bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (28. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (28. runde)

Det var så langt fra den bedste uge for danskerne i Bundesligaen og 2. Bundesliga, vi har oplevet, men der er da alligevel enkelte lyspunkter at varme sig ved. Bl.a. et comeback fra en skade og en dansker, hvis hold leverede klø til modstanderen. Som altid finder du alle detaljerne i denne uges danskerstatus.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Det var en rigtig god dag på kontoret for Gladbach og Andreas Christensen, da de søndag mødte Hertha BSC, i hvad der nok må betegnes som et topopgør. Gladbach lå inden dagens kamp på en femteplads, mens Hertha BSC, der nok er sæsonens overraskelse, lå på en tredjeplads.

Gladbach gjorde sit for at folk skulle glemme, at der var tale om et topopgør. De vandt kampen 5-0, og nu er de avanceret en plads i tabellen til en fjerdeplads.

AC spillede hele kampen for Gladbach, der spillede med et centralt forsvar på tre mand, hvoraf AC lå som den midterste. Han udviste stor boldsikkerhed med en afleveringssucces på 86 %. Herudover er der ikke så meget at sige om hans præstation. Han vandt begge de tacklinger, han forsøgte sig med, mens han også stod for tre clearinger og tre bolderobringer.

Det var en kamp, hvor han ikke var meget i fokus, fordi Gladbach havde travlt med at okkupere modstanderens banehalvdel, og det er han nok fint tilfreds med.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Der er ikke meget at berette om Frederik Sørensen i denne omgang. Han er skadet med lårproblemer, og derfor var han ikke med i Kölns kamp mod Hoffenheim. Kampen endte 1-1.

Hvornår, vi kan forvente, at Frederik Sørensen vil være at finde i truppen igen, vides ikke præcis, men det er angiveligt ikke nogen alvorlig skade, så vi vil tillade os at håbe på inden for en overskuelig fremtid.

I hvert fald skal der lyde et ønske om en snarlig retur til danskeren, der var ved at spille sig fast på Kölns mandskab.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

For Jannik Vestergaard var lørdagens kamp mod Dortmund en af de kampe, han selv kan være fint tilfreds med, men som holdet alligevel tabte. Det så ellers ud til, at Werder Bremen skulle løbe med de tre point, da Zlatko Junuzovic scorede til 2-1 efter 74 minutter, men Dortmund ville det anderledes, og med to sene mål formåede de at vinde kampen 3-2.

Jannik Vestergaard spillede hele kampen i midten af et centralt forsvar med tre mand. Her vandt han fire luftdueller, mens han også stod for ni clearinger og fem bolderobringer.

Som vi allerede har skrevet, så var det egentlig en udmærket kamp af Jannik Vestergaard. Han gjorde sit for at holde Dortmund stangen, men det var ikke nok.

Werder Bremen er en del af den uhyre tætte bund i Bundesligaen. De ligger på en 15. plads, altså lige over nedrykningspladserne, med 28 point. Augsburg og Eintracht Frankfurt på 16.- og 17. pladsen har 27 point.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

Den elendige form ser ikke ud til at ville tage nogen ende hos Hannover 96. Holdet spillede i weekenden mod HSV på hjemmebane, og her løb man ind i et 3-0-nederlag. Holdet har dermed tabt fem kampe i træk, og de ligger sidst i ligaen med 10 point Augsburg, der ligger på den rigtige side af nedrykningsstregen.

Her skal det selvfølgelig ikke handle om holdet og dets form. Det kunne der skrives et helt indlæg omkring, men hver ting til sin tid. Her skal det handle om de to danskere i Hannover. Leon Andreasen vil vi ikke fokusere på, da han stadig er skadet.

Uffe Bech derimod er der anderledes positive nyheder om. Han har også været skadet, men han er nu tilbage i truppen, og i weekenden blev det også til den første smule spilletid efter skaden. Han blev skiftet ind efter 71 minutter. På dette tidspunkt var Hannover kun bagud 1-0, og man regnede nok med, at Uffe Bech skulle gøre sit til at vende kampen. Det lykkedes dog ikke. Fire minutter efter, at Bech var blevet skiftet ind, havde HSV skiftet to mål, og kampen var hermed lukket.

Der er stadig en matematisk mulighed for, at Hannover kan overleve, men det er meget svært at forestille, at det skulle ske.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04:

Alt godt kommer til en ende, siger man vist, og det måtte Pierre-Emile Højbjerg indse i weekenden. Efter at han på det seneste har leveret rigtig gode præstationer for Schalke, var han i weekenden at finde på bænken hele kampen igennem, da Schalke mødte Ingolstadt. I stedet havde Schalketræner, André Breitenreiter, foretrukket Johannes Geis og Leon Goretzka på den centrale midtbane. Et syn vi ikke ser for første gang. Ingolstadt vandt kampen 3-0, så i bagklogskabens klare lys kan vi vist roligt konkludere, at Schalke kunne have nydt godt af en vis dansker på den centrale midtbane til at styre spillet.

Hvorfor Breitenreiter foretrak Geis og Goretzka kan der være mange grunde til. Måske har Breitenreiter set landsholdsfodbold i pausen og været utilfreds med, hvad Pierre-Emile leverede. I hvert fald kan man næppe sige, at Pierre-Emile spillede sig af holdet inden pausen. Måske var han slet og ret mere træt end de andre to. Vi kan spekulere meget i det, men det er ikke ligefrem frugtbart. Der er vist ikke andet at gøre end at håbe på et snarligt comeback til startopstillingen for Pierre-Emile.

Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Hvad angår Emil Berggreen er der desværre ingen nyheder. Han er stadig ude med sin knæskade, og på nuværende tidspunkt kan man ikke spå om, hvornår han vil være tilbage på banen. Det er rigtig ærgerligt, fordi vi selvfølgelig gerne vil se, hvordan Berggreen klarer sig efter skiftet til Bundesligaen, men vi må altså fortsat vente.

Om Berggreen får sin Bundesligadebut i denne sæson, det bliver mere og mere tvivlsomt som tiden går. Os tilskuere kan vist blot håbe på det.

Nicklas Bendtner, VfL Wolfsburg:

Det er vist næppe for meget at sige, at Nicklas Bendtner er historien, der bliver ved med at give. Det ærgerlige er selvfølgelig bare, at det ikke er for sine sportslige præstationer, at han skaber de største overskrifter. Det nyeste i sagen om Nicklas Bendtner er, at han er blevet fritaget fra træningen i sin klub Wolfsburg. Det betyder, at han nu træner for sig selv efter sit eget program. Et tydeligere vink med en vognstang om, at han ikke længere er velkommen i klubben, får han vist ikke.

Derfor var det da heller ikke ligefrem nogen overraskelse, at Bendtner ikke var i den Wolfsburg-trup, der fredag tabte 3-0 til Leverkusen.

Mere er der vist ikke at sige om Nicklas Bendtner i denne omgang. Det skulle da også undre meget, hvis vi igen får mulighed for at berette om en præstation fra Nicklas Bendtner i danskerstatus.

Noter fra 2. Bundesliga:

Selvfølgelig ingen danskerstatus uden en omgang noter fra 2. Bundesliga.

Denne gang starter vi hos Nicklas Helenius og Paderborn, der i weekenden tabte 2-1 til Eintracht Braunchweig. Helenius scorede ikke.

Videre til Union Berlin, der endnu en gang havde Jakob Busk mellem stængerne i deres kamp mod St. Pauli. Kampen endte 0-0.

Også Yussuf Poulsen var i aktion for sin klub, RB Leipzig, da de lørdag vandt 3-1 over Bochum. Poulsen startede kampen på toppen, men var ikke i stand til at score, og efter 67 minutter blev han skiftet ud.

Hos FSV Frankfurt er Niki Zimling stadig skadet, hvorfor han heller ikke var i aktion i rundens kamp.

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi