Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Guide: Fodboldrejse til Rot-Weiss Oberhausen - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Fodboldrejser > Guide: Fodboldrejse til Rot-Weiss Oberhausen

Guide: Fodboldrejse til Rot-Weiss Oberhausen

Danskere, Bundesligaen,

Stadion: Niederrhein Stadion, Oberhausen

Kapacitet: 21.318

Åbnet: 1926

Hjemmehold: Rot-Weiss Oberhausen

 

Rejse og billetter

Klemt inde mellem motorveje, tung industri og store stolte fodboldklubber finder vi byen Oberhausen. Byen har siden 1904 været hjem for fodboldklubben Rot-Weiss Oberhausen (RWO).

Byen ligger centralt placeret i Nordhrein-Westphalen og kan nemt nås med bil eller fly fra Danmark.

RWO har siden 1926 holdt til på Stadion Niederrhein, placeret på en halvø mellem floden Emscher og den kunstige Rhein-Herne Kanal. Med en kapacitet på 21.318 tilskuere, er det langt fra det største stadion i området, og med kun 5.000 overdækkede pladser er det også langt fra det mest moderne. Stadion Niederrhein er på mange områder et blik ind i fortiden, og det tyske fodboldlandsskab man så før årtusindeskiftet.

Det er nemt at komme til stadion med offentlig transport fra Oberhausen Bahnhof. Omtrent to timer før kampstart kører der gratis shuttlebusser fra stationen til stadion.

Et udsolgt stadion i Oberhausen er sjældnere end et Schalke mesterskab, så det er muligt spontant at tage til stadion og se en kamp. Priserne er yderst rimelige, og en ståplads koster således 8,5 Euro for en voksen. Man køber blot billet ved stadion inden kampen. Hvis man vil sikre sig en god siddeplads, kan billetter købes online her: https://www.lms-ticket.de/rwo/

Hjemmeholdets fans holder til på Emscher Kurve bag det nordlige mål. Denne er dog nu revet ned, da man vil opbygge en ny ståtribune. Den nye tribune kommer til at være overdækket og bliver rykket tættere på banen, hvilket alt i alt må give bedre forhold for tilskuerne. Den nye tribune forventes at stå færdig i slutningen af 2017.

Hjemmeholdet

Rot-Weiss Oberhausen er ikke ligefrem kendt for store triumfer og et fyldt pokalskab. Gennem klubbens mere end 100-årige historie er der langt mellem de store triumfer. Et kort ophold i det fineste selskab fra 1969 til 1973 med en 14. plads som bedste placering rangerer som klubbens storhedstid. Det formentlig støvede pokalskab i klubhuset indeholder desuden nogle pokaler som Bezirksmeister og en enkelt vesttysk pokalsejr fra 1950.

I nyere tid har højdepunktet formentligt været en DFP-Pokal semifinale i 1999, hvor Bayern München blev endestationen.

I dag frister klubben en tilværelse i Regionalliga West, hvor man dog gennem de seneste år har blandet sig i toppen, så mon ikke vi ser RWO tilbage i 3. liga inden længe.

Går man listen med kendte spillere igennem, vil den gængse fodboldfan formentlig ikke genkende mange navne. Mest kendt er nok Lothar Kobluhn. Kobluhn blev i 1971 topscorer i bundesligaen med hele 24 mål fra en position som defensiv midtbanespiller. Han er stadig den eneste spiller i bundesligaens historie, som er blevet topscorer fra en defensiv position. Dog skulle der gå hele 36 år, før han fik overrakt trofæet for bedriften. RWO var involveret i en stor korruptionssag i starten af 70’erne, og derfor ville man ikke overrække ham trofæet. Kicker, der overrækker trofæet, endte dog med i 2007 med at beslutte sig for at kåre ham som topscorer for 1971 sæsonen.

Klubbens danske islæt har Mike Tullberg, manden med det berømte saksespark på Brøndby Stadion, stået for. Han skiftede til klubben i 2009, men som så ofte før satte skader en stopper for legen, og Tullberg nåede kun 4 kampe for klubben. Efterfølgende havde han dog en fin karriere som ungdomstræning i klubben.

På kampdagen 

Stadion Niederrhein er ikke et stadion, der skal besøges for store folkemængder og fodbold i høj klasse.

Det skal derimod besøges, hvis man vil se det uspolerede tyske fodbold, på et stadion fra dengang landet var splittet i to, og Franz Beckenbauer regerede på fodboldbanen.

Køb en billet til ståtribunen, nyd en König Pilsener og en Wurst og få en autentisk oplevelse.

Seværdigheder 

Oberhausen kan andet end middelmådig fodbold.

Der er rig mulighed for at stille shoppinglysten i et af de største shoppingcentre i Europa, som ligger i Oberhausen; Centr0. Udover mere end 250 butikker, finder man også en del restauranter, barer osv.

Byen byder også på et stort badeland (AquaPark Oberhausen), et SeaLife center, et LegoLand discovery Center og endeligt König Pilsener Arena, der jævnligt er vært for store koncerter, musicals og lignende.

Der er med andre rig mulighed for at få tiden til at gå i Oberhausen, inden turen går til Stadion Niederrhein.

Rigtig god tur!

Se mange flere guides til fodboldrejser i Tyskland i vores oversigt

 

You may also like
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Borussia Dortmund, mål, 100 bedste mål, Karl-Heinz Riedle, Kælenavne
Tyske kælenavne: Fra Kugelblitz og Pannen-Olli til Titan og Tante Kähte
DDR, Die Wende
FDGB-Pokalfinalen 1990 – Mellem Murens fald og Die Wende