bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bayer Leverkusen > Uge 13: Nordderby og en en Kiessling uden mål

Uge 13: Nordderby og en en Kiessling uden mål

Her følger en optakt til et udpluk af denne rundes kampe i Bundesligaen, hvor vi giver dig statistik, holdopstillinger og skadesnyt

Hertha Berlin – Leverkusen

Selvom Leverkusen ligger på en øjeblikkelig tredjeplads, så er gæsterne alligevel lidt af en ønskemodstander for hjemmeholdet. Holdet er nemlig ubesejret i de seneste syv indbyrdes opgør, og så gør det måske knap så meget, at Leverkusen også er det hold, mod hvem en Berlin-spiller oftest bliver udvist.

Udover statistikken må hjemmeholdet også kunne finde optimisme i sidste uges 3-2 sejr ude mod Hoffenheim. Målene kom igen fra den velsmurte offensiv med Ramos og Ben-Hatira, og deres evner foran mål bliver afgørende, hvis holdet skal have point ud af opgøret.

Med en 5-3 sejr over HSV fortsætter Leverkusens offensiv med at sprudle, men det er værd at bemærke, at det denne gang var Son, der stjal showet. Kiessling fik (naturligvis) også prikket en enkelt ind, og hvis han gentager den bedrift mod Hertha, vil det være hans første mål mod hovedstadsklubben på det Olympiske Stadion i syv opgør.

Bud på opstillinger:

Kraft – Pekarik, Langkamp, Lustenberger, van den Bergh – Hosogai, Cigerci, Skjelbred, Allagui, Ben-Hatira – Ramos

Leno – Donati, Wollscheid, Spahic, Boenisch – Rolfes, Bender, Castro, Son, Sam – Kiessling

Hold øje med:

Ramos: Angriberen har været i fin form på det seneste det, og det skal også gerne fortsætte mod Leverkusen, hvis der skal point ud af opgøret.

Son: Så kom han for alvor i gang med 3 mål og en helt igennem fremragende indsats i 5-3 sejren over HSV. Tidligere har Son scoret mål i stimer, og kampen mod Hertha kan blive en indikation på, om han endelig har fået slået hul på bylden.

Hamburger SV – Hannover 96

Efter en god start på sæsonen, er Hannover så småt dalet ned i rækken. En af årsagerne hertil, er holdets dårlige form på udebane, og en udekampe i Hamburg plejer ikke at betyde point for gæsterne.

I de seneste otte udekampe mod HSV er det således ikke blevet til sejr, og sidste Hannover gevinst er dermed helt tilbage i 2004. Interessant er det også, at Hamburg er den modstander, hvor Hannover oftest taber efter at have været foran 1-0.

For hjemmeholdet bliver det vigtigt at rejse sig efter 5-3 nederlaget i sidste runde. Efter en god start under van Marwijk har holdet og ikke mindst defensiven set ualmindelig skrøbelig ud de sidste par kampe og med 29 indkasserede mål, er HSV det hold i ligaen, der har lukket flest mål ind.

Nordderbyet bliver uden hjemmeholdets playmaker, van der Vaart, der er ude med skade det naeste stykke tid. Dermed er det op til Lasogga at fortsætte sit imponerende scoringstogt, mens det i høj grad bliver op til spillere som Calhanoglu, Beister og muligvis Ilisevic at åbne en Hannover defensiv, der bestemt er til at tale med.

Bud på opstillinger:

Adler – Westermann,Tah, Djourou, Janssen – Rincon, Badelj, Calhanoglu, Beister, Ilisevic – Lasogga
Zieler – Sakai, Sané, Schulz, Pocognoli – Hoffmann, Andreasen, Stindl, Huszti – Diouf, Sobiech

Hold øje med:

Calhanoglu: Det kan godt være, at Lasogga er brandvarm i øjeblikket, men nøglespiller mod Hannover kan meget vel blive Calhanoglu. Med van der Vaarts skade får stortalentet mere ansvar end normalt, og han skal iscenesætte offensiven

Diouf: Senegaleseren har et imponerende målgennemsnit i ligaen, men denne sæson har indtil videre været meget plaget af skader. Han ser dog ud til at vaere oppe i omdrejninger igen, og med en kontrakt der udløber til sommer, er det ikke utænkeligt, at vi ser et mindre salgsshow fra Diouf i den kommende tid.

 

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!