Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Marco Reus’ glasben kæmper for at sikre ham en plads til hans første VM - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Diverse > Marco Reus’ glasben kæmper for at sikre ham en plads til hans første VM

Marco Reus’ glasben kæmper for at sikre ham en plads til hans første VM

For få måneder siden havde de færreste regnet Dortmunds Marco Reus blandt kandidaterne til Tysklands VM-trup. Dengang sad Dortmundstjernen stadig ude med en knæskade, som han pådrog sig i den tyske pokalfinale mod Eintracht Frankfurt i maj 2017. En skade, som dermed havde holdt ham ude af fodboldspillet i næsten et år.

For mange så det derfor ud til, at Marco Reus endnu engang skulle se til hjemmefra foran tv-skærmen til sommer, mens hans landshold tørnede ud til endnu en international slutrunde. Præcis som under EM i Frankrig i 2016 og som to år før, da Tyskland vandt VM i Brasilien.


Julian Draxler & Mesut Özil | The 2014” (CC BY-SA 2.0) by jikatu

Men Marco Reus vil det anderledes. Med et fantastisk comeback med tre mål i sine seneste kampe i Bundesligaen for Dortmund, siden han kom tilbage fra skade i februar, ser han ud til, at ville gøre det så svært som muligt for Joachim Löw at se bort fra ham til Tysklands trup denne sommer. I år skal det være. I år vil Marco Reus til sit første VM.

Skarp konkurrence om pladserne

Vejen til en VM-plads er dog ikke så lige til. Selvom Marco Reus viser gode takter for tiden, er der mange om buddet til de tyske offensivpladser. Marco Reus’ lange skadesperioder har også givet nye, unge spillere chancen for at vise sig frem på landsholdet.

Tyskland har det seneste år også klaret sig ganske fint uden Marco Reus. Joachim Löw er samtidig en træner, der godt tør at give unge spillere chancen. I sommers vandt det tyske ungdomslandshold således U21 EM, mens et ungt reservespækket A-landshold løb med Confederations Cup-titlen foran Chile.

Marco Reus’ plads på holdkortet til VM er derfor på ingen måde sikret på grund af en måned med godt spil. Der skal meget til for at få en af de eftertragtede pladser, som han konkurrerer om mod andre tyske offensivstjerner som Leroy Sane, Julian Draxler, Mesut Özil, Thomas Müller, holdkammeraten Mario Götze og mange flere.

Wokół boiska” (CC BY-NC-ND 2.0) by magro_kr

Kamp mod tiden og kroppen

En af Marco Reus’ største fordele i den konkurrence kan paradoksalt nok være, at han aldrig har været til en VM-slutrunde. Marco Reus’ sult efter endelig at vise sig frem til et VM kan blive hans største fordel. Joachim Löw ved, at Marco Reus brænder efter at repræsentere sit land ved en VM-slutrunde, og at han vil give sig 100 procent.

Efter sin første kamp efter sin seneste skade udtalte Marco Reus sig til nyheds- og bettingsitet bet365 om, hvor glad han var for bare at være tilbage. Siden har han ladet benene tale for en VM deltagelse med mål. Og det skal han blive ved med.

Kan han de kommende måneder blive ved med at lægge på i sit spil og sin form, kan han blive en giftig joker for Joachim Löw under slutrunden i Rusland. Blandt andet hvis han kan blive ved med at lægge perler i netmaskerne, som han gjorde mod Borussia Mönchengladbach blot en uge efter at være vendt tilbage fra sin knæskade.

I sidste ende afhænger Marco Reus’ VM-deltagelse formentlig af hans glasben. Marco Reus kæmper en kamp mod uret for komme tilbage i topform, men samtidig skal han passe på ikke at løbe ind i en ny skade. Alle ved, hvilke kvaliteter han besidder på fodboldbanen, og siden sin ni måneders skade har han i kamp på kamp bevist det. Spørgsmålet er, om glasbene viser sig endnu engang at være hans forbandelse, eller om det i stedet skal være i år, de sparker ham til VM.