bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bidder fra den tyske presse: Löws Dortmund-aversion og en, for en stund, død legende

Bidder fra den tyske presse: Löws Dortmund-aversion og en, for en stund, død legende

Hvad rører sig i de tyske medier i denne uge? bulibold.dk leverer et kort overblik over et par af de vigtigste emner fra ugen, der gik – direkte fra vores mand i München.

Torflut

Bundesligaen 13/14 ser ud til at blive en af de mest målrige længe – i hvert fald at dømme efter de første par måneder. Ifølge kicker har Bundesligaholdene således tegnet sig for hele 238 mål i de første otte runder – eller 3,31 per kamp. Sidste år på samme tid lå tallet på 2,93, altså næsten en stigning på et halvt mål per kamp. Samtidig er snittet det højeste i hele 29 år. Dortmund er det hidtil mest scorende hold med 21 træffere, men sjovest er det nu gået for sig i Hoffenheim hvor status hedder 20 kasser i begge ender. Ikke just skidt for en i forvejen underholdende liga, og man kan da også kun håbe at tendensen fortsætter langt ind i den indeværende sæson.

Echte Liebe?

Er Löw ikke Dortmund-fan?

Er Löw ikke Dortmund-fan?

Har landstræner Jogi Löw en skjult antipati når det kommer til Dortmundspillere? Det er det helt store spørgsmål i denne uges landsholdsammenhæng efter Mats Hummels var ude med en tvetydig bemærkning om forholdet til Löw i den tyske landsholdslejr. Ifølge den talentfulde midtstopper nyder han ikke den samme tillid som under Klopp. Den kritik ville Löw ikke forholde sig til direkte, men den til tider kontroversielle træner var dog hurtig til at mane eventuelle konspirationsteorier i jorden. ”Hvis man tror at vi udelader en spiller fordi han ytrer sin mening, så er man langt fra virkeligheden” sagde Löw. ”Vores forhold er godt og kommunikationen er fin. Han er en fremragende forsvarer, som hos os stadig må arbejde lidt med detaljerne. Men han har udviklet sig fremragende, og hører til blandt de bedste på sin plads – også når han ikke spiller”.

Hit the Rode

Sebastian Rode er tabt for Eintracht Frankfurt. Det står fast efter stortalentet tidligere på ugen bekræftede at han ikke har tænk sig at forlænge sin nuværende kontrakt, som udløber til sommer. Beslutningen kommer ifølge hovedpersonen selv efter grundige overvejelser og samtaler med rådgiver Branko Panic. Selvsagt spøger FC Bayern München – vanen tro – allerede i kulissen, ligesom Bayer Leverkusen også skal have vist en tidlig interesse. Rode har dog selv tidligere betegnet Bayern som ”det mest interessante mandskab i Tyskland, hvis ikke Europa” og dermed trækker det op til et opsigtsvækkende skifte i Bundesligaen til sommer – hvis da ikke en større udenlandsk klub også for alvor får øjnene op for en 22-årige midtbanespiller og ungdomslandsholdsspiller først.

Hvis et træ vælter i skoven…

Hvis Deutsche Post siger at man ikke længere er i live, er man så vitterligt død? Ifølge BILD tilfaldt denne skæbne ingen ringere end Lothar ”Da Loddar” Matthäus i denne uge. Matthäus blev erklæret død af det tyske postvæsen da man ikke kunne finde ex-stjernen på den opgivne adresse, da man forsøgte at overbringe ham papirer fra en igangværende retssag mod den tidligere hustru, Liliana. Toter Lothar selv var hurtig til at rase ud mod det tyske postvæsen, og med en række utvetydige fornærmede gloser gjorde han hurtigt sagen endnu mere bizar end den allerede er:

Det er en ufattelig frækhed. Jeg kan findes overalt. Alle og enhver kan se at jeg stadig er i live, hvad enten det er i fjernsynet eller på fodboldbanen.

"Rygterne om min død er stærkt overdrevne"

“Rygterne om min død er stærkt overdrevne”

Fejlen blev senere opklaret idet Matthäus de sidste ni år har haft adresse i Budapest uden bopæl i Tyskland. Affæren er dog ikke dermed slut for legenden, der nu truer med at gå rettens vej for at få oprejsning og tilsyneladende bevise at han virkelig er i live. Ach, Lothar…

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til 2. runde ved EM-manager
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker