bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Diverse > eSport: Bundesliga-klubber satser på Counter-Strike og LoL

eSport: Bundesliga-klubber satser på Counter-Strike og LoL

Først var det Wolfsburg, så var det Schalke 04 og nu går spekulationerne på hvilket hold i Bundesligaen, der bliver det næste til at engagere sig i esport. Ligesom herhjemme har både fodboldklubber og bookmakere fået øjnene op for den professionelle computerspils-scene, så spørgsmålet er, hvem der nu bider på krogen.

På vores egne breddegrader har FCK allerede engageret sig direkte i CS-holdet North, mens både Brøndby og OB har gjort deres indtog i esporten gennem det populære fodboldspil FIFA.

Netop FIFA var også det, Wolfsburg kastede sig over allerede i 2015, mens Schalke 04 fulgte efter i 2016. Eftersigende skulle Hoffenheim være i gang med at sondere terrænet, så Ibisevics tidligere klub ligner et godt bud på den næste aktør.

Counter-Strike og League of Legends er de suverænt største computerspil på globalt plan, men forbindelsen med FIFA og fodboldklubberne ligger naturligvis lige for. Spørgsmålet er så, om nogle ”tør” gøre entre i LoL (League of Legends), som trods alt på verdensplan er det største spil.

Ikke bare fodklubberne, men også bookmakerne, har fået øjnene op for den nye industri. Således er antallet af spil på esport samt udbuddet af turneringer og kampe eksploderet i løbet af de sidste par år – specielt i 2016.

Hvad fodboldklubberne på sigt får ud af at tage computerspil under vingerne, er endnu uvist for de fleste, men det at kunne nå ud til et større og loyalt publikum fra en verden, hvor man i forvejen har foretrukne hold og spillere, må være med i overvejelserne.