bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Diverse > Tyskerne strømmer stadig til stadion

Tyskerne strømmer stadig til stadion

Bundesligaen er som så mange gange før den mest besøgte liga rent tilskuermæssigt blandt Europas allerstørste ligaer. Også selvom antallet af tilskuere lavere end de seneste par år.

Da Dortmund i forrige runde havde besøg af VfB Stuttgart hjemme på Signal Iduna Park, var det de sort-gules 13 hjemmekamp i Bundesligaen i denne sæson. Udover en 3-1 sejr kunne BVB også fejre en anden milepæl, da tilskuer nummer 1 million gik gennem portene på det store stadion. Dermed er Dortmund som så ofte før også det hold, der i gennemsnit har flest tilskuere i ligaen til sine hjemmekampe med 80.770 i gennemsnit. Bayern München er nummer to på listen med 75.000 tilskuere i snit.

I alt har lidt over 10 millioner besøgende været til fodbold på Bundesliga stadion i denne sæson, og dermed er Bundesligaen nok en gang foran sine konkurrenter fra henholdsvis England, Italien og Spanien.

En af årsagerne til de mange besøgende er de lave billetpriser, der er med til at sørge for, at alle har råd til at gå til fodbold i Tyskland, ligesom de moderne og store stadions også spiller ind. Især når der sammenlignes med Italien og Spanien, hvor flere stadions er af ældre dato.

Få en bonus uden indbetaling på dit næste casinospil

Men selvom tyskerne fortsat strømmer til fodbold, så er dette års antal besøgende det næstlaveste i seks år. En af årsagerne er selvfølgelig, at store klubber som 1. FC Köln og Hamburger SV i år spiller i den næstbedste række. De to mastodonter har henholdsvis 49.408 og 48.233 i snit og dermed dobbelt så mange som eksempelvis Wolfsburg og Freiburg.

Derudover har der været flere protester og boykots i løbet af sæsonen. Blandt andet i mod mandagskampe, som DFB nu har valgt at slette igen efter massiv kritik fra fansene.

Få en Karamba bonuskode

Liste over flest antal tilskuere i Bundesligaen: