bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: Eintracht Frankfurt – Jesper Lindstrøms indtog i Bundesligaen

Sæsonoptakt: Eintracht Frankfurt – Jesper Lindstrøms indtog i Bundesligaen

 

Sidste sæson:

Efter mange år i ingenmandsland har Eintracht Frankfurt de seneste sæsoner etableret sig som en klub, der står mål med byens størrelse.

I finansbyen kan de se tilbage på en virkelig flot sæson. Det blev til en femteplads – kun ét point fra det forjættede land Champions League.

André Silva var den store profil. Hele 28 mål blev det til. Aldrig før har en Eintracht-angriber scoret så mange mål. og det burde normalt række til en topscorertitel, hvis ikke det var fordi, der lige var en polsk angriber i Bayern.

Eintracht Frankfurt spillede flot offensiv fodbold, baseret på et stærkt presspil – og så var hjemmebanen i Frankfurt et rendyrket fort. De tabte ikke en eneste hjemmekamp og vandt sågar over Bayern München.

De må dog sidde tilbage med en ærgerlig følelse over, at det ikke lykkedes at sikre en plads i top fire. Længe så det ud til, at den skulle stå på Champions League i den kommende sæson.

Med seks runder igen havde Frankfurt hele syv point ned til femtepladsen, og slutprogrammet så overkommeligt ud. Til sidst begyndte det at halte, mens Wolfsburg og Dortmund kom stormende. Og med et nederlag mod allerede nedrykkede Schalke i næstsidste runde, smed Eintracht fjerdepladsen væk.

I april blev det officielt, at Adi Hütter i den kommende sæson skulle tage over i Mönchengladbach. Et skifte der undrede mange, for er det reelt et skifte op ad rangstigen?

Kort efter kom det så også frem, at Fredi Bobic også forlod Frankfurt for at tage “hjem” til Hertha Berlin. De to er om nogen en af grundene til Frankfurts succes de senere år.

Om de to afgange spillede ind i, at Eintracht til sidst smed Champions League-billetten væk, kan man selvsagt kun gisne om. 

 

Transfers:

Ud er gået sidste sæsons helt store profil André Silva. Han er taget til RB Leipzig for omkring 23 millioner euro. Og så er Frederik Rønnow taget til Union Berlin for knap 1 million euro. Han havde ikke udsigt til en startplads og prøver nu lykken i hovedstaden. 

Jetro Willems har forladt klubben på en fri transfer og har ikke fundet nogen ny klub i skrivende stund. Lejespillerne Markus Schubert og den tidligere topscorer Luka Jovic er begge vendt tilbage til deres respektive klubber.

Set med danske briller er den helt interessante indgående transfer Jesper Lindstrøm, der er hentet for omkring syv millioner euro i Brøndby IF. 

Ind er også kommet Raffael Boré på en fri transfer fra River Plate – han skal erstatte den portugisiske bomber. 

I Stuttgart er Jens Grahl hentet ind som backup på målmandsposten, mens venstrebacken Christopher Lenzer hentet i Union Berlin.

Tilbage fra låneophold er kommet Rodrigo Zalazar, Dejan Joveljic og Goncalo Pacienca. De kan dog alle være på vej videre.

 

Styrket/svækket:

Svækket.

Når man mister en mand, der scorer 28 mål på en sæson, er det selvsagt en svækkelse – og han bliver svær at erstatte.

Mere væsentligt er det også, at sportsdirektør Fredi Bobic og succestræneren Adi Hütter er smuttet. Sat på spidsen er det en ny æra, der begynder i Frankfurt.

Ude fra set ser erstatningerne dog mere end kompetente ud i form af Oliver Glasner fra Wolfsburg og sportsdirektør Markus Krösche, der er hentet i RB Leipzig.

 

Denne sæson:

På trods af markante afgange kan Frankfurt gå den nye sæson i møde med optimisme. Oliver Glasner og Eintracht er på papiret et godt match.

Foruden tabet af Silva, ligner holdet på mange måder sig selv. Glasner har i opstarten ofte praktiseret 3-4-3-formationen med to spillere bag den klassiske nier”, som man også så det sidste år. Men det helt store spørgsmål bliver, om Silva kan erstattes.

Det er vigtigt for Frankfurt, at Borré hurtigt slår til. Reserven er Pacienca, som er tilbage efter sit lejeophold i Schalke, og han ligner ikke manden, der kan gøre den afgørende forskel.

Som udgangspunkt bliver det Daichi Kamada og Amin Younes, der sammen med Kostic på wingbacken, skal servicere Borré. De kommer alle med en flot sæson i baghånden. Men det er for meget at forvente, at Borré kommer til at score lige så meget som Silva. Derfor skal der komme flere mål fra de øvrige offensive spillere. Særligt fra Kamada og Younes.

Men det er stadig uklart, om de to stadig er i klubben, når vinduet smækker i. Forsvinder de, kan det give plads til Jesper Lindstrøm, men meget tyder også på, at Frankfurt er ved at lukke en handel med AC Milan om norske Jens Petter Hauge. 

Der bliver kamp om, hvem der skal spille de to pladser på den defensive midtbane. Sebastian Rode er ny anfører, og den tillid må forventes at kaste en del spilletid af sig. Ved siden af ham konkurrerer også Sow og Zuber om spilletiden. I opstarten har australske Ajdin Hrustic imponeret stort på netop sekserpladsen, og han får store roser fra træner Glasner. Det bliver spændende om, han kan få sit gennembrud og spille sig i startopstillingen. 

Frankfurt har altså en god bredde på midtbanen – og det får “ørnene” i den grad brug for. For den står nemlig igen Europa League igen i denne sæson.

Sidst de spillede europæisk, vandt Frankfurt manges hjerter. Ikke mindst på grund af deres fans, der indtog det ene stadion efter det andet på deres vej til semifinalen.

At være i Europa er vigtigt for klubben og ikke mindst deres fans. Derfor kommer Frankfurt til at prioritere deres europæiske kampagne højt – og det bliver spændende, om det kommer til at spille ind på deres præstationer i Bundesligaen.

Det pressede program kan gå hen at blive en hæmsko, men omvendt kan potentiel succes i Europa også blive et rygstød i ligaen.

 

Bud placering:

6.

 

Bud på idealopstilling:

Trapp; Hasebe, Hinteregger, Ndicka; da Costa, Rode, Sow/Zuber, Kostic; Kamada, Younes; Borré

 

Hold øje med:

Jesper Lindstrøm

Den unge offensivspiller var en af Superligaens helt store profiler og en af de absolutte grunde til, at Brøndby vandt deres første mesterskab i 16 år.

Nu skal han tage springet til Bundesligaen. Det er dog meget tvivlsomt, at han træder direkte ind i startopstillingen fra dag et.

Det forlyder, at Frankfurt gerne ser, at han bruger lidt ekstra tid i fitnessrummet. Så måske får vi en ”større” udgave af Jesper Lindstrøm at se. Vi må ikke håbe, at det går ud over hans hurtighed, som helt klart er en af de styrker, der gør ham oplagt til et Frankfurt-hold, hvor skarpe omstillinger er en del af planen for succes. 

Jesper Lindstrøm skal nok få sine chancer for at spille sig på holdet. Han har allerede scoret sit første mål i en træningskamp. Men desværre for danskeren har han være småskadet og derfor ikke været med i de sidste træningskampe.

Set med Frankfurt-briller er syv millioner euro et pænt beløb at kaste efter en spiller, og derfor er forventningerne til Jesper Lindstrøm også store.

I efteråret må vi forvente at se ham primært som indskifter, men det at han kan spille mange pladser taler helt klart til Lindstrøms fordel. Han er sågar blevet afprøvet som angriber i opstarten. Men mon ikke, det er pladserne bag den enlige nier, han skal gøre sig forhåbninger om at spille.

De mange kampe i Europa gør, at han med sikkerhed nok skal få sine minutter. Derfra er det op til ham at slå til.

 

Foto: www.eintracht.de

You may also like
Optakt, Bayern München, højdepunkter
Optakt: Bayern München – Eintracht Frankfurt: Kan Lindstrøm sænke de tyske mestre?
Bundes Manager, Jonas Wind
Optakt til Bundes Manager runde 2: Jonas Wind som anfører og farvel til Lindstrøm
Højdepunkter, Optakt, Eintracht Frankfurt, Schalke 04
Højdepunkter og mål: Eintracht Frankfurt – Schalke 3-0. Jesper Lindstrøm scoring efter solotur
Bayern München, fans, medlemmer
Bayern München har flest medlemmer – Frankfurt i top fem