Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Målmandsimporten fra Alpelandet - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Målmandsimporten fra Alpelandet

Målmandsimporten fra Alpelandet

Med Roman Bürki, Yann Sommer, Marwin Hitz og Diego Benaglio har Schweiz indtaget Bundesligaen på målmandsposten.

Ud over chokolade og ure har Schweiz’ største eksportvare i de seneste par år været på målmandsposten. Her har man sendt flere målmænd afsted til Tyskland, som ellers går under navnet ”Land der Torhüter” – målmændenes højborg.

I Dortmund har Roman Bürki vippet den rutinerede Roman Weidenfeller af posten, mens Yann Sommer med succes har overtaget handskerne i Gladbach fra Marc-André ter Stegen. I Wolfsburg nærmer Diego Benaglio sig de 250 kampe, mens Marwin Hitz vogter buret i Augsburg.

Roman Bürki blev sidste år hentet fra Grasshoppers til Freiburg, hvor han i en ellers skuffende sæson, der endte med nedrykning, blev kåret til en af sæsonens bedste målmænd. Dette udmyntede sig i en fire-årig kontrakt i Dortmund, hvor han nu i ligaen vogter buret foran den bundrutinerede navnebror, den 34-årige Roman Weidenfeller, der som ”trøstepræmie” har fået tildelt cupkampene samt de europæiske kampe.

Sportsdirektøren i Gladbach, Max Eberl, har tidligere udtalt, at ”Schweiz med stor succes har uddannet talentfulde målmænd. Man kan se, at de schweiziske spillere slår til rundt omkring i storklubber. Det vidner om et højt bundniveau”. Den tidligere Gladbach træner, schweizeren Lucien Favre udtalte i forbindelse med købet af Yann Sommer, at han kun behøvede at se Yann Sommer i aktion i 30 minutter inden han var overbevist om, at det var denne målmand der skulle overtage buret i Gladbach.

Den 28-årige Marwin Hitz markerede sig i 2015, ved at skrive sig ind i Bundesligaens historiebøger, da han med sin overtidsscoring mod Bayer Leverkusen blev den blot tredje målmand, efter Jens Lehmann i 1997 og Frank Rost i 2002, til at sende kuglen i nettet.

Med Roman Bürkis skifte til Dortmund har fire ud af syv Bundesligaklubber, som i sidste sæson sikrede sig europæisk deltagelse, en schweizer på målmandsposten.

En af grundene til denne succes blandt de schweiziske målmænd, skal ses i det Schweiziske Fodboldforbunds (SFV) store talentsatsning, som blev lanceret i 1998. Her blev det vedtaget, at forbundet hvert år ville smide 4,3 mio euro i talentsektoren, hvor især Patrick Foletti, landsholdets målmandstræner, har haft stor andel i uddannelsen af målmændene. Denne satsning har i de seneste par år betydet, at Schweiz har kunnet opforste store talenter som eksempelvis Shaqiri, Yann Sommer og Ricardo Rodriguez.

Før i tiden har målmandsposten på det schweiziske landshold altid været et af de svageste positioner, men i dag positionen utrolig stærkt besat. Det er de færreste landshold, landets størrelse taget i betragtning, der kan stille med en tredjemålmand der spiller Europa League, som Hitz gør det i Augsburg. Og dette skal ses i lyset af, at Benaglio sidste år stoppede på det Schweiziske landshold. Nu vogter Yann Sommer målet i landskampene, mens Bürki sidder som andenmålmanden.

Diego Benaglio, som var den første schweiziske målmand der for alvor slog igennem i Bundesligaen udtalte i et interview med ’20 Minuten’, at ”det er fremragende og et stor tegn for schweizisk fodbold, at fire schweiziske målmænd spiller i Bundesligaen, og sandsynligvis vil spille fast. Tyskerne har en meget god målmandshistorie og er derfor stolte af deres målmænd. Desto mere det er et glimrende tegn, når der er fire schweiziske, der formår at slå igennem i Bundesligaen.”

Muligvis står en femte schweizisk målmand snart på spring i Bundesligaen. Den 22-årige Andreas Hirzel skiftede således sidste år Liechtenstein og FC Vaduz ud med bænken i HSV, hvor han er holdkammerat med landsmanden Johan Djourou. ”Han er ung, dynamisk og stærk med bolden” har HSVs målmandstræner, Stefan Wächter, udtalt. I det nordtyske er den talentfulde målmand dog kunnummer 3 på målmandsposten, hvor Jaroslav Drobny og René Adler sidder på målmandsposten. Dog har Hirzel allerede fået sin Bundesliga-debut, da han i udekampen mod Köln fik 50 minutter, da Adler måtte lade sig udskifte.

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg?