bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (12. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (12. runde)

Status om danske spillere i Bundesligaen

Det har været en blandet uge for de danske fodboldspillere i Tyskland. Ingen præstationer har været blændende, til gengæld har nogle manglet både saft og kraft, mens andre slet ikke har fået mulighed for at vise deres værd.

Som altid er al info om de danske præstationer samlet lige her i vores danskerstatus.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Intet godt varer evigt, siger man, og noget lignende måtte Andreas Christensen og Gladbach sande i weekenden, da en imponerende stime på 6 sejre i træk nåede sin ende. Weekendens modstander for Gladbach var Ingolstadt, der er det hold, der har scoret absolut færrest mål i Bundesligaen; holdet er det eneste, der endnu ikke har præsteret 10 scoringer, og det hold, der har indkasseret næst færrest scoringer. Den statistik tegner et meget godt billede af Ingolstadts sæson hidtil, og det var også præcis det billede, der prægede weekendens kamp, der endte 0-0.

Andreas Christensen spillede nok engang de fulde 90 minutter for sin klub, og tiden brugte han på blandt andet at vinde 3 af sine 4 hovedstødsdueller. Dog var det nærmere makkeren i midterforsvaret, Alvaro Domínguez, der strålede i kampen, i hvert fald hvis man kigger statistisk på det. Det skal dog på ingen måde underminere AC’s præstation eller pille ved det faktum, at han er en yderst sikker mand på holdkortet i Gladbach, og at han netop er blevet udtaget til de kommende landskampe mod Sverige.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

At intet godt varer evigt, måtte Frederik Sørensen i den grad også sande i weekenden. Forud for sidste rundes kamp havde Sørensen spillet samtlige minutter i Bundesligaen. I sidste runde blev han udskiftet efter 58 minutter for at gøre plads til Dominic Maroh, og i denne runde var det Frederik Sørensens tur til at se kampen fra bænken, mens netop Maroh optog pladsen i midterforsvaret, som Sørensen ellers har siddet så tungt på. Det hele forværredes så af det faktum, at Maroh spillede en forrygende kamp, hvori han scorede 2 gange, blev matchvinder for Köln og såmænd også sikrede sig en plads på bulibolds rundens hold. Frederik Sørensen kunne altså nok ikke have forestillet sig det meget værre.

Dog skal vi ikke glemme, at Sørensen blev indskiftet efter 91 minutter, og dermed fik et par minutter på banen, da kampen skulle sikres for Köln, der endte med at vinde 2-1 over Leverkusen.

Dominic Maroh har næppe spillet sig af holdet i weekendens kamp, og det er derfor ikke de bedste udsigter, Frederik Sørensen umiddelbart kan ane, men alt godt kommer til den, der kæmper, og mon ikke han fortsætter med at kæmpe i det tyske.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

Der var dømt bundkamp på WWK ARENA søndag, da Werder Bremen på 16. pladsen mødte Augsburg på 18.- og sidstepladsen. Kampen skulle vise sig at blive vital for Werder Bremen, der sikrede sig en sejr på 2-1, og dermed formåede at kravle over nedrykningsstregen.

Jannik Vestergaard spillede hele kampen i det centrale forsvar for Werder Bremen, og her skulle han især komme til at gøre brug af sin højde. Han vandt nemlig 8 hovedstødsdueller, og blev dermed den spiller i kampen med flest vundne af slagsen. Ligeledes diskede han op med 5 clearinger, hvilket også var flest af alle i kampen, mens han også kunne sætte navn på en enkelt bolderobring.

Efter 77 minutter tilegnede han sig et gult kort, hvilket umiddelbart er en større nyhed, end det kunne lyde som. Jannik Vestergaard havde nemlig indtil dette tidspunkt spillet 10 x 90 minutter samt de nævnte 77 minutter uden at rage et gult kort til sig hidtil i sæsonen, hvilket er en meget køn statistik for en central forsvarer.

Tilbage står også det faktum, at Werder Bremen på nuværende tidspunkt ikke har været i stand til at holde et clean sheet i Bundesligaen, og det må altså, især for Vestergaard, være et delmål, mens det overordnet selvfølgelig handler om ikke at blive isoleret i bunden og dermed ikke en del af nedrykningsstriden.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

Fredag tog Hannover hjemme imod Hertha BSC og en brandvarm Salomon Kalou. Kalou spillede sin, efter egen udtalelse, bedste kamp for klubben. Kalou scorede Herthas 3 mål, og var kampens helt store samtaleemne, men når det skal handle om de danske præstationer, som det her skal, er det et helt andet faktum, vi vælger at fokusere på. Fredagens kamp mod Hertha var nemlig første gang, både Leon Andreasen og Uffe Bech startede inde for Hannover 96. Uffe Bech på den højre kant og Leon Andreasen i sin mere naturlige position som en defensiv central midtbanespiller.

Det var dog ikke begge danskere, der også fik lov til at slutte kampen på banen. Leon Andreasen blev udskiftet efter 71 minutter. På dette tidspunkt havde han ikke spillet nogen god kamp, og oven i dette havde han raget et gult kort til sig. Om det passede Andreasen dårligt at spille på den centrale midtbane, skal være usagt, men i hvert fald blev han udskiftet for første gang efter at have spillet fuld tid 4 kampe i træk på den højre del af midtbanen.

Uffe Bech derimod fik lov til at spille hele kampen, og oven i hatten var han involveret i Hannovers enlige mål. Det var nemlig danskeren, der fremtvang det straffe, som Hiroshi Kiyotake eksekverede. Dermed er det anden uge i træk, at Bech fremtvinger et straffe til Hannover. En tendens han meget gerne må fastholde.

Det var første gang, at Bech spillede fuld tid for Hannover efter skiftet i sommers, men fortsætter han med at gøre sig bemærket ved blandt andet at fremtvinge straffespark, så var det med sikkerhed ikke sidste gang, at han får fuld spilletid.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04:

Søndag var en noget eftertragtet fodbolddag i Tyskland og rundt om i verden. Her blev det 147. Revierderby mellem Borussia Dortmund og Schalke 04 nemlig afviklet. Er du interesseret i en taktisk analyse af kampen, kan du finde det lige her.

Er man interesseret i at læse om, hvordan Pierre-Emile klarede sig i kampen, så er man det helt rette sted. Danskeren måtte starte kampen på bænken, da André Breitenreiter havde foretrukket Leon Goretzka og Sead Kolasinac på den centrale midtbane. Kolasinac spillede dog ikke nogen blændende kamp, og efter 69 minutter måtte han gøre plads til Pierre-Emile. Herfra udmærkede han sig ved at vinde begge sine hovedstødsdueller, men mest bemærket gjorde han sig ved sit langskudsforsøg, der ikke var langt fra at udligne kampen for Schalke. Pierre-Emile trykkede af mod mål fra en position uden for feltet, men Dortmund-målmand Roman Bürki reddede bolden, og dermed er Pierre-Emile stadig uden scoringer for Schalke.

Dortmund kunne trække det længste strå i en uhyre vigtig kamp for de to hold, da de vandt 3-2.

Schalke er uden sejre i deres seneste 6 kampe, alle turneringer inkluderet, og i de to næstkommende i Bundesligaen møder de Bayern og Leverkusen, så udsigterne er ikke just positive for Højbjerg og co., men forhåbentlig kan den næste tid byde på mere spilletid til Højbjerg, og hvis vi er heldige, også den første scoring fra danskeren i den kongeblå trøje. 

Niki Zimling, 1. FSV Mainz 05:

Endnu en uge, endnu en runde uden Niki Zimling i aktion eller i kampdagstruppen for Mainz. Dermed har Zimling stadig sine første minutter i Bundesligaen i denne sæson til gode, men det bliver sværere og sværere at se, at han med et snuptag skal spille sig på holdet.

Jeg vil hverken kede mig selv eller jer læsere med at skrive noget om hans situation i klubben, da den åbenlyst ikke er god. I stedet kan vi dog notere os, at Mainz var i stand til at besejre Wolfsburg 2-0, hvormed de nu befinder sig på 9. pladsen.

I næste runde skal Mainz møde Köln, og jeg vil krydse mine fingre for, at vi får os en danskerduel mellem Frederik Sørensen og Niki Zimling. Det er efterhånden tid til at Zimling får noget spilletid, hvis du spørger undertegnede.

Nicklas Bendtner, VfL Wolfsburg:

Nok var Niki Zimling ikke i aktion i kampen mellem Mainz og Wolfsburg, men det var der en anden dansker, der var. Nicklas Bendtner startede på toppen for Wolfsburg, og her spillede han 64 minutter, inden han blev udskiftet til fordel for André Schürrle.

Desværre kunne danskeren ikke levere den danskerdong, der ville være så fremragende at rapportere om. Bendtner vandt 2 af sine 6 hovedstødsdueller, hvilket ikke er decideret imponerende, når man tager i betragtning, at han er højere end alle i forsvarskæden, han stod over for.

Kampen havde været en rigtig god kamp at score i, efter han scorede i sidste runde, fordi han på den måde kunne manifestere sig selv som den foretrukne spidsangriber på Dieter Heckings Wolfsburg-hold. Når Bendtner i stedet bliver udskiftet efter en mere eller mindre anonym præstation, så må man som dansker blot håbe og stole på, at Bendtner leverer noget til træning, der retfærdiggør, at han starter på toppen frem for André Schürrle og Bas Dost.

Noter fra 2. Bundesliga:

Som altid skal vi også runde 2. Bundesliga for at se, hvorledes danskerne der har klaret sig.

Vi starter i Leipzig, hvor RB Leipzig søndag tog imod Kaiserslautern. Yussuf Poulsen startede på bænken, men blev skiftet ind efter 59 minutter. Dog kunne han ikke bidrage med mål eller assists til sit hold, og RB Leipzig tabte 2-0. Dermed er de ikke længere at finde på 1. pladsen i 2. Bundesliga.

Søndag spillede også Eintracht Braunschweig, og her var også en dansker i kamp. Emil Berggreen startede kampen på toppen for Braunschweig, men blev udskiftet efter 67 minutter. Kampen endte 0-0, hvorfor Berggreen logisk nok hverken scorede eller lavede en målgivende aflevering. Mads Hvilsom måtte se hele kampen fra tribunen.

You may also like
Corona virus, Ingen tilskuere, optakt
Optakt: Bayer 04 Leverkusen – SC Freiburg – Kan Streich føre Freiburg i Champions League
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga
Optakt: Freiburg – Union Berlin: Kampen om Europa
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 33. spillerunde i 2. Bundesliga: Finder vi den første oprykker i weekenden?
Optakt, Werder Bremen, tilskuere, 2. Bundesliga
Optakt til 32. runde i 2. Bundesliga: HSV som dark horse og Werder med lille matchbold