bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Diverse > Kan de forsvarende mestre stadig præstere, når det gælder?

Kan de forsvarende mestre stadig præstere, når det gælder?

På søndag tager det tyske landshold hul på sit VM-titelforsvar, når dee møder Mexico til første runde af VM i Rusland. Det tyske hold bygger stadig på samme solide fundament, som sikrede dem VM-titlen for fire år siden og burde derfor som udgangspunkt være godt stillet. Men ser man på rækken af de seneste venskabskampe, tegner et andet billede sig.

Kun en enkelt af de sidste seks venskabskampe har de vundet – en forbavsende lille sejr over Saudi-Arabien i sidste uge. Kampen endte 2-1 til tyskerne, til trods for, at Saudi-Arabien ligger helt nede på en 67. plads på FIFAs verdensrangliste og tabte med hele 5-0 i VM-åbningskampen mod Rusland.
Inden kampen mod Saudi Arabien har de tyske verdensmestre spillet tre uafgjorte kampe mod hhv. England, Frankrig og Spanien og indkasseret nederlag til både Brasilien (0-1) og Østrig (1-2).

Op til VM giver de fleste bookmakere, nye spillere, mulighed for at opnå en betting bonus, hvis man signer up som ny kunde.

Landstræner Joachim Löw virker dog helt afslappet og fortrøstningsfuld: ”Når turneringen først går i gang, skal vi nok være der”, som han udtrykker det beroligende overfor den tyske pressestand.

Noget kunne tale for, at Löw har ret. At Tyskland reelt set bare har hvilet på laurbærerne de sidste måneder, for så at vågne op til dåd, når det virkeligt gælder fra på søndag. For det første har Tyskland før bevist, at de kan rejse sig med maksimal styrke. For det andet stiller landsholdet i år med et stærkt hold, bestående af en række af de stærke kræfter, der var med til at hive titlen i hus ved sidste VM, tilbage i 2014. Skarpe, rutinerede spilleresom Mats Hummels, Jérôme Boateng, Sami Khedira, Toni Kroos, Mesut Özil og Thomas Müller – for ikke at glemme Manuel Neuer, der er blandt verdens absolut bedste målmænd og nu endelig er tilbage i fuldt vigør efter en længerevarende skade.

Derudover sætter Löw også ind med nyere talenter som den 23-årige Bayern-spiller, Joshua Kimmich, der allerede har markeret sig som en af verdens allerbedste backs, samt den 22-årige Leipzig-angriber, Timo Werner, der var holdets topscorer, da de vandt ved Confederations Cup i 2017, og som der er store forventinger ved til dette VM.

Endelig har Die Mannschaft ikke givet afkald på den helt unikke spillestil, som nok kan tilskrives halvdelen af forklaringen for deres hidtidige store sejre: presspillet og de hurtige tilbageerobringer på modstandernes banehalvdel i 4-2-3-1-systemet.