Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Rundeoptakt: Uge 2 - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Rundeoptakt: Uge 2

Vi gennemgår en række af de vigtigste kampe denne runde og giver dig statistik, startopstillinger og andre lækre detaljer, så du er godt klædt på til endnu en omgang Bundesliga.

VfB Stuttgart – Bayer Leverkusen

Der var rigeligt med scoringer i de to holds premiererunde i denne sæsons Bundesliga. Stuttgart spillede en underholdende kamp mod Mainz, som man tabte 2-3, mens Bayer Leverkusen fortsatte hvor de slap sidste sæson, og vandt 3-1 over Freiburg.

 

I den forbindelse scorede Stefan Kiessling igen igen, og det var syvende Bundesligakamp i streg, at den blonde angriber fandt vej til nettet. Kigger man på historien er der gode muligheder for at udbygge den statistik mod Stuttgart. Mod denne modstander har Kiessling nemlig scoret i otte kampe i træk (i alt 12 mål) og endnu et mål vil udligne Klaus Fischers klubrekord på 9 mål i træk mod samme klub.

Scorer Kiessling vil det samtidig være hans mål nummer 100 for Bayer Leverkusen.

Stuttgart vil gøre hvad de kan for at holde Leverkusen fra fadet, men ender man med at tabe (og Dortmund samtidig vinder over Eintracht Braunschweig) bliver klubbens fjerdeplads i Bundesligaens evighedstabel overtaget.

Samtidig er Stuttgart uden det vante midterforsvarspar og kan altså komme på en svær opgave mod Hyypias kontradrenge.

Bud på opstillinger:

Ulreich – G. Sakai, Schwaab, Rüdiger, Rausch – Gentner, Boka – Harnik, Leitner, Traoré – Ibisevic

Leno – Donati, Toprak, Spahic, Boenisch – L. Bender, Reinartz, Castro – Sam, Kießling, Son

VfL Wolfsburg – Schalke 04

Med to røde kort og to indkasserede mål kunne premieren have været bedre for Dieter Heckings Wolfsburg. Det kunne den også for Schalke, der i en vild angrebskamp spillede 3-3 med HSV, og det er således to mandskaber der leder efter den første sejr.

 

Wolfsburg vandt sidste sæson kun tre hjemmekampe, og da man har tabt de tre sidste indbyrdes møder til Schalke, med en samlet målscore på 1-11, er det muligt at gæsterne har det mentale overtag.

Hjemmeholdet kan til gengæld trøste sig med, at man modsat Schalke har vundet det tyske mesterskab (i den eneste sæson man har nået top 4), mens Die Königsblauen har 11 top 4-pladser siden 1963, men intet mesterskab.

På spillerfronten er der to vigtige spørgsmål: starter Luiz Gustavo og starter Julian Draxler? Førstnævnte er lige kommet til fra Bayern München og forstærker holdets centrale midt markant. Draxler pådrog sig en skade mod HSV og er tvivlsom. Starter han ikke vil vi formentlig se en 4-4-2 med Huntelaar og Szalai – og der er dermed lagt op til endnu en målrig kamp mellem de to hold.

Bud på opstillinger:

Benaglio – Träsch, Naldo, Knoche, Rodriguez – Koo, Polak/Gustavo – Vieirinha, Diego, Perisic – Olic

Hildebrand – Uchida, Matip, Höwedes, Fuchs – Goretzka, J. Jones – Farfan, Draxler, Clemens – Huntelaar

Eintracht Frankfurt – Bayern München

Frankfurt tabte 1-6 til oprykkerne fra Hertha BSC i sæsonpremieren og møder nu mægtige Bayern München – hvordan skal det ikke gå? 1-12? Nok næppe, præstationen i den første kamp var ukarakteristisk dårlig og Armin Veh har haft fokus på det defensive arbejde i den forløbne uge.

Om det er nok til at stoppe Bayern-toget er dog tvivlsomt. Thiago og Götze støder til truppen og giver Guardiola endnu flere muligheder (og grå hår?), men defensiven så ud til at være til at tale med i kampen mod Gladbach. Med kun én decideret defensiv midtbanemand, blev Boateng og Dante efterladt meget alene og det skabte et par en-mod-en dueller i sæsonpremieren. Spørgsmålet er om Frankfurts offensiv med Joselu, Inui og Meier har kvalitet nok?

Rekordmestrene kan sætte endnu en klubrekord i dagens kamp, hvor sejr eller uafgjort vil betyde, at man er ubesejrede i 27 Bundesligakampe i træk. Et blik på historien kan dog vække lidt bekymring: Eintracht Frankfurt er Bayerns værste modstander blandt de nuværende Bundesligahold, og man har kun vundet 10 gange ud af 42 forsøg på Commerzbank-Arena (eller Waldstadion som det hed tidligere).

Det var dog netop i Frankfurt, at Bayern München sidste sæson kunne fejre at mesterskabet var i hus.

Bud på opstillinger:

Trapp – Celozzi, Zambrano, Russ, Oczipka – Schwegler, Rode – Aigner, Meier, Inui – Joselu

Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Schweinsteiger – Robben, T. Müller, T. Kroos, Ribery – Mandzukic

 

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg?