte med at lave et comeback i den sidste del af sæsonen.

Ifølge https://www.dr.dk/sporten/fodbold/endte Bayern München således med at vinde the double for første gang siden Pep Guardiola var træner. Det skete efter at sydtyskerne vandt 3-0 over Red Bull Leipzig i DFB pokalfinalen blot syv dage efter at de havde vundet deres syvende tyske mesterskab på stribe med en 5-1 sejr over Eintracht Frankfurt på Bundesligaens sidste spilledag.

Bayern har desuden vundet Super Cuppen de seneste tre år, og står nu med chancen for at kunne vinde for fjerde år i træk. Kigger vi ind hos bookmakerne, står Bayern München også som favoritter. Hos https://extra.bet365.dk/news/da/, der tilbyder spil på fodbold, kan man lige nu få odds 1.95 på en Bayern-sejr.

 

Allianz Arena by night 1.” – (CC BY-SA 2.0) by Gabor Tokai

Allianz Arena by night 1.” – (CC BY-SA 2.0) by Gabor Tokai

Kampen kan også give mulighed for at se nogle de nye spillere fra begge hold i aktion. Kigger vi mod München finder vi forstærkninger på begge back-pladserne, hvor Lucas Hernandez fra Atlético Madrid og Benjamin Pavard fra Stuttgart er blevet hentet ind som https://www.bt.dk/fodbold/ skriver mere om. Derudover har man hentet supertalentet fra Hamburg SV, Jann-Fiete Arp. Den blot 19-årige angriber forventes at gå en stor fremtid i møde, og betegnes af flere som et af de største talenter overhovedet i tysk fodbold. Det bliver dog nok sparsomt med spilletid for den unge angriber, da Lewandowski selvfølgelig stadig er førstevalg. Arp må derfor nøjes med at få indhop hist og pist når Lewandowski skal spares. Men hvem ved, måske får han debut allerede i supercuppen.

Dortmund har også handlet fint ind. Die Schwarz-Gelben kan blandt andet byde velkommen til Eden Hazards bror, Thorgan Hazard fra Mönchengladbach, Nico Schultz fra Hoffenheim samt Bayer Leverkusens Julian Brandt.

Der er altså blevet handlet godt ind fra begge hold, og der er stadig mulighed for flere handler inden Supercuppen. Det giver gode muligheder for at se nogle nye ansigter i sæsonens første officielle kamp.