bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sådan går det danskerne i Bundesligaen – februar 2022: Højtflyvende Jonas Wind, Robert Skov i skadesproblemer og danske skadesproblemer

Et nyt Bundesliga-år er begyndt, og vi har fået endnu en spiller med dansk pas over grænsen i form af Jonas Wind, hvilket betyder, at vi samlet set har 22 danske spillere i de to bedste rækker i Tyskland. Men langt størstedelen har fået en svær start på 2022, hvor flere kæmper for spilletid, mens Jesper Lindstrøm og Jonas Wind dog springer positivt i øjnene.

 

Skala:

1 Buli-bold: Carlos Alberto

2 Buli-bolde: Sven Schipplock

3 Buli-bolde: Marcell Jansen

4 Buli-bolde: Thomas Häßler

5 Buli-bolde: Franz Beckenbauer

 

Yussuf Poulsen – RB Leipzig

Yussuf Poulsen brugte julepausen på at blive sin muskelskade kvit, men skaden kom ikke desto mindre på et uheldigt tidspunkt tilbage i december måned. Her havde den danske angriber nemlig scoret i tre kampe i træk, men det satte skaden en stopper for.

Danskeren kom dog på tavlen i DFB-Pokalen mod Hansa Rostock, men det er også svære kår for Poulsen i øjeblikket. Portugisiske André Silva, der blev hentet ind før denne sæson, har nemlig fundet noget, der minder om en målform. Det så man mod Bayern, hvor Silva scorede, mens Yussuf Poulsen kun fik ti minutter.

På den led er det svært at brokke sig, når ens konkurrent leverer, mens Yussuf Poulsen omvendt bliver indskiftningsspiller. Man skulle derfor tro, at danskeren måske var træt af situationen, men i et interview til TV3 Sport udtalte Poulsen at der nok skulle komme kampe til alle i en fortsat lang sæson.

Danskeren har kontrakt med RB Leipzig frem til 2024, og han er fortsat den spiller, der har spillet flest kampe for klubben. Det er ikke første gang, at Poulsen bliver en blød mellemvare i Leipzig, men det virker til, at danskeren affinder sig fint med sin rolle. Han brokker sig ikke, og han arbejder bare videre, hvilket også er den rette indstilling. Og så har vi set det et utal af gange, at det er et spørgsmål om tid, før danskeren igen rammer en stime.

Det gav også pote, da Yussuf Poulsen i den seneste spillerunde takkede for tilliden og kvitterede med et mål i 6-1-sejren over Hertha.

 

Kampe: 21
Mål: 6
Assists: 3
Buli-barometer: ⚽️⚽️ og en halv

 

Jesper Lindstrøm – Eintracht Frankfurt

Den første sæson i udlandet plejer for de fleste danskere at være den sværeste. Men der er altid en undtagelse, der er med til at bekræfte reglen. Den undtagelse er Jesper Lindstrøm.

Den danske offensivspiller har taget alt og alle med storm i den tyske Bundesliga, hvor han er gået direkte ind i startopstillingen hos Eintracht Frankfurt. Og ikke nok med han bare er gået ind i startopstillingen, så har Lindstrøm også været kampafgørende.

Det er ikke noget, som vi bare siger, fordi Lindstrøm har dansk pas, og fordi vi sidder med den rød/hvide klaphat på hovedet. Nej, Lindstrøm er også en spiller, der stjæler overskrifterne i det tyske.

Jesper Lindstrøm blev således nomineret til både månedens talent og månedens spiller i Bundesligaen i december måned. Månedens talent vandt danskeren, mens han var oppe imod overmagten i kampen om månedens spiller, som Robert Lewandowski løb med.

Kåringen kom efter en formidabel december måned, hvor danskeren inden julepausen scorede i tre kampe i træk, mens han også lavede en assist. I det nye år har Lindstrøm lige skulle finde sit fodfæste igen, men han er hele tiden i fokus i Frankfurts kampe, hvor det er ham, der er med til at skabe de store chancer. Han er senest noteret for en assist mod Stuttgart, hvor han fra et hjørnespark fandt Ndicka, og med lidt mere held i sprøjten kunne han også selv have øget yderligere på målkontoen.

Jesper Lindstrøm er den danske succeshistorie i Tyskland, som vi på det seneste har manglet, og den ser heldigvis ud til at fortsætte. I hvert fald har Lindstrøm etableret og ikke mindst bevist sig på et Frankfurt-mandskab, der er placeret på 10. pladsen.

 

Kampe: 25
Mål: 4
Assists: 3
Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

 

Robert Skov – TSG Hoffenheim

Det er op ad bakke for Robert Skov i Hoffenheim i øjeblikket. Det har bare ikke været danskerens sæson i år.

I november måned løb Skov ind i en slem baglårsskade, som danskeren stadig ikke er kommet sig over. Robert Skov har derfor heller ikke været i kamp siden den 6. november, og Sebastian Hoeneß udtalte så sent som i starten af denne måned, at der stadig er lang vej tilbage for Skov.

I samme ombæring lagde Hoeneß vægt på, at man ikke tager nogen chancer med Skov.

 

Kampe: 6
Mål: 0
Assists: 2
Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Jacob Bruun Larsen – TSG Hoffenheim

Jacob Bruun Larsen har ikke helt fået bidt sig fast i Hoffenheims startopstilling efter sin muskelskade i november og december måned. I stedet er det blevet til lidt minutter hist og pist, hvor det har været svært for alvor at udrette noget på 10- og 15 minutter.

Men helt umuligt er det ikke.

For i den seneste spillerunde kom Jacob Bruun Larsen nemlig på tavlen, da han med et veludført saksespark sikrede Hoffenheim sejren over Jonas Wind og Wolfsburg. Et mål, som giver Bruun Larsen anledning til at banke på Sebastian Hoeneß dør, for når man kan blive matchvinder, så bør han i den grad være i spil til fredagens Stuttgart-opgør.

 

Kampe: 18
Mål: 5
Assists: 1
Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️

 

Jonas Wind – VfL Wolfsburg

Jonas Wind er den nyeste Bundesliga-dansker på listen, da den 23-årige angriber i januar-transfervinduet blev hentet til Wolfsburg fra FC København.

Og fra dag et er Wind gået direkte ind i startopstillingen for die Wölfe, hvor han også senest kom på tavlen mod Hoffenheim. Det er altid en god start at score, når man kommer til en ny klub, og Wolfsburg har omvendt vist, at man tror på Wind, som nu er klar til at tage Bundesligaen med storm – eller Wind om man vil.

Hans første mål for Wolfsburg var i øvrigt en sand perle, som du kan se her.

Foreløbigt har han i hvert fald vist sig godt frem, og han har spillet fuld tid i to ud af tre kampe, hvorfor der ikke er noget at brokke sig over for Wind, der har fået en optimal start på livet i det tyske.

Det er dog lidt svært at bedømme danskerens præstation, da Wind gerne skal have flere minutter i benene, før det giver mening for alvor at evaluere ham. Det ændrer dog ikke på, at Wind kan være mere end tilfreds med starten i Wolfsburg, og fortsætter han disse takter, kan han meget vel score topkarakter i næste danskergennemgang.

 

Kampe: 3
Mål: 1
Assists: 0
Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Wahid Faghir – VfB Stuttgart

Wahid Faghir har desværre ikke været i kamp siden den 19. december, da danskeren først har været ramt af corona-virus og siden har han kæmpet med at blive kampklar.

Stuttgart har tidligere i februar meldt ud, at Faghir ikke er klar endnu, og at der stadig vil gøre et par uger, før den unge angriber er der, hvor han skal være ift. kampform.

 

Kampe: 6
Mål: 1
Assists: 0
Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Marcus Ingvartsen – FSV Mainz

Skiftet fra Union Berlin til FSV Mainz har ikke ligefrem budt på det, som Marcus Ingvartsen havde håbet på. Kun fire gange har den dansker angriber startet på banen for Mainz, mens han til gengæld er blevet skiftet ind 13 gange.

De seneste par kampe er det blevet til hhv. fire- og otte minutter, hvilket ikke for alvor er noget, der springer i øjnene. Det ændrer dog ikke på, at Ingvartsen blev matchvinder for Mainz med en sen scoring i det 88. minut mod Leverkusen i den seneste spillerunde.

En vigtig scoring for både Mainz men ikke mindst også for Ingvartsen selv, der ikke havde været på tavlen siden oktober måned. Siden da har Ingvartsen været skadet, der har været en hæmsko for danskeren, der dog virker til at være tilbage i fuld vigør. Det burde også snart afspejle sig i form af flere spilleminutter.

Og så kan vi i øvrigt glæde os over, at der i 23. spillerunde var intet mindre end fire dansker-scoringer.

 

Kampe: 21

Mål: 4

Assists: 0

Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️

 

Frederik Rønnow – Union Berlin

Siden sidste gennemgang har Frederik Rønnow fået sin Bundesliga-debut i Union-trøjen. Den danske keeper fik nemlig chancen mod Gladbach i 20. spillerunde, hvor Die Eisernen endda også vandt 2-1.

Men siden da har Rønnow igen måtte tage plads på bænken, og da Union Berlin er ude af Conference League, skal der efter alt at dømme ske noget uforudset med Andreas Luthe, hvis Rønnow igen skal få chancen for at vise sit værd.

Rønnow skal – trods manglende spilletid – ikke klandres for ikke at levere, når han en sjælden gang har fået chancen. Rønnow har i de fem kampe, som han har spillet i Union-trøjen, nemlig kun lukket tre mål ind.

 

Kampe: 5
Clean sheets: 2
Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Zidan Sertdemir – Bayer Leverkusen

Zidan Sertdemir arbejder sig dag for dag frem til flere minutter på Leverkusens førstehold. Hidtil i denne sæson er det blevet til tre optrædener – dog alle beskedne minutter som indskifter. Sertdemir skal dog tage imod alle de spilleminutter på førsteholdet, som han kan få, da det giver en masse hår på brystet.

Når Sertdemir ikke er i truppen hos Leverkusens førstehold, spiller han en stor rolle på klubbens A-Junior-hold, hvor den bare 17-årige dansker er fast mand. Det er derfor også meget positivt, at Sertdemir allerede i år har fået sin Bundesliga-debut, og der venter den danske midtbanespiller en spændende fremtid.

For talentet og potentialet er indlysende.

 

Kampe: 3
Mål: 0
Assists: 0
Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Nikolas Nartey – VfB Stuttgart

Nartey er kun 22 år, men desværre slås den dansker 6´er allerede med knæproblemer. Danskeren skal således opereres i sit knæ, og Stuttgart har tilbage i starten af februar oplyst, at man forventer Nartey er ude i to måneder efter operationen.

Nikolas Nartey har indtil videre optrådt otte gange i denne Bundesliga-sæson, men han har siden december måned haft knæproblemer. Alligevel spillede han fuld tid i 19. spillerunde mod Leipzig, hvilket var sidste gang Nartey var i aktion. 

 

Kampe: 8
Mål: 0
Assists: 0
Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Jacob Barrett Laursen – Arminia Bielefeld

Den danske venstreback i Bielefeld har været lidt inde og ude af holdet på det seneste, men han har også været ramt af småproblemer rent skadesmæssigt. Senest er det en fiberskade, der har voldt Bielefeld-backen problemer.

Barrett er dog startet inde i de to seneste opgør for Bielefeld, der må ses som et sundhedstegn for danskeren.

Barrett har ellers været fast mand i store dele af sæsonen indtil videre, men på det seneste har der været lidt mere ustadigt for venstrebacken. Det er dog omvendt intet, der indikerer, at danskeren ikke skulle få chancen fra start i lørdagens kamp mod Leverkusen.

 

Kampe: 18
Mål: 2
Assists: 1
Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️

 

Oliver Christensen – Hertha Berlin

Oliver Christensen har fortsat sin Hertha-debut til gode, da Alexander Scholow stadig er hovedstadsklubbens førstevalg mellem stængerne. Den 22-årige målmand har dog heller ikke fået nogen drømmestart på 2022, da Oliver Christensen først blev smittet med corona-virus, mens han i de seneste tre kampe ikke har været i Hertha-truppen grundet muskelproblemer.

Hvornår Oliver Christensen er klar til at komme i kamp igen, vides endnu ikke, men han har tidligere i et interview med Bulibold gjort det klart, at han sætter alle sejl ind på at blive førstemålmand i Hertha efter sommer.

 

Kampe: 0
Clean sheets: 0
Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Mads Valentin Pedersen – FC Augsburg

Mads Valentin Pedersen er i denne sæson blevet en fast del af Augsburg-mandskabet, hvor danskeren efter en hård periode har bidt sig fast. Henover julen blev Mads Valentin Pedersen sin lårskade kvit, og det har gjort, at han nu for alvor er fit for fight.

Den danske venstreback har dog sammen med Augsburg ikke for alvor ramt topniveau, og derfor blev han også skiftet ud i pausen mod Leverkusen i 20. spillerunde, da Mads Valentin Pedersen også havde skrabet et gult kort til sig.

Den efterfølgende kamp mod Frankfurt, fik danskeren kun ti minutter på banen, inden han mod Gladbach blev skiftet ind den sidste halve time på venstrekanten. Senest måtte han dog se hele kampen mod Freiburg fra bænken, hvor han kunne se sine holdkammerater tabte 2-1.

Mads Valentin Pedersen skal fortsætte med at klø på, og så skal han nok få chancen igen. Han har om nogen vist, at tålmodighed betaler sig på den lange bane, og så har danskeren i denne sæson også vist, at han kan spille på kanten og en enkelt gang som 6´er.

 

Læs også vores store interview med Mads Valentin Pedersen om forløbet i Augsburg. 

 

Kampe: 20
Mål: 1
Assists: 0
Buli-barometer: ⚽️⚽️

 

Frederik Winther – FC Augsburg 

Frederik Winther har ikke været i kamp for Augsburg siden den 4. december. Det er der flere forskellige årsager til. Én af grundene er, at den unge midtstopper for nyligt er blevet testet positiv for corona-virus, mens han også er blevet vejet for let til at indgå i truppen siden starten af det nye år.

Det skyldtes bl.a., at Augsburg i vinterens transfervindue hentede det unge mexicanske stjernefrø Ricardo Pepi, som har stjålet Winthers plads både på bænken og i startopstillingen. Winther skal først og fremmest komme sig over corona-infektionen, og så må vi se, hvor han efterfølgende står.

 

Kampe: 3
Mål: 1
Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Jakob Busk – Union Berlin

Historien om Jakob Busk er ved at være den samme måned for måned. Danskeren har udløb med Union til sommer, og det skal ske en overraskelse, der er større end Niklas Süle i BVB, hvis ikke Busk og Unions veje skilles.

Danskeren har stadig ikke spillet en eneste kamp i denne sæson, og han har kun siddet på bænken sølle to gange, vel og mærke i Conference League. Derudover har Busk også været ramt af corona.

 

Kampe: 0
Clean sheets: 0
Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Asger Sørensen – FC Nürnberg 

Asger Sørensens vilde stime er blevet brudt. Den danske midtstopper, der indtil 20. spillerunde havde spillet alle kampe fra start for Nürnberg, måtte se kampen mod Ingolstadt fra sofaen grundet en lille skade. Den skade er danskeren dog kommet sig over, og han har – naturligvis – spillet fuld tid i de seneste to kampe.

Opgøret uden Asger Sørensen tabte Nürnberg i øvrigt med hele 5-0, hvilket også fortæller lidt om, hvor vigtig danskeren er for holdets defensiv.

Asger Sørensen stod til at have kontraktudløb med Nürnberg efter denne sæson, men de to parter blev i januar måned enig om en kontraktforlængelse. Overfor mediet bold.dk har Asger Sørensen selv fortalt, at spilletid var altafgørende for ham, og det må man sige, at den 26-årige midtstopper får i Nürnberg.

Danskeren er fast mand i Nürnberg, hvor han leverer på et stabilt niveau uge efter uge. Stabilitet er altafgørende i fodboldverdenen, og der har Asger Sørensen for alvor fundet sin rette hylde.

 

Kampe: 24
Mål: 0
Assists: 0
Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️ og en halv

 

Mikkel Kaufmann – Hamburger SV

Sygdom kommer sjældent på noget særlig godt tidspunkt. Det gjorde det heller ikke for Mikkel Kaufmann, som indtil videre ikke er startet inde en eneste gang i indeværende sæson. Det har ikke været et tilfredsstillende lejeophold for hverken danskeren selv, HSV eller Kaufmanns klub, FCK.

I januar måned udlejede HSV ellers konkurrent Robin Meissner, men da Kaufmann var syg, gik han glip af topkampen mod Darmstadt.

Uheldig timing, men det er omvendt ikke noget, som er i Kaufmanns egne hænder. Danskeren fik et enkelt minut mod Heidenheim, hvilket er meget sigende for angriberens ophold i havnebyen, hvor han heller ikke har åbnet målkontoen endnu.

Det er svært med de betingelser, som Kaufmann har, da hans længste optræden har været på 35 minutter, og det vil være mærkeligt, hvis ikke Kaufmann vender tilbage til FCK, når hans lejeaftale udløber til sommer.

 

Kampe: 17
Mål: 0
Assists: 0
Buli-barometer: ⚽️

 

Andreas Poulsen – FC Ingolstadt

Andreas Poulsen har været ude i kulden i Ingolstadt under den nu tidligere træner Andre Schubert, men friskt blod på trænerbænken i form af Rüdiger Rehm har ikke forbedret danskerens situation.

Andreas Poulsen er blevet lejet ud for at få spilletid, men det er langt fra det, som opholdet i Ingolstadt har budt på. Tværtimod.

Der har været rigtig mange problemer, og venstrebacken har ikke spillet en førsteholdskamp siden den 19. september 2021. Det er ikke optimalt.

Danskeren har været på bænken i de seneste tre kampe, hvilket er en beskeden fremgang ift. slet ikke at være i truppen. Andreas Poulsen skal se frem til at lejeaftalen udløber, så han kan komme tilbage til Gladbach, hvor han igen skal kæmpe for at komme på hold, hvis ikke han skal på jagt efter en ny klub.

Hans kontrakt med Gladbach udløber i sommeren 2023.

 

Kampe: 4
Mål: 0
Assists: 0
Buli-barometer: Uden for bedømmelse

 

Andreas Albers – SSV Jahn Regensburg

Mens det ikke kører for Andreas Albers’ navnebror, så kører det til gengæld for Albers selv i øjeblikket. Den danske angriber har nemlig været særdeles afgørende i de seneste par spillerunder, hvor han med to mål og en enkelt assist i de seneste tre kampe har været et lyspunkt i mørket for Regensburg.

Regensburg har nemlig tabt de seneste fire kampe, og det har været dyrt for klubben, der ellers lagde godt fra land i sæsonens begyndelse.

Danskeren har, som en af de eneste, præsteret og holdt et fornuftigt niveau i de seneste kampe, og Albers har også spillet fuld tid i de seneste seks kampe. Det er et skulderklap til danskeren, som dog ikke helt har ramt sidste sæsons styrke med henblik på målscoringen. I denne sæson er det nemlig kun blevet til fire mål i 2. Bundesligaens hidtil 21 kampe samt tre assist til følge.

Det er godkendt, men det er ikke meget mere end det. Til gengæld skal Albers have cadeau for at steppe op i de seneste par kampe, selvom det ikke har båret frugt i form af tre point.

 

Kampe: 23
Mål: 5
Assists: 4
Buli-barometer: ⚽️⚽️⚽️

 

Mikkel Kirkeskov – Holstein-Kiel

Mikkel Kirkeskov ramte tilbage i december en god stime, hvor han spillede fire ud af fem kampe fra start. Men den danske venstreback er i det nye år blevet ramt af achillessene problemer, som har holdt ham ude af de seneste fire opgør.

Det er dårlig timing for Kirkeskov, som ellers havde spillet sig ind i varmen, men som nu er ude på ubestemt tid.

 

Kampe: 14
Mål: 0
Assists: 1
Buli-barometer: ⚽️⚽️

 

Simon Makienok – FC St. Pauli

Simon Makienok spiller i øjeblikket for en ny kontrakt. St. Pauli spiller for en oprykningsplads til Bundesligaen.

Således er fronterne trukket op for den høje danske angriber, der efter smitte med corona-virus i december måned ikke for alvor er kommet tilbage i fuld vigør. Makienok er dog langsomt begyndt at få flere og flere minutter, men det er kun som indskifter, at danskeren har gjort sig i de seneste fire kampe.

Det er derfor heller ikke de bedste vilkår for angriberen, som ikke har scoret et mål siden den 24. oktober. Makienok gør det med andre ord svært for sig selv, hvis han ønsker at blive i St. Pauli, hvor han dog for altid vil være en helt efter sine to scoringer mod HSV tidligere på sæsonen. Det skal omvendt også siges, at det ikke er for sent for Makienok at kunne tilspille sig en ny kontrakt, men det vil nok også kræve nogle flere spilminutter til at bevise sig i kampene.

 

Kampe: 18
Mål: 3
Assists: 2
Buli-barometer: ⚽️⚽️

 

Martin Hansen – Hannover 96 

Der er uden tvivl mange, der er trætte af corona-virus. Men en af dem, som må være særligt irriteret, er danske Martin Hansen.

Den danske keeper havde i oktober måned spillet sig til en fast startplads i Hannover-buret, som han holdt fast i frem til årsskiftet. Men så blev Martin Hansen ramt af corona-virus. Det har sendt danskeren tilbage til start, da det af naturlige årsager holdt keeperen ukampdygtige i tre kampe.

Siden hen er danskeren blevet frisk igen, men virussens uheldige timing har placeret den 31-årige målmand på bænken i de seneste to kampe. Uheldigt, men Hansen må atter bevise, at han kan slå Zieler af.

 

Kampe: 9
Clean sheets: 2
Buli-barometer: ⚽️⚽️

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold
Optakt til Bundes Manager runde 10 – Wind Of Change
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Sæsonoptakt: VfL Wolfsburg – Kovac eller kaos
Union Berlin, optakt
Sæsonoptakt: Union Berlin: Jerndefensiven med CL-bold på programmet