bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Diverse > Sådan spiller du på Bundesligaen

Sådan spiller du på Bundesligaen

Der Ball rollt wieder! Bundesligaen er endelig tilbage igen, og det betyder også, at der igen er lagt op til en masse betting-action. Vi giver dig i denne artikel en håndfuld tips til hvordan du spiller på vores allesammens yndlingsliga, og du kan også læse, hvordan du kan se Bundesliga live hos spiludbyderne.

Der er naturligvis aldrig statsgaranti for at vinde på odds, men du kan altid forbedre dine chancer ved at forberede dig bedst muligt. Følg nedenstående fem råd, og du er klar til en masse Bundesliga-underholdning.

 

1: Opret konto hos flere spiludbydere

Det er altid en god idé, at have en spilkonto hos flere spiludbydere. Det handler om, at finde de bedste odds, da de små forskelle gør en kæmpe forskel på den lange bane. De fleste danskere tager til takke med de odds som Danske Spil tilbyder – enten online eller nede i kiosken. Det er bestemt anbefalelsesværdigt at være lidt mere kræsen, når det kommer til ens surt tjente skillinger. Det er jo ikke fordi, at det ikke er svært nok at vinde i forvejen, vel?

De mange spiludbydere tilbyder ofte nogle tilbud og bonusser, som gør at det giver mening at shoppe rundt. Du vil bl.a. støde på tilbud om indskudsbonusser, boostede odds, freebets og cashback – listen er alenlang. Tilbuddene skal du naturligvis altid være kritisk overfor – og husk at læse regler og vilkår først. Spilportalen 7.dk er et fint sted at starte, hvis du er på udkig efter gode tilbud.

 

2: Følg med i medierne

Der er ingen tvivl om, at jo mere du følger med, jo bedre rustet er du til at spille på Bundesligaen. Selv om Bundesligaen oplever en stigende interesse i de danske medier, vil vi fans af tysk fodbold jo nok mene, at ligaen stadig får for lidt opmærksomhed. Men der er naturligvis også hjælp at hente fra udenlandske medier og danske nichemedier, som f.eks. her hos Bulibold.dk. Forhåbentlig har du fået finpudset dit skoletysk, for der er virkelig en masse tyske medier, som er sprængfyldte med Bundesliga-lækkerier.

Kicker er måske den mest kendte af alle tyske fodboldaviser. Du kan følge med på Kicker.de og hvis du er nørd, kan du tegne abonnement på avisen, som udkommer mandag og torsdag. Det er her du orienterer dig om hvilken klub Bruno Labbadia har overtaget roret hos, og det er også her du læser når den er gal igen i FC Hollywood (FC Bayern).

11FREUNDE er et tysk nichemedie, som efterhånden måske ikke er så niche endda. Der nørdes Bundesliga akkurat som her hos os på Bulibold. Der er tid til fordybelse og masser af long-reads. Du får historien om hvorfor RB Leipzig og Hoffenheim er ilde set blandt hardcore fans, og hvorfor FC Bayerns økonomi er så knaldstærk. Akkurat som hos Kicker, så er 11FREUNDE også på pletten med et magasin. Magasinet udkommer én gang pr. måned, og her er der virkelig tale om kræs for aficionados. Tag magasinet under armen, giv din Schnäuzer-snegl et ekstra krøl, og du er klar til at høste anerkendelse fra selv de mest inkarnerede fodbold-hipsters.
Er du mere til overskrifter, kan du altid fornøje dig med Sport Bild eller blot Bild. Den tyske tabloidavis Bild dækker naturligvis 1. Bundesliga, 2. Bundesliga og DFB Pokal tæt, og her finder du næppe de mest langhårede artikler, men til gengæld kan dit skoletysk måske bedre følge med her?

Er du mere til at læse om tysk fodbold på engelsk, kan du på ligaens officielle hjemmeside Bundesliga.com følge med på et sprog, som langt de fleste danskere føler sig mere tilrette med.

 

3: Se masser af tysk Bundesliga-fodbold

Ja, det er naturligvis den sjove part vi er kommet til. Herhjemme kan du følge Bundesligaen på TV3 Sport, TV 3 Max og YouSee-kanalen Xee. Ét er at læse en masse baggrundsstof, noget andet er at se holdene i aktion. Det er når du ser kampene, at du finder de små detaljer, som du senere kan bygge nogle mere taktiske spilanalyser over.

Udvalget af Bundesliga-kampe på dansk TV er en anelse tyndt, og det har det været i flere år. Fredagskampen kolliderer ikke rigtigt med andet end Premier Leagues ganske få fredagskampe, så den er altid selvskreven på danske kanaler. Lørdag eftermiddag er totalt crowded med kampe i Premier League, Serie A, La Liga og Superligaen, så her får kampene ikke altid den fokus som de fortjener. Søndag kolliderer eftermiddagskampene bl.a. med den hjemlige Superliga.

Heldigvis kan du livestreame alle Bundesligakampene hos spiludbyderne. Så længe du har penge på din spilkonto, kan du live streame samtlige kampe fra 1. og 2. Bundesliga samt DFB Pokal. Det betyder, at du blot skal have en lille halvtredser op af lommen for at kunne se dine tyske favoritter i aktion. Du kan live streame tysk bold på din foretrukne device (laptop, mobil eller tablet). I Danmark er rettighederne til Bundesliga-streaming forbeholdt tre spiludbydere; Bet365, Unibet og Bwin. Vi anbefaler naturligvis, at du følger fodbolden fra første parket når du live better, så det kan naturligvis godt betale sig at oprette en spilkonto hos en af disse spiludbydere.

 

4: Læs op på de forskellige spilvarianter

Udvalget af spilvarianter har aldrig været større. Du finder mere end 250 forskellige væddemålsvarianter på en typisk Bundesliga-kamp. Antallet er naturligvis eksploderet i takt med at live betting bliver mere og mere populært. I dag står live betting for over 50% af omsætningen hos de fleste spiludbydere, og det er der naturligvis en grund til. Live betting er supersjovt! Du kan udnytte kampens udvikling med stigende og faldende odds til din egen fordel, eller du kan gå endnu mere galt i byen. Mulighederne er mange.

Hvilke væddemål er bedst? Ja, det er et godt spørgsmål. Det korte svar er, at det er meget individuelt. Nogle kan bedste lide at spille på kampens resultat (1X2), mens andre foretrækker de mere obskure væddemålsvarianter som f.eks. antal hjørnespark eller første målscorer. Gå i gennem de mange varianter, og find nogle der passer din risikoprofil. Husk på at jo højere oddset er, desto sværere er det at ramme. Det hænger naturligvis sammen det hele.

 

5: Læs op på statistikkerne

Som i al sport er statistik en ganske nyttig ressource. Det er i statistikken du finder små guldkorn, som du kan kombinere med de mere subjektive elementer. Det er her du kan se hvilke hold der er stærke på hjemmebane, hvilke hold der performer dårligt i en ”Englische Woche” (flere kampe på en uge), hvilke hold som scorer mange mål, hvem som har flest afslutninger, hvem som elsker at være boldbesiddende etc. Der er masser af lækkerier, som samlet set kan bidrage til at du bedre kan læse en kamp.

Uanset hvor meget du følger med i Bundesligaen, så kræver det naturligvis også at du er tilsmilet lidt held af Fortuna. Spil er underholdning og intet andet, så husk at spille ansvarligt. Held og lykke med spillene.

18+ • Spil med omtanke • StopSpillet.dk • Rofus.nu