Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
De ti vigtigste transfers i Bundesligaen - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > De ti vigtigste transfers i Bundesligaen

De ti vigtigste transfers i Bundesligaen

 Der har været smæk på i det netop overståede transfervindue. De 18 klubber i Bundesligaen har samlet brugt mere end €550 millioner, inden transfervinduet smækkede i onsdag aften. Men hvilke transfers er de mest opsigtsvækkende? Vi har taget et dyk ned i de vigtigste handler i Bundesligaen denne sommer.

  1. Emre Mor (Fra FC Nordsjælland til Dortmund. Pris: €7 milloner)

Vi har nok taget danskerbrillen lidt på her, men vi føler stadig, at Emre Mors skifte er et af de mest opsigtsvækkende skifter, der er blevet foretaget i Bundesligaen i denne sæson. At Dortmund eftersigende har sendt hele €7 millioner afsted til FC Nordsjælland for en spiller, som havde blot 12 Superliga-kampe under bæltet, er i sig selv bemærkelsesværdigt. At man efterfølgende udstyrer ham med 9-tallet, og giver ham debut i Super Cup-finalen, er også opsigtsvækkende. Det skal blive spændende at følge Emre Mor i denne sæson, og fortsætter han sin opadgående formkurve for både klub og landshold, kan Dortmund have lavet et sandt røverkøb i den danske Superliga.

 

  1. Serge Gnabry (Fra Arsenal til Werder Bremen. Pris: €5 millioner)

Serge Gnabry strålede under OL for det tyske landshold, og efterfølgende var mange ude at sige, at han skulle forlade skuden i Arsenal og søge hjem til Bundesligaen. Det gør han så nu, men handlen, som blev bekræftet på transfervinduets sidste dag, var undervejs en mindre saga i medierne. Først lød det, at Bayern München ville købe Serge Gnabry for derefter at leje ham ud til Werder Bremen, men til sidst endte det med, at Werder Bremen selv købte ham fri af Arsenal, hvor han ikke havde fået meget spilletid.

 

  1. Ousmane Dembélé (Fra Rennes til Dortmund. Pris: €15 millioner)

Ousmane Dembélé er et af de mest lysende talenter på den franske fodboldhimmel, og han var under hele sidste sæson konstant rygtet til større adresser. Derfor overraskede det mange, da Dortmund blandt andre snød de evige rivaler fra Bayern München og sikrede sig Ousmane Dembélé, som efterfølgende også er blevet udtaget til det franske landshold.

  1. Breel Embolo (Fra Basel til Schalke 04. Pris: €27,50 millioner)

Det schweiziske powerhouse Breel Embolo var op til EM i Frankrig en af de spillere, som man skulle holde øje med. Embolo fik ikke meget ud af det i Frankrig, men alligevel stod Schalke 04 klar med en stor pose penge til Basel, for at få den 19-årige angriber til Gelschenkirchen. Tiden vil nu vise, om Breel Embolo er klar til at træde ind på den helt store Bundesliga-scene og aflaste Klaas-Jan Huntelaar som bomber i Ruhr-klubben.

 

  1. Renato Sanches (Fra Benfica til Bayern München. Pris €35 millioner)

Renato Sanches fik sit helt store gennembrud under EM-slutrunden, og endte sammen med resten af det portugisiske mandskab med, at løfte trofæet til sidst. Undervejs fik Renato Sanches kæmpet sig ind i startopstillingen, og dette var blandt andet med til, at sikre den blot 18-årige midtbanespiller en kontrakt med Bayern München. Kan Renato Sanches gøre sig gældende allerede fra første sæson? Vi får se.

 

  1. Granit Xhaka (Fra Gladbach til Arsenal. Pris: €45 millioner)

Granit Xhaka var i sidste sæson en stor profil for Gladbach, som endnu engang fik sikret sig en tur i Champions League. Arsenal stod dog klar med en stor pose penge for schweizeren, og Gladbach endte derfor med at sælge deres helt store profil. En kæmpe svækkelse for et Gladbach-mandskab, som endnu engang skal forsøge at jonglere med både Bundesligaen og Champions League.

 

  1. Henrik Mkhitaryan (Fra Dortmund til Manchester United. Pris: €42 millioner)

Henrik Mkhitaryan har i et par sæsoner været en stor profil for Dortmund, og han stod blandt andet bag mange af de afleveringer, som Pierre-Emerick Aubameyang klaskede i nettet i sidste sæson. I løbet af sommeren forlød det dog, at armeneren var utilfreds med situationen i Dortmund, og at han gerne vil sælges. Det blev han så, og José Mourinho og Manchester United stod klar med åbne arme og en god sum penge for den offensive midtbanespiller. Penge som Dortmund dog efterfølgende har forvaltet pænt.

 

  1. André Schürrle (Fra Wolfsburg til Dortmund. Pris: €30 millioner)

Der er noget klasse over at hente store profiler fra de konkurrerende klubber. Bayern München har længe praktiseret det, og nu er Dortmund så også gået ind i kampen. I den forbindelse har man muligvis gjort et scoop af de store og hentet den tyske landsholdsspiller André Schürrle til klubben. Dermed har man forenet det tyske landsholds offensive esser i én og samme klub, da han er udset til at både spille sammen med Marco Reus og den næste mand på listen.

  1. Mario Götze (Fra Bayern München til Dortmund. Pris: €22 millioner)

Mario Götze forlod Dortmund som en judas blandt fansene, og mange Dortmund-fans nægtede at tro på, at Götze nogensinde ville vende tilbage. Selvsamme fans ønskede knapt nok at se den fortabte søn vende hjem, men hjem kom han alligevel, og det førte til blandede reaktioner fra de passionerede fans. Mario Götze står nu overfor to store udfordringer: Han skal få sin karriere tilbage på sporet, og på samme tid skal han også omvende de Dortmund-fans, som stadig ser ham som en judas, der kun forlod klubben for at gå efter flere penge i Bayern München.

 

  1. Mats Hummels (Fra Dortmund til Bayern München. Pris: €35 millioner)

Vi har vidst det længe, men derfor mener vi stadig, at det mest opsigtsvækkende skifte i transfervinduet går til Mats Hummels. Den tyske landsholdskæmpe ytrede ønske om at komme hjem til München, hvor det hele begyndte, men at forlade Dortmund, hvor han i øvrigt var kaptajn og havde spillet i mange sæsoner, og gå direkte til den største rival er alligevel et kontroversielt skifte. At Mats Hummels aldrig bliver populær i Dortmund igen fik man også at se, da Dortmund og Bayern München ramlede sammen i Super Cup-finalen på Signal Iduna Park. Mats Hummels blev buh’et langt ud af Ruhr-distriktet, hver gang han rørte bolden, og det medførte flere fejl fra den ellers så sikre midterforsvarer. Kan han finde fodfæste i München? Og hvordan går det mon, næste gang han besøger Signal Iduna Park?

(Kilde: www.transfermarkt.de)