bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bayern München fylder stadion – hver gang

Bayern München fylder stadion – hver gang

Bayern München er den mest effektive billetsælger i Europa, men Real Madrid tjener stadig mest i stadionindtægter.

Det kan godt være, at Bayern München ikke sidder på den europæiske trone i fodbold, men den tyske storklub kan noget andet, nemlig sælge billetter. Bayern München fyldte således i sæsonen 2013/14 stort set hver eneste sæde i hver eneste kamp på Allianz Arena. I snit havde man således 71.000 mennesker på lægterne, hvilket giver en dækningsgrad i forhold til stadionkapaciteten på 99,8 procent.

I det hele taget fylder de tyske storklubber godt på den opgørelse over de europæiske storklubbers evne til at fylde stadion i sæsonen 2013/14, som det danske gratismagasin Sport Executive har lavet på www.sportexecutive.dk. Lige i hælene på Bayern München følger nemlig de to tyske arbejderklubber fra Ruhr-distriktet, Borussia Dortmund og Schalke 04. Og Borussia Dortmund har endda en langt større stadionkapacitet i forhold til de to øvrige tyske klubber, idet Signal Iduna Park, alias Westfalenstadion, kan rumme 80.700 tilskuere, og der var 80.297 tilskuere hver gang i sæsonen 2013/14. Til sammenligning kan Münchens Allianz Arena rumme 71.137 tilskuere og Schalkes Veltins-Arena 61.973.

De engelske storklubber Arsenal, Chelsea og Manchester United er også godt med på vognen, når det gælder udnyttelsen af stadion-kapaciteten – og kan faktisk udfordre tyskerne – også den front.

Alligevel tjener de tyske storklubber langt fra mest på billetter, bl.a. fordi tysk fodbold bevidst har lagt en langt lavere prispolitik i forhold til de øvrige store europæiske ligaer. På pengefronten ligger Real Madrid klart i spidsen med en indtægt i sæsonen 2013/14 på billetsalg m.m. på 131,5 millioner euro – efterfulgt af Manchester United med 129,7 og FC Barcelona med 128,5. Til sammenligning tjener Bayern München 96,2 millioner euro og Dortmund 40,5.

Screen Shot 2015-01-07 at 13.15.38

You may also like
Tyske stadioner uden sponsornavne
Bundesligaens Målhymner – del 2: Karnevalsstemning, dukketeater og Scooter
Champions League
Gode tyske muligheder i Champions League – sådan får du billetter
Kampprogrammet for 2. Bundesliga 2018/19 – planlæg din næste rejse