bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Diverse > Kai Havertz: Fremtidens tyske juvel?

Kai Havertz: Fremtidens tyske juvel?


Kilde: Billede af Dominik Kuhn på Unsplash

Timo Werner hr i denne sæson været på alles læber, og det er da heller ikke uden grund. Tyskeren har bombet derudaf for RB Leipzig, så der er ikke noget at sige til, at alle fans og storklubber har fået øje på ham. Men der er også en anden tysker, som kamp efter kamp er ved at brænde sig fast på folks nethinde: 20-årige Kai Havertz brillierer på Bayer Leverkusens førstehold, og det har han trods sin unge alder gjort i noget tid. Så hvad er det, det nyeste skud på den tyske fodboldstamme byder ind med?

De tørre tal

Havertz er et enormt offensivtalent. I sine første omtrent 200 kampe for Leverkusen, husk at han blot er 20 år gammel, har Havertz allerede bidraget med 66 mål og 34 assist. En del af disse var på ungdomsholdende, men en stor portion er nu også for førsteholdet. 26 Mål og 17 assists kom således i hans første 100 førsteholdsdkampe. Så det er en farlig herre der render rundt syd for grænsen. Uanset hvor han spiller, vil hans hold nok ligge som et af de mest scorende. I hverfald er Bayer Leverkusen også en af favoritterne til at vinde Bundesligaen i år med odds 4.00 hos nogle af de bookmakere som du kan finde på platforme som bonusfinder.com. Her kan du nemlig tjekke de bookmakere der tilbyder pålidelige odds på nuværende mesterskaber samt finde sikre online casino sider der tilbyder bonusser og andre fordele til nye medlemmer. Så Bayer Leverkusen er et succesfuldt hold og du kan næsten være sikker på, at der er underholdning på programmet, når Kai er på banen.

Kernekompetencer

Havertz er en moderne offensivspiller. Han kan spille både som klassisk 10’er, ude på kanten eller som falsk 9’er. Denne multipositionelle funktion gør, at næsten alle Europas tophold ville kunne finde plads til ham. Havertz er kendt for sit overblik, sin målfarlighed og sin gode bevægelse på banen. Han har en høj fodboldintelligens, der altså kan udnyttes enten til at sætte et angreb op eller selv komme til afslutning. Tyskeren er ikke den hurtigste spiller i verden, men har trods dette, stadig formået også at få kampe på kanten i Bayern, da hans driblinger og afleveringer, samt Leverkusens spillestil, har kunnet kompensere for, at han ikke altid kan løbe fra sin direkte modstander. Så en polyvalent spiller der stort set kan spille alle pladser i offensiven på højeste niveau. Der er ikke noget at sige til, at det ikke kun er Timo Werner, der på sider som Berlingske.dk er løbet med overskrifterne.

 

Kai-Havertz-August-2018” af Fuguito (CC BY-SA 3.0)

Kai Havertz er med stor sandsynlighed den næste store 10’er på det tyske landshold. Mange ser ham som det store håb. Konkurrencen er hård og han er da heller ikke gået ind som stamspiller i en alder af 20 år. Dertil er det tyske landshold ganske enkelt for stærkt. Men der er ingen tvivl om, at det kun er et spørgsmål om tid før det er det nye tysk talent der skal trække i trådende på Die Mannschaft i de næste mange år. Især fordi landstræneren har udtalt, at det er unge spillere, der satses på og ifølge tv2.dk betød det også at han droppede de mest rutinerede spillere i 2018.

Kan Havertz undgå de værste skader og forkerte klubvalg, ser vi en stor sandsynlighed for, at han får en lang, gloværdig karriere, der vil bringe ham omkring nogle af Europas største fodboldadresser. Han bliver spændende at følge!