bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Årets hold i Bundesligaen

Endnu en forrygende Bundesligasæson er forbi. Bayern blev mestre, mens Nürnberg og Braunschweig måtte en tur ned i den næstbedste række. Vi har diskuteret frem og tilbage og har nu lagt os fast på årets hold for sæsonen 2013/2014.
Der er kun skelet til kampe i Bundesligaen, så hverken pokal eller europæiske kampe spiller ind i overvejelserne. Navnet i parentes angiver, hvem der er valt som reserve.

Screen Shot 2014-05-21 at 14.00.54

TOR
Manuel Neuer (Bernd Leno) 23 indkasserede mål var fem dårligere end sidste år, men Neuer har stadigvæk sin store andel i, at Bayern München i år blev rekordmestre. Leno lå længe til at tage pladsen på årets hold, men sammen med Leverkusen faldt hans niveau i løbet af foråret, mens Neuer igen og igen viste sin stabilitet.

 

ABWEHR
Rafinha (Verhaegh) Måske den plads der var sværest at besætte, da der set over en hel sæson ikke har været konstante gode præstationer på højre back. Rafinha er dog den der kommer tættest på med blandt andet syv oplæg, selvom fire gule og en tåbelig udvisning mod Dortmund trækker lidt ned. Var inden sæsonen ikke spået meget spilletid, men da Lahm oftest blev brugt på midtbanen, banede det vejen for brasilianeren, der greb chancen og undervejs også fik stor ros for sin indstilling af Pep Guardiola.

Jerôme Boateng (Mats Hummels) Mens det i sidste sæson var Dante, der var styrmanden i Bayerns defensiv, så var det Boateng der ledede de bagerste fire i år. Hummels var måske den bedste forsvarsspiller mål på de kampe han spillede, men en længere skadespause gør, at valget i stedet falder på Boateng, der modsat de sidste par sæsoner har fået luet ud i diverse børnefejl.

Naldo (Emir Spahic) Den 31-årige brasilianer var en klippe for Wolfsburg , i en sæson hvor han kun missede en enkelt kamp. Sammen med unge Knoche udgjorde de en sikker sidste skanse og havde en stor andel i, at Wolfsburg igen skal spille europæisk til næste sæson. Ikke set bedre siden storhedstiden i Bremen.

Ricardo Rodriguez (David Alaba) Vi udråbte ham til en af de spillere, der skulle holdes et godt øje med inden sæsonen gik i gang, og den 21-årige schweizer svigtede os ikke. Spillede samtlige kampe fra start af, og scorede undervejs fem gange og lagde op til ni. Yderst imponerende af Rodriguez, selvom en del af dem var efter straffe. Der har været rygter om et skifte til sommer, og selvom Wolfsburg har de økonomiske midler til at være med, så kan han blive umulig at holde på, hvis han leverer en VM-slutrunde på bare tilnærmelsesvist samme niveau, som han har spillet på i Bundesligaen i år.

 

MITTELFELD
Philipp Lahm (Daniel Baier) 28 kampe, en scoring og fire oplæg er godkendt for en defensiv midtbanespiller, og det er en afleveringsprocent på 91, 7 bestemt også. Lahm viste sin overtrufne spilintelligens i sin første sæson på den nye position, og hans boldbehandling var vigtig for, at Bayern kunne lægge så stort et pres på modstanderne i langt størstedelen af kampene.

Toni Kroos (Johannes Geis) Der har været kontrakt spekulationer det meste af sæsonen, men det har ikke påvirket Kroos’ spil på banen. Var ikke lige så dominerende i foråret som i efteråret, men set over hele sæsonen har han gjort mere end rigeligt til at komme på årets hold.

Roberto Firmino (Raffael) En stor sæson af brasilianeren, der undervejs forlængede kontrakten med Hoffenheim til trods for stor interesse udefra. 16 scoringer og 11 assists blev det til i en sæson, hvor hans for alvor fik vist sit værd. Blev forbigået til Brasiliens VM trup i denne omgang, men med kun 22 år, skal han nok nå at blive udtaget, hvis han kan fortsætte på det niveau.
Marco Reus (Josip Drmic)
16 scoringer og 13 oplæg fra Bundesligaens bedste spiller i denne sæson. Løftede i perioder ene mand Dortmund-holdet med sin fart og sin opfindsomhed. Særligt kampen ude mod Stuttgart var imponerende, hvor han med tre scoringer vendte et 0-2 nederlag til 3-2 sejr.

Arjen Robben (Franck Ribery) Hollænderen holdte modsat Ribery højt niveau over en hel sæson ved i 28 kampe at score 11 gane og lægge op til seks. Efter mesterskabet var sikret, var Robben stadig en af dem, der holdte dampen oppe i en halv svag Bayern periode, og hos bulibold.dk bliver vi ikke overraskede, hvis Robben er en af dem, der også jubler, når han scorer til træning.

 

STURM
Robert Lewandowski (Mario Mandzukic) Der udspillede sig lidt af et transferteater i sommers, da Lewandowski gjorde det klart, at han ønskede sig væk fra Dortmund. Klubben valgte i sidste ende at beholde polakken og forsikrede fansene om, at han fortsat ville yde det bedste for holdet – og det må man sige han gjorde. Lukkede sæsonen med to scoringer i Berlin, der gjorde ham til topscorer og var en essentiel brik i, at det lykkedes Dortmund at slutte som toer.

You may also like
Årets hold I Bundesligaen 2021/22
Årets hold i Bundesligaen 2020/21
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Podcast: Sæsonafrunding, årets hold i Bundesligaen og historiske øjeblikke
Bundesliga, Bundesligaen, fodboldrejse, kampprogram, højdepunkter
Podcast: Sæsonen der gik 2019/20 og årets hold
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Tyske sprogblomster – de bedste, tyske fodboldudtryk