bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til 9. runde i 2. Bundesliga – kuriøse straffespark
Optakt, HSV

HSV tog et stort skridt mod den i Hansestaden længe ventede oprykning, da de slog førerholdet Düsseldorf med hele 3-0. Paderborn spillede sig op på 3. pladsen, og så var der endelig 3 point til velspillende Köln. I kampen mellem Magdeburg og Greuther Fürth blev der dømt hele to kuriøse straffespark, der vil gå over i historien.
Braunschweig klatrede via en sejr i ”Das Niedersachsen Derby” op over stregen. Velkommen til runde 9 i verdens bedste næstbedste liga, der bl.a. byder på ”Das Franken Derby” mellem Greuther Fürth og Nürnberg, ligesom Magdeburg skal forsvare andenpladsen på Volkspark.

Hertha Berlin – Eintracht Braunschweig – fredag kl. 18.30

Det bliver ikke rigtig til noget for ”Die Alte Dame” i denne sæson. Berlinerne bragte sig hurtigt foran i udekampen mod Schalke, da Michaël Cuisance gjorde det til 0-1 efter blot ni minutter. Schalke kom dog stærkt igen og bragte sig foran 2-1, inden dommeren fløjtede til pause. I anden halvleg fik Hertha udlignet til slutresultatet 2-2, og selvom det var ganske fortjent, skete det via et omstridt straffespark, som ikke altid ville blive dømt. Smail Prevljak omsatte sikkert straffesparket. Hertha-træner Christian Fiel var naturligvis glad for det ene point, men kunne også ærgre sig over, at det ikke blev til mere.
Braunschweigs Daniel Scherning var derimod helt anderledes tilfreds efter at have set sit hold slå rivalerne fra Hannover med 2-0. ”Ved optaktsmødet pointerede jeg nogle ting, som holdet skulle levere, og det gjorde de gennem hele kampen.” Ellers var det næsten et stilfærdigt derby. Pga. tidligere års ballade var det aftalt, at blot 450 Hannover fans fik adgang til kampen, og begge holds fans afholdt sig fra tifoer og bannere. Braunschweigs sejr var for øvrigt ganske fortjent. Fabio Kaufmann gjorde det til 1-0, da han sparkede en returbold ind efter 20 minutters spil, mens Bayan Philippe lukkede og slukkede med en scoring på straffespark i dommerens overtid.
Bulibolds tip: Hertha Berlin – Eintracht Braunschweig 1-1

Darmstadt 98 – 1. FC Köln – fredag kl. 18.30

”Die Liljen” hentede et overraskende point i udekampen mod KSC, men det kunne faktisk godt være blevet til tre. KSC var foran to gange, men først Isac Lidberg (15) og siden Kai Klefish (54) fik hver gang udlignet. Aleksandar Vukotic bragte endda Darmstadt på 3-2 et kvarter før tid, men føringen holdt blot i tre minutter, så udlignede hjemmeholdet og det hele endte 3-3. Darmstadt-træner Florian Kohfeldt var tilfreds med sit holds indsats og udtalte, at han er optimistisk omkring sit holds udvikling.
Endelig fik Köln løn efter fortjeneste. Nu er Ulm heller ikke ligaens bedste hold, men det var en lettelse for Gerhard Struber, at det gode spil denne gang resulterede i tre point. Timo Huber og Luca Waldschmidt sørgede for målene i Kölns 2-0-sejr.
Bulibolds tip: Darmstadt 98 – 1. FC Köln 2-2

Jahn Regensburg – Fortuna Düsseldorf – lørdag kl. 13.00

Selv om Regensburg var de første blandt oprykkerne til at vinde en sejr, så ligger de på sidstepladsen. Hvis man blot kigger på pointene, så er der stadig blot tre styk op til en plads over stregen, men spillet er så skidt, at det må give dybe panderynker hos Joe Enoch. I hvert fald i den tid, hvor han stadig får lov til at stå i spidsen for ”Die Jahnelf.”
I udekampen mod Paderborn tabte Regensburg således 3-0 og var nedspillet gennem hele kampen.
Meget bedre gik det ikke Düsseldorf, der måtte se oprykningskonkurrenterne løbe med alle tre point efter 0-3 nederlaget til HSV. Daniel Thiounes mandskab spillede dog en godkendt kamp, men udnyttede ikke de mange chancer, som de spillede sig frem til og tabte derfor til et HSV-hold, der ganske cool udnyttede sine tilbud og dermed sparkede oprykningskampen vidt åben.
Bulibolds tip: Jahn Regensburg – Fortuna Düsseldorf 0-3

SC Preußen Münster – SV Elversberg – lørdag kl. 13.00

Nøjagtigt som oprykningskollegaerne fra Regensburg, så ligger Münster under stregen, men selv om nederlaget ude mod Nürnberg gjorde ondt, så må spillet give Sasha Hildmann en helt anderledes tro på tingene. Lukas Frenkert og Torge Paetow sørgede for, at Münster kunne gå til pause foran 2-1, og selvom Nürnberg kom tilbage i anden halvleg og vandt kampen, så er der masser af positive ting at tage med fra kampen for Hildmann.
Hvis der er en træner, der må sove roligt om natten, så bør det være Elversbergs Horst Steffen. Mange, jeg selv inklusive, havde forventet, at Elversberg ville knække i den svære anden sæson, men med sejren hjemme over K´lautern har sidste sæsons oprykkere nu hentet tre sejre i de seneste fem kampe og ligger nu på en lun 8. plads med 12 point.
Bulibolds tip: SC Preußen Münster – SV Elversberg 1-2

Hannover 96 – Schalke 04 – lørdag kl. 13.00

Det var nummer fire mod nummer næstsidst, da Hannover rejste de 55 km for at spille lokalopgør mod Braunschweig, men det var ikke til at se på banen. Notorisk udesvage Hannover havde bolden mest, men det var hjemmeholdet, der scorede to gange og dermed vandt kampen. Det var derfor også en skuffet Hannover-træner, Stefan Leitl, der efter kampen måtte konstatere, at hans hold skal vise et helt andet ansigt, hvis de vil begynde at tage noget med hjem fra udekampene.
”Das Wunder” fra van Wonderen udeblev, da Schalke spillede 2-2 hjemme mod Hertha. Det var hollandske Kees van Wonderens første kamp i spidsen for ”Die Knappen” efter at interimstræner Jacob Fimpel havde hentet fire point i to kampe. Kenan Karaman udlignede Herthas tidlige føring, hvorefter Tobias Mohr gjorde det til 2-1. Det rakte som nævnt ikke til sejr, da Hertha fik udlignet via et tvivlsomt straffespark i anden halvleg. Den nye Schalke-træner konstaterede dog efter kampen, at hans mandskab er på rette vej.
Bulibolds tip: Hannover 96 – Schalke 04 3-1

1. FC Kaiserslautern – SC Paderborn 07 – lørdag kl. 20.30

De røde djævle måtte betale dyrt for en række misbrugte chancer i første halvleg i udekampen mod Elversberg. I anden halvleg var hjemmeholdet nemlig bedst og vandt en fortjent 1-0-sejr. Markus Anfang begræd da også den manglende effektivitet, da han blev interviewet efter kampen. ”Vi kunne uden problemer have ført 2-0 efter ti minutter, men når du ikke scorer, så kan du tabe den her slags kampe,” lød det fra K´lautern-træneren.
Lucas Kwasnioks Paderborn tropper spillede sig via en sikker 3-0 -ejr hjemme over Regensburg op på 3. pladsen. I første halvleg havde Paderborn bolden i 84 procent af tiden. Sebastian Klaas gjorde det til 1-0 før pausen, og i anden halvleg gjorde Aaron Zehnter det til 2-0, inden David Kinsombi slog sejren fast ni minutter før tid. Lucas Kwasniok glædede sig da også over en meget fortjent sejr, da han efter kampen talte med pressen.
Bulibolds tip: 1. FC Kaiserslautern – SC Paderborn 07 1-1

SSV Ulm 1846 – Karlsruher Sport Club – søndag kl. 13.30

Oprykkerne fra Ulm var chanceløse i udekampen mod Köln, der vandt en sikker sejr på 2-0, men som burde have været større. Det var nok heller ikke et sted, som træner Thomas Wörle havde forventet at få noget med hjem fra. Han var i hvert fald godt tilfreds med, at hans mandskab ikke tabte større. Ulm ligger fortsat over stregen med syv point.
KSC dummede sig i hjemmekampen mod Darmstadt, der, set ud fra tabellen, burde give tre stensikre point. KSC gik til pause foran 2-1 efter mål af Dzenis Burnic og Leon Jensen, men i anden halvleg var gæsterne bedst og kom foran 3-2. Fabian Schleusener sikrede dog KSC et heldigt point med sit udlignende mål efter 77 minutter.

HSV – 1. FC Magdeburg – søndag kl. 13.30

”Die Rothosen” meldte sig for alvor ind i oprykningskampen med en flot 3-0-sejr ude over ellers hidtil ubesejrede Düsseldorf. Selvom Düsseldorf nok var bedst, så betød HSV´s bedre udnyttelse af spil og chancer, at de kunne tage tre fortjente point med hjem til Hansestaden. Jean Luc Dompe gjorde det til 0-1 allerede efter otte minutter. Herefter gik det frem og tilbage i en god kamp, hvor Robert Glatzel bl.a. ramte stolpen. Kampen blev afgjort i det 81. minut, hvor Düsseldorfs Giovanni Haag brugte armen i eget felt. Det resulterede i både straffespark til HSV og rødt kort til Haag. Robert Glatzel var stensikker fra pletten, og siden slog han selv sejren fast med sit andet mål i det 90. minut.

HSV´s modstander har statistikken med sig inden dette opgør. ”Die Ossies” har nemlig vundet de fire udekampe, som holdet har spillet i denne sæson. Hjemme kniber det mere, og det lykkedes da heller ikke at vinde hjemmekampen mod Fürth og det endda trods en føring på 2-0.
Første halvleg blev præget af to skrupskøre straffespark. Først greb Fürth-keeper Nahuel Noll bolden lige unden baglinjen og trillede den hen til Gideon Jung. Denne troede af en eller anden grund, at bolden havde været ude af spil og tog den i hænderne for at lægge bolden til rette. Dommeren dømte derefter et straffespark, som Mohamed El Hankouri udnyttede i to omgange. 2-0 målet kom dog på helt normal vis.

Fürth-spillerne var åbenbart så rystede af det straffespark, at Martijn Kaars blot tre minutter senere kunne gøre det til 2-0. I det 42. minut var den så gal i den anden ende. Fürths Roberto Massimo blev tacklet hårdt lige udenfor Magdeburgs felt. Bolden trillede ind i straffesparksfeltet, hvor Daniel Heber samlede den op med hænderne. Dommeren havde bare ikke fløjtet for frispark, men måtte nu naturligvis give Alexander Zornigers tropper et straffespark, hvilket resulterede i en pauseføring på 2-1 til hjemmeholdet. Anden halvleg forløb mere normalt, men Magdeburg spillede uafgjort for fjerde gang i træk hjemme, da Fürth udlignede med et kvarter igen. Du kan se de to kuriøse mål på straffespark her:

Bulibolds tip: HSV – Magdeburg 3-0

SpVgg Greuther Fürth – 1. FC Nürnberg – søndag kl. 13.30

Vi slutter runden af med ”Das Franken Derby”, hvor begge hold kommer med gode oplevelser i bagagen. Fürth hentede et point på trods af at have været nede 2-0 og ligger på 10. pladsen med ti point.
Nürnberg følger lige efter på 11. pladsen med samme antal point. Senest blev det til en hårdt tilkæmpet hjemmesejr mod Preußen Münster. Stefanos Tzimas bragte ”Der Club” foran efter blot otte minutter, men gæsterne udnyttede to omstillinger til at bringe sig foran 2-1 inden pausen. I anden omgang pressede Nürnberg på og vandt en sen, men fortjent sejr via Caspar Janders og Ondrej Karafiats mål i det 52. og 78. minut. Med sejren trak Nürnberg som nævnt op på siden af lokalrivalerne, men slog også et betryggende hul på fire point ned til stregen.
Bulibolds tip: SpVgg Greuther Fürth – 1. FC. Nürnberg 2-2

Topscorerlisten i 2. Bundesliga

Med sine to scoringer bragte Robert Glatzel sig alene i front på listen med syv mål. Isac Lidberg, Budu Zivzivadse og Moussa Sylla følger lige efter med seks scoringer.

3. Liga

Tabellen hos de tredjebedste blev fortættet efter en runde, hvor blot to af de øverste ni hold vandt deres kampe. Sandhausen bragte sig helt til tops, da de vandt deres hjemmekamp mod Mannheim 2-1, mens nedrykkerne fra Wehen ude slog løverne fra München med 3-2. Det efterlader Wehen på 3. pladsen a point med Dresden, der overraskende tabte til Dortmunds reserver. På fjerde- og femtepladsen følger to tidligere DDR-hold i form af Cottbus og Aue. Hansa Rostock kravlede med en overraskende 2-1-sejr ude mod Aue for første gang op over nedrykningsstregen.
Næste runde byder på en topkamp, når Sandhausen skal til Cottbus, og så er der lokalopgør i München, hvor Unterhaching tager imod 1860.