bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Diverse > To store øjeblikke i Bundesligaens historie

To store øjeblikke i Bundesligaens historie


eintrachtadler” (CC BY-SA 2.0) by southgeist

Fodbold har efterhånden været blandt de største sportsgrene i verden i knapt 100 år, og antallet af kampe kan tælles i millioner verden over. Det gælder også i tysk fodbold, hvor Bundesligaen har eksisteret siden 1962, så det er nok ikke mærkeligt, at vi ikke kan huske dem alle. Vi ser her tilbage på to kampe, som måske har brændt sig ind i hukommelsen på fans af tysk fodbold, fordi de var så specielle. 

Året var 1999 og Bundesligaen sang på sidste vers. Eintracht Frankfurt lå og rodede i bunden af den tyske liga, og alt tydede på, at de måtte tage billetten tilbage til en sæson i 2. division. Men pludselig kom der en djævel i Frankfurterne, og de vandt tre kampe i træk, hvilket betød, at der pludselig kun var to point op til de nærmeste rivaler i bunden. Klubben kunne se redningsplanken, men der var stadig stor risiko for at miste den, da et meget kompliceret regnestykke af scorede mål, målforskelle og point kunne resultere i forskellige scenarier for bundpropperne Frankfurt, Nürnberg, Hansa Rostock, SC Freiburg, VfB Stuttgart og Werder Bremen. To af nedrykningspladserne var allerede  givet til en af nutidens store klubber Borussia Mönchengladbach samt VfL Bochum, så nu gjaldt det for de seks hold om at undgå at blive sidste sorteper.

Afgjort af decimaler

I sidste kamp skulle Stuttgart møde Werder Bremen, Nürnberg stod over for Freiburg, og Bochum kæmpede mod Hansa Rostock. Frankfurt skulle som eneste bundhold møde et tophold i form af Kaiserslautern, og med 15 minutter tilbage af den kamp så det sort ud for dem bagud 2-1 og tvunget op ad banen for at score mindst to mål. Nürnberg lå på hvad der lignede en rimelig sikker 12. plads, og med Frankfurt og Hansa Rostock begge bagud 2-1 følte de sig rimelig sikre, selvom de selv var bagud 2-0. Men så skete sensationen. I det 87. minut udlignede Eintracht Frankfurt, og det hele blev afgjort af decimaler. Både Nürnberg og Frankfurt havde 37 point og begge havde en målforskel på -10 mål, og så trådte tredje kriterie i kraft, reglen om flest scorede mål, og den vandt Frankfurt med 44 mod Nürnbergs 40 mål. I dag ligger Frankfurt og danske målmand Frederik Rønnow, heldigvis ikke til nedrykning, da de ligger midt i ligaen, så forhåbentligt skal de ikke igennem endnu sådan et nervepirrende drama foreløbigt, selvom det er spændende at huske tilbage på.

Guardiola on Lewandowski scoring 5 goals” (CC0 1.0) by milos10r

Rekordernes mand

I 2015 var Bayern München favoritter til at vinde Bundesligaen, ligesom de er idag, hvor de i givende stund har odds 1.25 hos bookmakerne, der udbyder fodbold bets. Alligevel var de den 22. september 2015 bagud 1-0 mod Wolfsburg, da træner Guardiola skiftede den polske angriber Robert Lewandowski ind. Det blev bogstavelig talt startskuddet til en af de mest overraskende halvlege nogensinde. Seks minutter inde i anden halvleg scorede han sit første mål, en bedrift han gentog to gange mere i løbet af de næste tre minutter, før han satte kronen på værket med mål i det 57. og 60. minut. Levandowski satte den dag adskillige rekorder i Bundesligaen inklusive hurtigste Bundesliga-hattrick nogensinde, hurtigste fire mål i en Bundesligakamp, hurtigste fem mål i en Bundesligakamp samt flest mål scoret af en indskiftet spiller.

Mon ikke der kommer mange flere spændende kamp i fremtiden for fans at holde øje med i bundesligaen. Om ikke andet er det sjovt at se tilbage på kampe som disse.