bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Diverse > Før CL-semifinalen: Sådan ser vi Bayerns chancer mod Real Madrid

Før CL-semifinalen: Sådan ser vi Bayerns chancer mod Real Madrid

Med triumfen over Borussia Dortmund under træner Jupp Heynckes, har München endnu engang sikret sig en fast plads i fodboldhistorien. I år ønsker de at bygge videre på denne store succes – og vinde Champions League igen.

I alt fem gange tidligere har Bayern vundet Champions League (eller European Cup of Champions, som turneringen blev kaldt tidligere). 1973/74, 1974/75, 1975/76, 2000/01 og 2012/13. Det bayerske mandskab går nu benhårdt efter den sjette CL-titel.

Den kendsgerning, at Bayern har styrken til at gå hele vejen, har ikke kun været synligt igennem turneringen, men i en længere årrække. I de seneste ti år har der næppe været et europæisk tophold, som har holdt så højt og konstant niveau som Bayern.

Hvert år har holdet opnået en topplacering, og syv ud af ti gange har de sågar nået semifinalen. Derfor er der heller ikke noget at sige til, at München-mandskabet efterhånden er sultne efter at snuppe titlen.

Herunder ser vi en opgørelse over Bayern Münchens placeringer i de seneste ti Champions League-turneringer.

År Placering Modstander
2017/18 Semifinale Real Madrid
2016/17 Kvartfinale Real Madrid
2015/16 Semifinale Atletico Madrid
2014/15 Semifinale FC Barcelona
2013/14 Semifinale Real Madrid
2012/13 Vinder Borussia Dortmund
2011/12 Finale Chelsea FC
2010/11 Ottendedelsfinale Inter Milan
2009/10 Finale Inter Milan
2008/09 Kvartfinale FC Barcelona

Som det tydeligt fremgår af ovenstående opgørelse, har Real Madrid været Bayerns helt store banemand i de sidste par år. Derfor er der også god sandsynlighed for, at Jupp Heynckes i skrivende stund er vært for alvorstunge taktiske møder på Säbener Strasse i München, for at undgå en gentagelse af de seneste års nederlag til den spanske kongeklub.

Heldigvis for tyskerne, har Heynckes en del viden og erfaring at trække på om den spanske spillestil. Over en årrække var Heynckes træner i Tenerife, Bilbao, Benfica, og tilmed i Real Madrid. Han var træner for kongeklubben i en enkelt sæson i 1997/98.

I den sæson lykkedes det Heynckes at føre Real Madrid hele vejen til Champions League-finalen, hvor holdet slog Juventus og vandt turneringen. Resultaterne i La Liga var dog ikke hvad klubbens ledelse havde håbet, og derfor lod de Heynckes gå efter blot en enkelt sæson. Vi kan derfor godt regne med, at det er et taktisk optimeret Bayern-mandskab som møder Real Madrid, og går benhårdt efter at nå finalen.

 

Kan FC Bayern gå hele vejen?

Det afgørende spørgsmål på alles læber er selvfølgelig, om Bayern kan gå hele vejen, og tage det eftertragtede Champions League-trofæ med hjem fra Kiev d. 26 Maj.

Hos alle danske bookmakere, er oddsene klart i Bayerns favør, men hvad skyldes det? Er Real Madrid da ellers ikke et af Europas stærkeste hold? Jo, men der er flere faktorer som gør, at Bayern i dag står stærkere i forhold til Real Madrid, end de gjorde for bare et år siden.

Blandt andet har det colombianske angrebsvidunder James Rodriguez skiftet fra Real Madrid til Bayern på en lejekontrakt. Han er siden faldet rigtig godt til i det bayerske, og har spillet en afgørende rolle i at hente det tyske mesterskab hjem til Bayern i denne sæson. Dertil har Christiano Ronaldo selv udtalt, at fraværet af James Rodriguez hos Real Madrid har svækket holdets offensiv i denne sæson.

Real Madrid har selvfølgelig stadig Ronaldo, og han er muligvis Europas mest målfarlige spiller, men Bayern har Lewandowski, og i samarbejde med Rodriguez udgør de 2 en dødsensfarlig duo, som omsætter langt de fleste chancer til mål. Derfor mener vi, at Bayern er klædt på til en sejr, når holdet tager imod Real Madrid på Allianz Arena d. 25 april.