bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Hvad nu hvis? Hvordan Diego Maradona, Pele, Mbappé, Ronaldinho og Harry Kane kunne være endt i Bundesligaen – del 1

Hvad nu hvis? Hvordan Diego Maradona, Pele, Mbappé, Ronaldinho og Harry Kane kunne være endt i Bundesligaen – del 1

Handler, Diego Maradona, Harry Kane, Ronaldinho, Ronaldo

Pelé til Hannover, Diego Maradona til HSV, Ronaldinho til Dortmund, Kylian Mbappé til Leipzig, Harry Kane til Union Berlin og Luis Suárez til Werder Bremen. Vi ser nærmere på nogle af de handler, der var lige oppe over, men som desværre ikke blev til noget. Her kommer første del.

Luis Suárez til Werder Bremen
Efter at have brudt igennem i Groningen, var Luis Sárez klar til noget større. Groningens træner fortalte, at et skifte til Werder Bremen, der den gang regelmæssigt spillede i Champions League, var lige på trapperne, men det blev aldrig til noget. Blandt andet fordi nordtyskerne valgte at bruge de penge, de fik for at sælge Miroslav Klose på Carlos Alberto, der blev en kæmpe fiasko.

Harry Kane til Union Berlin
En af 2. Bundesligaens mest profilerede angrebsduoer var tæt på at blive til virkelighed i 2012. Union havde allerede Simon Terodde på holdet, men de havde fået øjnene op for en engelsk spiller i Tottenham, der ikke fik alverdens spilletid. Harry Kane skulle udlejes, men englænderen var ikke overbevist om Union Berlin som kommende klub, så han valgte i stedet Millwall. Hvad vi ikke ville have givet for at se Simon Terodde og Harry Kane på samme hold.

Petr Cech til Werder Bremen
Inden han i et par sæsoner blev en af verdens bedste målmænd, var Cech i 2001 til prøvetræning i Werder Bremen. Tjekken leverede et godt indtryk, men Werder Bremen mente ikke, at den blot 18-årig målmand var de 600.000 euro værd, som FK Chmel Blsany forlangte, og så skiftede han samme sommer i stedet til Sparta Prag. Werder valgte i stedet at satse på Jakub Wierzchowski, som daværende sportsdirektør Klaus Allofs mente havde større potentiale. Tja.

Ronaldinho til Dortmund
I begyndelsen af dette årtusinde havde Dortmund mange penge at gøre med, efter de var gået på børsen. Der blev købt stort ind i de år med Amoroso, Koller, Ewerthon og Rosicky, og det kunne have været endnu vildere, havde de haft held med at hente en ung brasilianer i Gremio. Men Ronaldinho mente dengang, at et skifte til Dortmund var for stort et spring, og så valgte han i stedet PSG. Dortmund købte så Ewerthon, der sikrede mesterskabet i 2002 med en scoring i sidste spillerunde, så helt galt gik det trods alt ikke.

Ronaldo til Stuttgart
Ralf Rangnick var i tidernes morgen ungdomskoordinator hos Stuttgart, og her blev han gjort opmærksom på den unge Ronaldo, der var på vej til at udvikle sig til en af verdens største talenter. Han drog straks til Brasilien og så en kommende superstjerne, men Stuttgart kunne ikke betale prisen, og senere endte han så hos Frank Arnesen og PSV.

Diego Maradona til HSV
Ok, måske det ikke for alvor var tæt på. I 1992 var Diego Maradonas karriere ved at gå på hæld, men navnet var stadig stort, og HSV ønskede at hente en stjernespiller. Johnny Solterbeck var storinvestor, og hans idé var at finansiere Diego Maradona i Hamburg ved at øge tilskuerindtægterne. Af samme grund skulle Diego Maradona heller ikke spille udekampe, medmindre at modstanderholdene gik med til at dele entréindtægterne med HSV. Ingen af delene blev til noget.

Læs også historien om den argentinske troldmands første kamp i Europa mod SV Meppen

Kaka til Bayer Leverkusen/Bayern München
Ved en U21 turnering i Qatar havde båd Leverkusen og Bayern en scout af sted for at holde øje med den unge Kaka. Leverkusen havde haft held med at hente spillere som Lucio og Ze Roberto til klubben fra Brasilien, og nu forsøgte de så med Kaka. De afgav et bud, og det samme gjorde Bayern München, men da Milan bød mere, valgte Sao Paulo at sende den kommende Ballon d’Or vinder til Italien.

Carlos Tevez – Bayern München
I 2003 havde Bayern München fået øjnene op for den 19-årige argentiner Carlos Tevez, der var ved at skabe sig et navn hos Boca Juniors. Rummenigge og co. var egentlig beviste nok om argentinerens talent, men de rådede allerede over Elber, Makaay, Pizarro, Guerrero og Santa Cruz, og derfor var de ikke interesseret i at kaste så mange penge efter Tevez, som Boca Juniors ønskede.

Gareth Bale Hamburger SV
Han blev Premier Leagues bedste spiller og verdens dyreste, da han senere skiftede til Real Madrid, hvor han vandt Champions League fire gange, men han kunne faktisk være endt i HSV. Martin Jol havde arbejdet sammen med ham i Tottenham, hvor Bale indledningsvist havde det svært, blandt andet fordi han blev brugt som back, men HSV var alligevel ikke klar til at smide 7,5 millioner euro, og så blev Gareth Bale i hos Spurs.

Sergio Aguero til Bayern München
Interessen var bestemt til stede, som Karl-Heinz Rummenigge også bekræftede, men desværre for Bayern München var den ikke gengældt. Sergio Aguero havde ikke de store tanker om Bundesligaen, og dermed gik Bayern glip af endnu en argentinsk bomber.

Læs også: Hvordan Pelé var tæt på Hannover, Nedved på Duisburg og Platini på Saarbrücken

Foto: www.createformation.com

You may also like
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold
Optakt til 12. runde i Bundes Manager: Tjek Bayerns startopstilling fredag
Das Wunder vom Wildpark – Det glemte storhold fra Karlsruhe
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold
Optakt til Bundes Manager runde 11: Undskyld, Kane!