bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Nürnberg > Optakt uge 23 – Pokal-revanche og europæiske kvaler

Vi gennemgår en række af de vigtigste kampe denne runde og giver dig statistik, startopstillinger, og andre lækre detaljer, så du er godt klædt på til endnu en omgang Bundesliga.

Dortmund – FC Nürnberg

Efter sidste uges ydmygende nederlag i Hamburg, kom Dortmund i midtugen tilbage på rette spor med en fornem 4-2 sejr i Rusland, der med al sandsynlighed sikrede dem en plads i kvartfinalen.

Det var dog ikke udelukkende positive nyheder, Klopp kunne tage med hjem i flyveren, for i kampen fik Sokratis et spark på foden, der gør ham tvivlsom til opgøret mod Nürnberg. Derudover er den unge Sarr også ude med skade, så Hummels ligner en starter for første gang siden vinterpausen. Reus sidder desuden over med karantæne

Nürnberg har det traditionelt set svært i Dortmund, hvor det blot er blevet til fire sejre i 31 opgør. For målmand Schäfer er statistikken endnu værre, da han har vundet minimum en gang mod samtlige hold i Bundesligaen på nær Dortmund.

Sydtyskerne er dog inde i en god periode og har i de første fem kampe efter pausen allerede skrabet flere point sammen, end holdet gjorde i hele efteråret. Nürnberg har dog en del kvaler forud for kampen. Nilsson sidder over med karantæne, mens Chandler, Hasebe og den tidligere Dortmund-spiller Ginczek alle er ude med skader.

Bud på opstillinger:
Weidenfeller – Piszczek, Friedrich, Hummels, Schmelzer – Kehl, Sahin, Mkhitaryan, Grosskreutz, Aubameyang – Lewandowski
Schäfer – Angha, Petrak, Pinola, Plattenhardt – Frantz, Feulner, Kiyotake – Gebhardt, Hlousek, Drmic

Hold øje med:
Piszczek –
Polakken er for alvor ved at være tilbage efter sin hofteskade, der holdte ham ude det meste af efteråret. I kampen mod Zenit var han arkitekten til det vigtige 3-1 mål, og netop de mange løb frem ad banen kan være med til at åbne gæsternes forsvar op.
Feulner – Den tidligere Dortmund-spiller får noget af en opgave, når han både skal bidrage i offensiven og være ankermand i forhold til hjemmeholdets omstillingsspil. Skal spille en stor kamp, hvis Nürnberg skal have point.

 

Bayern München – Schalke 04

Det er to hold i hver sin ende af selvtillids skalaen, der mødes i rundens topopgør. Schalke fik efter en god begyndelse på sæsonen ørene gevaldigt i maskinen, da det blev til et nederlag på hele 6-1 mod Real Madrid i Champions League. En negativ europæisk rekord for klubben i øvrigt.

Til den kamp gamblede Jens Keller med halvklare spillere, og spørgsmålet er, hvad det har af betydning forud for kampen mod rekordmestrene. Höwedes, Kolasinac og Draxler begynder formentlig på banen, men spøgrsmålet er, om de alle kan spille 90 minutter. Derudover er Santana, der vel var værst af samtlige Schalke-spillere i midtugen, ude med en skade, så Papadopoulos begynder i midterforsvaret ved siden af Matip.

Hos Bayern har de også småskader, men det bemærker man ikke rigtigt, når reserverne ville være startere i de fleste andre klubber. Müller, Shaqiri og Ribery er ude, men ellers er det et Bayern-mandskab i stærkeste opstilling. I de sidste par Bundesliga-kampe har Guardiola roteret godt og grundigt med de startende 11, men mod Schalke må det formodes, at han stiller med profilerne. Sydtyskerne har med en sejr fortsat mulighed for at blive tyske mester allerede i marts, som det første hold nogensinde.

Bud på opstillinger:
Neuer – Rafinha, Dante, Lahm, Boateng – Schweinsteiger, Lahm, Kroos – Robben, Götze, Mandzukic
Fährmann – Höwedes, Matip, Papadopoulos, Fuchs – Boateng, Neustädter, Meyer – Farfan, Draxler, Huntelaar

Hold øje med:
Schweinsteiger –
Det skabte et øjebliks urolighed, da Schweinsteiger i midtugen måtte en tur i græsset efter en duel med Mandzukic. Tyskeren var dog hurtigt klar igen, og mod Schalke har han muligheden for at vise, at han skal spille fra start, når sæsonen går ind i sin afgørende fase
Papadopoulos – Grækeren var ikke en del af det Schalke hold, der tabte til Real Madrid i onsdags. Skal sammen med Matip forsøge at dæmme op for specielt Mandzukic.

Hoffenheim – Wolfsburg

Der er dømt revanche for pokal-nederlaget for 18 dage siden, da Wolfsburg ved den lejlighed besejrede Hoffenheim med 3-2. VI det opgør var Rodriguez manden i centrum med to scoringer og en udvisning, og schweizeren har på mange måder været i centrum i denne Bundesligasæson.

Hele ti scoringer har han været direkte medvirkende til, og det er mere end nogen anden forsvarsspiller i ligaen. Generelt er det to målrige mandskaber, der mødes i denne kamp, der er Gisdols 30. kamp i spidsen for Hoffenheim. Under ham er det blevet til 58 mål, kun overgået af Bayern og Dortmund, samt 4,1 mål i snit per kamp.

Begge hold har stort set alle spillere klar til en kamp, der har stor betydning for begge mandskaber. Wolfsburg kan med en sejr overtage den vigtige fjerdeplads, hvis Schalke taber til Bayern, mens tre point er krævet for Hoffenheim, hvis den sidste chance om europæiske pladser skal holdes i live.

Bud på opstillinger:
Casteels – Johnson, Abraham, Süle, Beck – Rudy, Polanski, Firmino – Volland, Salihovic, Schipplock
Benaglio – Träsch, Naldo, Knoche, Rodriguez – Medojevic, Gustavo, de Bruyne – Arnold, Perisic, Dost

Hold øje med:
Schipplock – Det er oftest Firmino eller Volland, der løber med opmærksomheden, men i Schipplock har Hoffenheim en af Bundesligaens mest undervurderede angribere. Han er ikke noget teknisk vidunder, men han ved, hvordan man scorer mål, og mod et Wolfsburg forsvar, der af og til mister koncentrationen, kan han sagtens komme til at spille en afgørende rolle.
Perisic – Vi har efterhånden fremhævet ham en del gange, som en af de spillere, der skal holdes øje med. Oftest ender det med at blive lige ved og næsten for kroaten, men mod en af Bundesligaens mest gavmilde forsvar, kan det blive denne kamp, at han får vist lidt mere af talentet frem.

Frankfurt skal rejse sig efter skuffelsen mod Porto

Frankfurt skal rejse sig efter skuffelsen mod Porto

Frankfurt – Stuttgart

Der er dømt bunddrama i kampen mellem Frankfurt og Stuttgart, hvor gæsterne kan rykke forbi hjemmeholdet i tabellen, hvis det bliver til en sejr.

Det er dog langt fra givet for en klub, der i sidste runde indkasserede deres syvende nederlag i træk – en tangering af klubrekorden. Vi har nævnt det før, men havde det ikke været for HSV og Werder Bremens krise, ville meget mere fokus være rettet på Stuttgart, der er i alvorlig fare for at rykke ned.

Til kampen mod Frankfurt må de fortsat undvære talismanen Ibisevic, der stadig afsoner karantæne, mens Leitner til gengæld er tilbage efter at have siddet over i sidste kamp.

Frankfurt var i midtugen impliceret i en fantastisk Europa League kamp mod Porto, som de dog tabte på reglen om udebanemål efter en sen portugisisk scoring. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvordan det påvirker holdet fremadrettet, for selvom truppen på papiret har for meget kvalitet til at rykke ned, så har de mange kampe i denne sæson tæret på kræfterne hos et mandskab, der også må se bort fra Sebastian Rode det næste lange stykke tid.

Og lad os så runde af med et Schwegler citat på spørgsmålet om, hvad Frankfurt-spillernen nu skal bruge deres torsdag aften på, når de ikke længere er med i Europa League:

“Jetzt werden wir donnerstagabends immer  ‘Germanys next Topmodel’ gucken müssen…”

Bud på opstillinger:
Trapp – Jung, Zambrano, Madlung, Oczipka – Flum, Russ, Meier – Aigner, Banetta, Joselu
Ulreich – Schwaab, Rüdiger, Niedermeier, Sakai – Leitner, Maxim, Gentner – Harnik, Werner, Abdellaoue

Hold øje med:
Russ –
Med Rodes skade er det især op til Russ at styre den centrale midt. På et Frankfurt-hold, der fysisk og mentalt må være mærket efter EL-kampen mod Porto, skal han lede sit hold til tre point mod et Stuttgart mandskab i stor krise.
Abdellaoue – Ibisevic afsoner stadig karantæne, så målene skal komme fra nordmanden. Det kræver han vinder duellen mod Zambrano og madlung, hvilket i sig selv kan blive svært nok.

 

Relateret
You may also like
Optakt: Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach
Optakt: Bayer Leverkusen – RB Leipzig
Optakt: VfB Stuttgart – Borussia Dortmund
Bundesligaprogrammet fastlagt indtil februar – sådan får du billetter