Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
De 3 mest spændende mesterskabsopgør i Bundesligaen - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Diverse > De 3 mest spændende mesterskabsopgør i Bundesligaen

De 3 mest spændende mesterskabsopgør i Bundesligaen

APRIL 5, 2008 – Football : Bundesliga match between VfL Wolfsburg and Hannover 96 at the Volkswagen Arena on February 27, 2008 in Wolfsburg, Germany. (Photo by Tsutomu Takasu)

Folk, som ikke følger med i Bundesligaen, vil måske påstå, at den er forudsigelig med Bayern München som mester i 28 ud af 43 mesterskaber, og som vinder af mesterskabet de seneste syv år. Men fordi den sydtyske klub har trukket det længste strå i den sidste ende, betyder det ikke, at der har manglet spænding til de sidste. Vi fortæller her om tre af de mest spændende mesterskabsopgør i Bundesligaens historie, hvor der var kampt til det sidste. 

Kamp til de allersidste sekunder i 2000/01

Sæsonen 2000/1 blev en af de mest spændende sæsoner i Bundesligaens historie. Kampen om mesterskabet blev næsten bogstaveligt talt afgjort i de allersidste sekunder, og indtil der kun var få runder tilbage, var der stadig seks hold tilbage i kapløbet. Schalke 04, som ikke havde vundet et mesterskab siden 1958, havde spillet en flot sæson med kun otte nederlag. I 29. runde, med kun seks kampe fra sæsonafslutning, vandt Schalke 3-1 over Bayern München på hjemmebane, hvilket bragte dem to point foran storklubben på 1. pladsen i tabellen. Men på sidste spilledag havde Bayern ikke bare indhentet føringen, men også overtaget 1. pladsen med tre point ned til Schalke. Derfor i kraft af en bedre målforskel, måtte Schalke slå SpVgg Unterhaching i sidste kamp og håbe på, at Bayern tabte til Hamburg. Schalke gjorde selv hjemmearbejdet med en 5-3-sejr, og faktisk troede mange Schalke-tilhængere, at sejren var hjemme, da Hamburg i det 90. minut kom foran mod Bayern. Men i et sidste desperat forsøg blev Bayern tilkendt et indirekte frispark, som Patrik Andersson scorede på, og mesterskabspokalen fandt endnu engang vej til pokalskabet i Bayern München.

Borussia Dortmund tabte mesterskabet til sidst i 2018/19

Hvor Bayern München de seneste mange sæsoner har vundet mesterskabet med en pæn margin til de nærmeste forfølgere, så det længe ud som om, at ærkerivalerne fra Borussia Dortmund ville vinde mesterskabet i denne sæson. Men selvom Borussia længe så ud til at være favoritter til mesterskabet og var ubesejret i sæsonens første 15 kampe, blandt andet med et ærgerligt nederlag på 2-1 til et af bundholdene FC Augsburg og ikke mindst 5-1-nederlaget til ærkerivalerne Bayern München, som også meget symptomatisk endte med at vinde mesterskabet med blot to point som også ifølge https://www.berlingske.dk/fodbold/ ikke var en overbevisende en af slagsen. Resultatet var nok også et meget overraskende resultat for de fleste bookmakere som https://www.betfair.com/sport/football, men hvis man ikke havde held til at ramme lige det resultat, får man chancen igen den 3. august, når de to superklubber møder hinanden i den tyske Supercup, hvor sejr til Dortmund giver odds 3.25.

IMG_0691 (CC BY 2.0) by funky1opti

‘2008/09 træneren fik hævn over sin gamle klub

Der har siden Bundesligaen blev dannet i 1963 nok ikke været en meget mere uventet og usædvanlig vinder end VfL Wolfsburg som https://www.dr.dk/sporten/fodbold/ har skrevet mere om. Volkswagen-klubbens bedste resultat før 2009 var som finalister i DFB-pokalen i 1995. Det skulle en af mastodonterne i tysk fodbold, Felix Magath, der som klubspiller vandt tre tyske mesterskaber, Pokalvindernes- og Mesterholdenes Europacups (som det hed dengang) samt et EM og to sølvmedaljer ved VM som landsholdsspiller, lave om på. Herudover havde han vundet det tyske mesterskab som træner for Bayern i 2004 og 2006 blot for at blive fyret efter en række dårlige resultater efterfølgende. Det gjorde nok kun sejren ekstra sød, at det var netop Bayern, som måtte nøjes med sølvmedaljerne efter et tæt opgør med kun to points forskel efter sidste kampdag, og det efter en sæson, som sluttede med et ydmygende 5-1 nederlag mod Wolfsburg og deres gamle træner.