bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Så meget koster landholdskometen, der jagtes af adskillige topklubber

Så meget koster landholdskometen, der jagtes af adskillige topklubber

Sommeren 2013 skiftede unge Yussuf Poulsen til manges forundring fra Lyngby til RB Leipzig, der på det tidspunkt lå i den tredjebedste række i Tyskland. Det betød, at flere etablerede, europæiske topklubber måtte kigge langt efter den unge spiller. Men RB Leipzig er ikke interesserede i uden videre at slippe ham, og derfor kræver de en skyhøj pris for at skræmme bejlerne, der tæller flere Bundesliga-klubber, væk.

 

RB LeipzigFoto: PercyGermany

Selv om Yussuf Poulsens træk tilbage i sommeren 2013 virkede mystisk, så kan man efter 1½ års tid nu konstatere, at det var ret fornuftigt. Han er nu fast mand i startopstillingen på holdet, der i mellemtiden er rykket op i 2. Bundesliga. Faktisk er de helt fremme og med i kampen om oprykning til den fornemste række i Tyskland, Bundesligaen. I efteråret har der været debut for Yussuf på landsholdet, og han har være med i tre kampe, hvoraf to af kampene var EM-kvalifikationskampe.

Men her slutter opmærksomheden ikke for den 20-årige dansker. Han blev for nyligt kaldt den danske diamant, der er en af de bedste spillere i 2. Bundesligaen af ingen ringere end 1860 Münchens respekterede træner, Friedhelm Funkel. Efterfølgende valgte han endda at score mod St. Pauli. På Bundesligaens egen hjemmeside udtaler Funkel således om Yussuf, at han er virkelig imponeret af knægten, der er godt på vej mod Bundesligaen, og at det ikke engang behøver at stoppe her.

Blandt de klubber, som der har udvist interesse for Yussuf, finder vi Bayer Leverkusen, Stuttgart og Schalke 04. Men den danske guldklump har fået et stort prisskilt på. RB Leipzig er sponsoreret af Red Bull og mangler ikke penge. Derfor slipper de ham formentlig ikke for under 75 mio. kr., og det ser spilleren selv som endnu et skulderklap. Der er heller ingen tvivl om, at RB Leipzig ser ham som en vigtig spiller for holdet. Han skal ikke løbe nogen steder, hvilket er en del af baggrunden for den høje pris, de forlanger. Men Yussuf klager jo heller ikke, når han kan opnå, hvad han vil og endda få spilletid på landsholdet.

Om RB Leipzig kommer i det fine selskab i Bundesligaen, er selvfølgelig langt fra sikkert på nuværende tidspunkt. Kampen om placeringerne i 2. Bundesligaen er hård, men det er måske en indsats værd? Du kan jo kigge nærmere på oddsene på bet365’s hjemmeside, hvor du også kan prøve live betting på alle Bundesliga-kampe. Selvom RB Leipzig ikke skulle komme i Bundesligaen, så vil Yussuf ikke være desperat efter at finde en ny klub. Lige nu følger han planen, og eftersom tingene går som planlagt, ser han ingen grund til at skifte. Skulle det blive til en mellemsæson, så både han og klubben tålmodighed til dette. Klubben har endda faciliteter svarende til de fleste Bundesliga-klubber, fordi sponsoren Red Bull har investeret store beløb i klubben. Der er heller ingen tvivl om, at denne taktik er langt bedre end et skifte til en storklub, hvor man vil være henvist til en placering på bænken.