bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Har Bundesligaen fået sin første homoseksuelle spiller?

Har Bundesligaen fået sin første homoseksuelle spiller?

Det hele begyndte for lidt over en måned siden. Den 16. oktober for at være præcis, da en twitter-bruger med navnet gay-Bundesligaspieler tweetede, at han var en homoseksuel spiller i 2. Bundesliga, og at han inden længe ville komme ud af skabet for ikke længe at skulle gemme sig.

Siden da er fulgt et væld af posts, hvor brugeren har gjort opmærksom på, at man kan spørge ham om alt, og at hans kvindelige kæreste i virkeligheden er hans bedste veninde og et skalkeskjul for at undgå, at der opstår rygter blandt hans holdkammerater, som altså tilsyneladende stadig er uvidende.

Nu tænker du måske, at vi ser masser af eksempler på personer på sociale medier, der udgiver sig for noget, de ikke er, og at det blot kan være en spoof-profil, der forsøger at få opmærksomhed eller skabe interesse. Det kan selvfølgelig ikke udelukkes. I kølvandet er der nemlig oprettet flere tydeligvis fake-profiler, der alle hævder at være Bundesliga-spillere på nippet til at springe ud. Men profilen gay-Bundesligaspieler har indtil videre over 14.000 følgere, har fået positiv opbakning fra flere tyske klubber, herunder Dortmund, og er i kontakt med blandt andre DFB i forhold til sine rettigheder, når/hvis han står frem med navn.

I England var der tidligere dette år et lignende tilfælde, hvor en konto med navnet Gayfootballer ligeledes skrev, at han var professionel fodboldspiller og homoseksuel, men han skrev i et af sine sidste tweets, at han ikke havde styrken til at stå frem, og siden blev kontoen slettet.

Sagen har også fået stor omtale i den tyske presse, hvor den anonyme person i givet fald vil blive den første aktive tyske fodboldspiller til at springe ud som homoseksuel. For seks år siden stod den tidlige tyske landsholdsspiller Thomas Hitzlsperger frem og fortalte, at han var homoseksuel, men det skete først efter, at han havde lagt støvlerne på hylden.

Hitzlsperger skabte en øget opmærksomhed på, hvordan det at være bøsse var et tabu i omklædningsrummet, og det gav også anledning til selvransagelse i det tyske fodboldmiljø. Nu venter hele Fodboldtyskland så på at se, hvem der gemmer sig bag den indtil videre anonyme twitter-profil.

You may also like
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg? 
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München 
Øl, stadionplatte, promillegrænse
Bundesligaen indfører en promillegrænse for den kommende sæson