bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Efterårets hold i Bundesligaen

Vi ser tilbage på efterårssæsonen og sammensætter, det vi mener, er det bedste hold fra hinrunden. I vurderingen har vi skelet til, hvor mange gange spillerne er kommet på ugens hold, hvor mange kampe de har spillet, og den betydning de har haft for deres respektive klubber. Det er kun Bundesligakampe, der tæller i den sammenhæng.

Screen Shot 2014-12-30 at 21.37.13

TOR:

Manuel Neuer – Bayern München (Reserve: Yann Sommer)
Fire indkasserede mål siger vel næsten alt. Neuer har været fejlfri i hele efterårssæsonen og har haft flere store redninger undervejs. Han er den komplette bagerste mand, og han er fuldt fortjent blandt de tre nominerede til Ballon d’Or. Måske den bedste målmand vi nogensinde har set.

ABWEHR

Naldo – Wolfsburg (Reserve: Robin Knoche)
Fem mål er det blevet til i sæsonen, og i alt er brasilianeren nu oppe på over 50 Bundesligamål. Det er ganske enkelt imponerende. De mange mål har han altid været garant for, men det er faktisk for hans defensive dyder, at vi her belønner ham. Sammen med De Bruyne er han den største årsag til, at Wolfsburg er blevet et stabilt tophold. Hans bedste halvsæson nogensinde.

Jerome Boateng – Bayern München (Reserve: Uwe Hünemeier)
Når vi nu har uddelt roser til Neuer for en helt igennem solid Bayern defensiv, kan vi heller ikke komme udenom Boateng. Har været Bundesligaens bedste centerforsvar i 2014, og at han ikke var blandt de 23 nominerede til Ballon d’Or er svært at forklare. Begik en del elementære fejl i sine unge dage, men spiller nu med en anderledes stor modenhed og er den defensive leder hos både Bayern og det tyske landshold.

Juan Bernat – Bayern München (Reserve: Ricardo Rodriguez)
Skulle vel mest af alt være backup for Alaba, men da østrigeren blev brugt på midten og siden skadet, er Bernat en af få, der har spillet samtlige kampe i efteråret. Han er med sine offensive kvaliteter på mange måder indbegrebet af den moderne back, og med sine tekniske egenskaber og fleksibilitet passer han perfekt i Guardiolas system. Et af sommerens klart bedste indkøb.

Paul Verhaegh – Augsburg (Reserve: Martin Stranzl)
Augsburg har igen været sæsonens store, positive overraskelse og igen kan de sende en stor tak til Verhaegh. Hans fremskredne alder gør, at han formentlig ikke er så interessant for større klubber, og det skal Augsburg være glade for, for ellers var kaptajnen røget videre for længst. Er ikke særlig spektakulær, men er stabil på et næsten Lahmsk niveau, og så er fem sæsonmål heller ikke at kimse af.

MITTELFELD

Lars Bender – Bayer Leverkusen (Reserve: Daniel Baier)
Det var den plads, der var sværest at finde en til. Når vi har valgt Bender, er det fordi, han har holdt et stabilt, højt niveau. Med Roger Schmidts ankomst er han blevet overladt mere til sig selv i det defensive, men hans enorme løbepensum har lukket mange huller og angreb.

Xabi Alonso – Bayern München (Reserve: Zlatko Junuzovic)
På pladsen ved siden af Bender er der til gengæld ingen tvivl. Alonso debuterede i udekampen mod Schalke og viste fra allerførste boldberøring, at han er chefen. Har fordelt bolde på en måde, der ikke er set i Bundesligaens historie og satte endda pasningsrekord undervejs i sæsonen. Det er ikke mindst spanierens fortjeneste, at Schweinsteigers, Alabas, Lahms, Thiagos og Martinez’ fravær er gået forholdsvist ubemærket hen.

Karim Bellarabi – Bayer Leverkusen (Reserve: Thomas Müller)
Fra middelmådig spiller for Braunschweig til profil for Leverkusen. Bellarabi var inden denne sæson i kategorien ”evighedstalenter”, men efter blot ni sekunder i indeværende sæson var han hoppet videre til stjerne, da han scorede Bundesligaens hurtigste mål nogensinde. Otte fuldtræffere er det blevet til for Bellarabi, der også har fået debut på det tyske landshold undervejs.

Kevin De Bruyne – Wolfsburg  (Reserve: Mario Götze)
Viste allerede i Bremen sit enormt store potentiale, men har været knap et halvt år om at folde det ud i Wolfsburg. Nu er ingen længere dog i tvivl, for De Bruyne har været det kreative omdrejningspunkt på Wolfsburgs mandskab. Har kun scoret tre gange, men har til gengæld lagt op til hele ti styks.

Arjen Robben – Bayern Müncen (Reserve: Eric Maxim Choupo-Moting)
Intet hinrunde-hold uden Robben. Vi vil ikke gå ind i en længere beskrivelse af hollænderens efterår, for har du set blot en lille smule tysk fodbold siden august, så vil du vide, at hollænderen har været Bundesligaens med afstand bedste spiller.

STURM

Alexander Meier – Eintracht Frankfurt (Reserve: Shinji Okazaki)
Det ser til tider noget halv besværet ud, når Meier bevæger sin knap to meter høje krop ned mod modstandernes mål, men så snart han er inde i feltet, er det hurtigt glemt. Bundesligaens suveræne topscorer har bombet løs for et flittigt scorende Frankfurt-hold, der under Schaafs ledelse ikke er set mere underholdende end de glade Jay-Jay dage.

TRAINER

Markus Weinzierl – Augsburg (Reserve: Pep Guardiola)
Det er ikke nemt at være Guardiola. Ingen nederlag og ni point ned til nummer to, og så er han alligevel kun andet valg her på vores hold. Det er han, fordi Bayern også uden Guardiola vil være en suveræn nummer et, mens det er svære at forestille sig, at Augsburg kunne overvintre på en sjetteplads med kun et point op til medaljer uden Weinzierl på sidelinjen. Fortsætter han stilen, kan han og Augsburgs veje meget vel skilles til sommer.

You may also like
Årets hold I Bundesligaen 2021/22
Årets hold i Bundesligaen 2020/21
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Podcast: Sæsonafrunding, årets hold i Bundesligaen og historiske øjeblikke
Bundesliga, Bundesligaen, fodboldrejse, kampprogram, højdepunkter
Podcast: Sæsonen der gik 2019/20 og årets hold
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Tyske sprogblomster – de bedste, tyske fodboldudtryk