bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Diverse > Kan Dortmund kvæle Bayern Münchens dominans denne sæson?

Kan Dortmund kvæle Bayern Münchens dominans denne sæson?

Efter en 3-0 sejr over Hamburger SV på udebane onsdag den 20. september, lykkedes det atter Borussia Dortmund at klatre op på førstepladsen i Bundesliga tabellen.

Die Schwarzgelben har fået en fremragende indledning på 2017/18 sæsonen, med 4 sejre og 1 uafgjort kamp, og dermed er de indtil videre ubesejrede. I ligatabellen er der dog ikke langt ned til storkonkurrenterne fra Bayern München, der ånder Dortmund truppen i nakken med blot 1 points forskel.

Bayern München, der har vundet Bundesligaen de seneste 4 sæsoner i træk, er igen i år favoritter til at generobre mesterskabet for 5. gang, med odds 1.12. Men spørgsmålet er, om det kan lykkes Borussia Dortmund spillerne, der har vist en glimrende form denne sæson, at vælte Bayern rivalerne af tronen og kalde sig for de nye tyske mestre? I det følgende tager vi et kig på holdets muligheder.

Ny træner, nye muligheder

Forud for starten af 2017/18 har Borussia Dortmund fået en ny træner i form af Peter Bosz, der i forrige sæson førte Ajax til Europa League finalen.

Selvom Bosz hverken vandt Eredivisie mesterskabet eller Europa League finalen med Ajax, har den 53-årige tidligere fodboldspiller vist, at han også har talent inden for trænerfaget – og et eller andet må han gøre rigtigt i sin taktik over for Borussia Dortmund, der er ubesejrede og har holdt et clean sheet i alle deres Bundesliga kampe indtil videre.

Måske havde Dortmund spillerne netop brug for en ny forandring, et nyt pust, for at kunne styrke deres odds for at vinde Bundesliga titlen, som lige nu er 7.00 ifølge bet365.

Den nye Dortmund boss lagde heller ikke skjul på sin stolthed over for spillerne, oven på 3-0 sejren mod Hamborg.

“Vi forventede ikke, at HSV ville lægge så meget pres på os – der er ingen, der har gjort det mod os, heller ikke Tottenham,” udtalte Bosz oven på sejren, med reference til holdets seneste 3-1 Champions League nederlag mod Tottenham.

“Man kan kun være stolt af holdet, når de ikke lader et mål gå ind, men selv scorer tre gange. Og det præcis, hvad jeg er. Vi skabte gode chancer i første halvleg, og havde vi scoret en mere før pausen, havde vi gjort det nemmere for os selv,” tilføjer den hollandske træner.

Aubameyang spiller afgørende rolle

Dortmunds succesfulde start på denne sæson, og deres målrige kampe, kan delvist tilskrives holdets talentfulde stjernespiller, Pierre-Emerick Aubameyang.

Den gabonesisk-franske angrebsspiller har scoret i alle af Dortmunds kampe (på nær 0-0 kampen mod Freiburg), og lige nu står han bag i alt 5 mål ud af 4 kampe.

I 2016/17 sæsonen scorede Aubameyang 31 mål i løbet af 32 Bundesliga kampe, og blev således Bundesligaens topscorer. I år vil den 28-årige topangriber gå efter at slå denne rekord, og genvinde topscorer titlen igen (selvom han møder skarp konkurrence fra bl.a. Robert Lewandowski). Uanset hvad, kommer Aubameyang til at spille en nøglerolle for Borussia Dortmund og deres succes i denne sæson. Bliver han skadet i løbet af sæsonen, kan det komme til at volde problemer for holdet og deres chance for at blive ligamestre. ​