Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Femte kapitel i ”Der Klassiker” handler om reserver - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Femte kapitel i ”Der Klassiker” handler om reserver

Femte kapitel i ”Der Klassiker” handler om reserver

Kampen mellem Dortmund og Bayern har på papiret det hele. Det er nummer 1 og 2 i ligaen og en tro kopi af sidste års Champions League finale – men med tyk streg under kopi. For af de 22 spillere der begyndte kampen den 25. maj på Wembley, sidder syv af dem med sikkerhed uden for med skader, i det der kan blive en tidlig afgørelse på mesterskabet.

For de fleste Dortmund-fans er billedet af Jürgen Klopp gående rundt på Wembleys græstæppe i sekunderne efter finalenederlaget for evigt printet på nethinden. Mens spillerne er knuste, virker Klopp anderledes fattet. Han går rundt og applauderer de medrejste fans, for han ved, at hans hold har leveret en stor indsats. Hvad han til gengæld ikke ved er, at samme stadion et halvt år senere igen skal lægge græs til knuste sort-gule drømme.

For da et reservespækket Tyskland tirsdag besejrer England med 1-0, er der ikke mange i Dortmund, der jubler, til trods for at Weidenfeller får sin første kamp på landsholdet. Både Hummels og Schmelzer udgår med skader, der holder dem ude i længere tid.

Læg dertil Subotic korsbåndskade samt en Piszczek, der først er vendt tilbage efter et halvt års pause, og så mangler du samtlige spillere i det forsvar, der spillede i Champions League finalen.

De mange skader fik onsdag klubben til at skrive under med den tidligere tyske landsholdsspiller Manuel Friedrich, men med blot 53 minutter i benene siden i sommer, er det tvivlsomt, at han begynder på banen. Som reserver råder BVB over de to talentfulde, men også uprøvede talenter Günter og Sarr. De har tilsammen to minutters Bundesligaerfaring, så bedste bud på en startopstilling er, at Bender rykker ned ved siden af Sokratis, mens Durm, der indtil for et halvt år siden spillede højre wing i den tredje bedste række, afløser Schmelzer på backen.

Selvom Bayern slap noget bedre fra landskamps pausen end hjemmeholdet, så vendte Ribery tilbage med et brækket ribben, og sammen med Schweinsteiger og Shaqiri må han se til fra tilskuerpladserne på lørdag.

Til gengæld kan klubben glæde sig over, at Martinez og Thiago endelig er ved at være oppe i omdrejninger igen, selvom sidstnævnte næppe er klar nok til 90 minutter. Også Robben og Boateng har døjet med småskavanker op til kampen, men begge spillere er ligeledes meldt klar.

Varm velkomst venter Götze

Med Ribery ude bliver der formentlig plads til den tidligere Dortmund spiller Mario Götze i startopstillingen. Lige siden hans skifte blev offentliggjort i april , har han været lagt for had af Dortmunds fans, og selvom klubben op til kampen har opfordret tilskuerne til en fair behandling af Götze, skal man være mere end almindelig blåøjet, hvis ikke man tror, at der venter ham massive buh-råb, og formentlig det der er værre.

I kølvandet på skiftet uploadede flere fans billeder og videoer, hvor de brænder Götze-trøjer, og rapgruppen, Kopfnussmusik udgav en sang med følgende lyrik: Geh, verpiss dich nach München du Drecksratte. (Gå, skrid til München din beskidte rotte)

Der Jahrhunderttalent ved også godt, hvad der venter ham, og for første gang i lang tid gav han for nyligt et større interview om sit skifte til Kicker:

 ”Jeg glæder mig til at vende tilbage til Dortmund, selvom det nok bliver et af de sværeste øjeblikke i min karriere. Jeg ved godt, at jeg ikke får den mest venlige velkomst, men det må jeg acceptere, for det var min egen beslutning at forlade Dortmund.”

Tidlig afgørelse lurer

Kampen på lørdag er de to klubbers femte indbyrdes opgør i 2013. Og selvom Dortmund vandt den seneste kamp i Supercuppen, så må det alligevel være hjemmeholdet, der føler, de har revanche til gode efter nederlag i både pokalen og Champions League.

Med de mange skader kan BVB formentlig leve med et enkelt point, men et nederlag vil betyde et syv points forspring til Bayern og en tidlig afgørelse på mesterskabet. Det mener Ribery i hvert fald, og selvom franskmandens kommentar kan forekomme arrogant, så har han en pointe. Et Dortmund hold i nuværende forfatning henter ikke syv point på sydtyskerne, der er ubesejrede i 39 Bundesliga kampe. Specielt ikke når det tages i betragtning, at Bayern allerede har overstået udekampe mod både Schalke og Leverkusen.

I Dortmund mærker man også presset, og treenigheden Klopp, Zorch og Watzke har for en sjældengangs skyld ikke været enig i retorikken forud for kampen.

Watzke udtalte, at dem der taler om 50/50 kamp mangler realitetssans, mens både Zorch og Klopp har understreget, at hvis der er et hold, der kan slå Bayern, så er det Dortmund. I de seneste seks Bundesligaopgør er statistikken da også med Dortmund. Fire sejre og to uafgjorte er det blevet til, og den stime samt opbakningen fra et udsolgt Signal Iduna Park kan være det, der gør, at Dortmund igen kan drille Bayern. Hvis ikke, så ligner det en tidlig afgørelse for Guardiola og hans tropper.

Bud på opstillinger:

Weidenfeller – Grosskreutz, Sokratis, Bender, Durm – Sahin, Kuba, Reus Mhkitaryan, Aubameyang – Lewandowski

Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Martinez, Kroos, Müller, Götze, Robben – Mandzukic

You may also like
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse