bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Diverse > Tre tyskere kan blive VM-topscorer

Tre tyskere kan blive VM-topscorer

Müller, Wagner, Werner? Hvem skal man tro på somtopscorer ved det forstående VM? Mange er i spil, men i nyere tid er der tradition for, at det er en tysker, der skiller sig ud på VM-topscorerlisten.

Thomas Müller var i 2014 blot en VM-scoring fra at få den topscorer- og dermed Golden Boot-titel, han tog i 2010 i Sydafrika. Miroslav Klose blev VM-topscorer fire år tidligere. Så det plejer ofte at være en god idé at se sig om efter en tysker, når man forud for en slutrunde skal udpegeen topscorer ved et VM.

Die Mannschaft har flest topscorerbud
Hos nogle nationer er der intet at rafle om. Naboerne mod øst har eksempelvis kun én mand, der for alvor kan sætte bolden ind i netmaskerne. Bayern Münchens Robert Lewandowski er manden, som Polen skal finde deres VM-mål fra. Men i det, der bliver JoachimLöws VM-trup, er der flere gode bud på, hvem der kan blive topscorer. Hos flere bookmakere er Tyskland den nation, der har flest spillere, der giver under odds 100 som VM-topscorer. Dette er også et udtryk for, at Tyskland i højere grad end mange af de andre betroede hold ved VM er båret af et stærkt kollektiv, hvor der ikke blot er én spiller, der bærer ansvaret for holdets succes på sine skuldre.

I VM-kvalifikationen, hvor Die Mannschaft overbevisende vandt alle ti kampe, nettede Joachim Löws tropper ikke mindre end 43 gange. Ikke én spiller scorede dog mere end fem gange, og hele seks spillere blev noteret for mindst tre scoringer. Det efterlader så et stort spørgsmål om, hvilken tysker der kommer til at kunne notere sig for flest mål under VM. Det kommer selvfølgelig også an på, hvem der bliver satset mest på i front.

Se også: Odds på grupperne ved VM i fodbold

Werner er mest sandsynlig tysk VM-topscorer
Thomas Müller har ved de foregående slutrunder vist, at han er på pletten, når det gælder. Han har sammen med Sandro Wagner sat fem scoringer ind i VM-kvalifikationen, og det gør dem selvfølgelig til et par spillere, der er oplagte at satse på som VM-topscorer. Sandro Wagners fem scoringer er sat ind i blot tre kampe, men tre af disse scoringer blev sat ind i 7-0-udraderingen af San Marino. Det mest oplagte bud på en tysk topscorer er ifølge de fleste bookmakere dog Timo Werner. Leipzig-forwarden scorede tre mål i tre VM-kvalkampe og giver odds 17,00 som VM-topscoreren i Rusland, hvor han blev Golden Boot-vinder i sidste års Confederations Cup.

For tyskerne selv er det vigtigste nok ikke, hvor målene kommer fra – bare de kommer. Det er i hvert fald nødvendigt, hvis Tyskland skal leve op til den VM-favoritværdighed, flere ynder at tilskrive dem.

Se også: Flere odds på VM 2018s topscorer