bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > bulibold.dk > Konkurrencer > Hoffenheim forbliver ubesejrede, efter 1-1 mod M’gladbach

Hoffenheim forbliver ubesejrede, efter 1-1 mod M’gladbach

Årets Bundesliga-comebacks synes at komme i to udgaver. Den kontroversielle af slagsen i form af RB Leipzig, og den vellidte i form af Hoffenheim.

Leipzig – nylige oprykkere fra 2. Bundesliga – sidder på toppen af tabellen foran både Bayern München og Dortmund. Der er da også allerede tale om muligheden for en tysk ”Leicester City” i denne sæson.

Hoffeheim har ligeledes præsteret over de flestes forventninger. Fra at være tæt på nedrykning i forrige sæson, hvor klubben sluttede på en 15. plads, lå de inden lørdagens kamp mod M’gladbach side om side med Dortmund.

Hoffenheims vej til succes har set noget anderledes ud end Leipzigs. Med valget af klubbens eget unge trænertalent, Julian Nagelsmann, har den nemlig i særlig grad været et resultat af intern klubkultur og investering i ungdomsafdelingen.

Klubben har leveret nogle stærke præstationer. Blandt andet med deres udligning fra 4-1 til 4-4 mod Mainz og deres uafgjorte kamp (1-1) mod Bayern München. Dette har indtil videre gjort dem ubesejrede i denne hjemmeligasæson.

Lørdagens kamp: 1-1 mod M’gladbach

Lørdagens kamp mod Borussia Mönchengladbach satte ikke en stopper for Hoffenheims stribe af ubesejrede kampe.

M’gladbach har indtil videre haft en hård start på Bundeligaen. Faktisk har de endnu ikke vundet en eneste kamp i løbet af november.

M’gladbachs Mahmoud Dahoud scorede sit første mål i denne sæsonen, da det lykkedes ham at placere bolden i det øverste hjørne. Hoffenheims Nadiem Amiri udlignede dog med en scoring uden for feltet.

Med det uafgjorte resultat bragte Nagelsmanns trup sig foran Dortmund, som i weekenden tabte 2-1 mod Eintract. Hoffenheim har således en 5. plads i ligaen.

På 4. pladsen ligger FC Köln – med samme antal point som Hoffenheim. De to klubber møder hinanden den 3. december, hvor Hoffenheim spiller på hjemmebane.

Siden, Bet365, som tilbyder odds forslag og sportsnyheder, forventer en sejr til Hoffenheim, som de giver odds 2.20. FC Köln giver de odds 3.30, og for en uafgjort kamp får man ligeledes odds 3.30.

Nagelsmanns indvirkning

Tilbage i oktober skrev Bulibold’s Jonas Okholm et uddybende portræt af træner, Nagelsmann.

Den kun 29. årige træners rolle synes svær at undervurdere, når det kommer til Hoffenheims overraskende resultater.

Nagelmann lægger særlig vægt på ideen om, at tilpasningsdygtigt spil er nøglen til succes. Han foretager således ofte små justeringer, både inden og i løbet af kampene, i forsøget på at tage højde for kampens umiddelbare udvikling og det modsatte holds reaktioner.

Om sin unge alder siger Nagelmann selv: ”Det er meget nemt for mig at sætte mig i spillernes sted, fordi vi næsten er på samme alder.”

I sin artikel, fremhæver Okholm yderligere det faktum, at Nagelmann ikke er et enestående tilfælde. Klubben har nemlig investeret og ydet opbakning til hele deres ungdomsafdeling, hvilket synes at have resulteret i en unik klubfølelse og helstøbt holdspil.

Det ser ud til at Bundesligaen i form af Hoffenheim har fået et hold, som kan være med til at forstyrre den vanlige ligatabel og forhåbentligt på sigt være en seriøs bejler til trofæet.