bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bayern – Dortmund: En storkamp uden intensitet?

Bayern – Dortmund: En storkamp uden intensitet?

Bayern, Dortmund

Der er er dømt Der Klassiker, når Bayern München og Borussia Dortmund mødes lørdag aften i München, men er storkampen mellem tysk fodbolds største klubber i virkeligheden en kampe uden nerve?

Der findes et vel af derbyer. I Tyskland har vi Nordderbyet, Frankenderbyet og selvfølgelig Revierderbyet mellem Dortmund og Schalke. De er kendtegnet ved, at det er klubber, der rent geografisk ligger tæt orm hinanden, og at der som oftest er ekstra stor tænding på blandt de to hold.

Da de to mandskaber mødtes sidste år i april, faldt der således seks mål, seks gule kort og to røde kort i en begivenhedsrig kamp.

Når Bayern München og Borussia Dortmund krydser klinger, er situationen lidt en anden. Måske fordi Bayern særligt hjemme på Allianz Arena har været deres gæster fra Ruhr overlegne i de seneste par sæsoner. 5-0, 6-0, 4-1 og 5-1 lyder resultaterne i Bayerns favør i de sidste fire opgør på Allianz Arena.

Lokalopgøret Liverpool – Everton har også tilnavnet The Friendly Derby, men måske det mærkat skulle klistres på Der Klassiker mellem Bayern og Dortmund. I hvertfald viser en optælling foretaget af SpilXperten, at Bayern mod Dortmund er det mest fair spillede “derby”, når det kommer til gennemsnittet af advarsler i de indbyrdes kampe.

Med et snit på 0,11 røde og 3,6 gule kort er der således langt op til det mest beskidte derby, der ikke overraksende findes i Argentina, når der står El Superclasico på menuen mellem River Plate og Boca Juniors.

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayer Leverkusen, Bayern München
Højdepunkter og mål: Bayer Leverkusen – Bayern München 2-4 (DFB Pokalfinale)
Leon Goretzka, Bayern München
Bulibolds ”Spieler des Monats” i Juni: Leon Goretzka – Bayern München
Årets spiller, Robert Lewandowski
Robert Lewandowski kåret til årets spiller i Bundesligaen
Optakt, BVB, Borussia Dortmund
Optakt: Borussia Dortmund – Hoffenheim