bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til 19. spillerunde i 2. Bundesliga: Frankenderby og bananskræl for HSV?
Max Morlock, Nürnberg, Stadion, fans, Frankenderby

Så fik vi endelig gang i 2. Bundesliga, i en runde 18 hvor det var småt med overraskelserne. I striden om oprykningspladserne vandt syv ud af de otte øverste hold. Kun Hannover led et knæk, da klubben tabte hjemmekampen mod Kaiserslautern. I bunden hentede både Sandhausen og St. Pauli tre vigtige point i bestræbelserne på at blive i rækken.
Velkommen til optakten i verdens bedste næstbedste liga.

SV Sandhausen-Darmstadt 98 – fredag kl. 18.30
Hjemmeholdet hentede trods underlegenhed på næsten alle statistiske parametre en uhyre vigtig sejr ude over nedrykningskonkurrenterne Bielefeld. Klubben har siden sidst hentet angriberen Hamadi Al Ghaddioui i Stuttgart, og marrokaneren fik da også sin debut, da han afløste Esswein ti minutter før tid. Nu gælder det en anderledes stærk modstander, da Sandhausen fredag aften tager imod duksene fra Darmstadt. ”Die Lilien” havde hjemme ingen problemer med at cruise en 2-0-sejr sikkert i land mod et modløst Regensburg hold, der blev reduceret til ti mand allerede efter 22. minutter, da canadiske Scott Kennedy lavede en klodset nødbremse på Manu. Darmstadt henter tre point yderligere i udekampen mod Sandhausen.
Bulibolds tip: SV Sandhausen-Darmstadt 98 1-3

SC Paderborn 07-Fortuna Düsseldorf – fredag kl. 18.30
Hjemmeholdet kom fint fra start, da Robert Leipertz dybt inde i dommerens overtid scorede kampens eneste mål i en svær udekamp mod KSC. I weekenden sikrede klubben yderligere forstærkning til forsvaret, da den engelske ungdomslandsholdspiller Bashir Humphreys er lejet hos Chelsea. Den unge midtstopper fik ellers sin debut i Chelseas FA-Cup kamp mod Man. City, men han satser nu på fast spilletid hos i 2. Bundesliga. Humphreys var således på banen i hele kampen, da Paderborn tirsdag aften røg ud af pokalen. De kom ellers foran allerede i det fjerde minut, da gæsternes Mavropanos scorede et bizart selvmål 48 meter fra eget mål. Stuttgart overvandt dog chockstarten og sørgede med to sene scoringer for, at Paderborn nu kan koncentrere sig om ligaen.
Fortuna havde en del bøvl med bundholdet Magdeburg, men sikrede sig dog en 3-2-sejr med et mål kort før tid. Undervejs havde Düsseldorfs angriber Dawid Kownacki både brændt straffespark og scoret i, hvad der kunne have været polakkens sidste kamp for Fortuna. FC Midtjylland var angiveligtmeget interesseret i den polske landsholdsspiller, men Düsseldorf ville ikke sælge.

FC Kaiserslautern-Holstein Kiel – lørdag kl. 13.00
K´lautern hentede en flot sejr mod Hannover i lørdagens sene kamp. Det var pfalzernes niende udekamp uden nederlag i denne sæson, og kan klubben få bugt med de lidt for mange pointtab hjemme, så kan ”Die Roten Teufels” sagtens true top-3.
Gæsterne fra Kiel slog Alexander Zornigers Fürth i forårsåbneren. Storkene kom tidligt bagud, men med to mål i anden halvleg sikrede de sig alle tre point. Mikkel Kirkeskov spillede næsten hele kampen for kielerne, der har sikret sig målmanden Robin Himmelmann, der blev til overs i belgiske Eupen, og så er den islandske landsholdsangriber Hólmbert Aron Friðjónsson vendt retur efter endt lejemål hos Lillestrøm. Jeg tror, storkene flyver hjem med et point.
Bulibolds tip: 1. FC Kaiserslautern-Holstein Kiel 2-2

Eintracht Braunschweig-FC Heidenheim – lørdag kl. 13.00
Braunschweig kunne som ventet ikke stille det store op i udekampen mod HSV. De formåede dog at holde kampen åben helt ind i overtiden, hvor HSV slog sejren fast med målet til 4-2. Ud over nyerhvervelserne Gechter og Wintzheimer, som jeg nævnte i sidste uges optakt, har løverne sikret sig forsvarsspilleren Hasan Kurucay med en fortid i OB og Næstved, samt tysk-congoleseren Tarsis Bonga der er hentet i Bochum.
Gæsterne fra Heidenheim havde som ventet ingen problemer med Hansa i lørdagens hjemmekamp. Heidenheim har hverken købt, lejet, solgt eller udlejet i vintervinduet og stiller således op til denne svære udekamp med uændret trup. Jeg tror begge hold kan leve med et point.
Bulibolds tip: Eintracht Braunschweig-FC Heidenheim 0-0

Jahn Regensburg-Arminia Bielefeld – lørdag kl. 13.00
Den sidste af lørdagens tidlige kampe står mellem to mandskaber, der begge åbnede forårssæsonen med nederlag. ”Die Jahnelf” kunne som ventet intet stille op, da de besøgte ligaens tophold. Andreas Albers kom først på banen kort før slutfløjtet.
Hvor Regensburgs nederlag til Darmstadt var ventet, så må Bielefelds ditto til Sandhausen siges at være lige så ubelejligt, som det var uventet. Efter sejre i efterårssæsonens to sidste kampe gled Arminia ned på en delt 17. plads, da Sandhausen fik alle tre point med hjem. Siden sidst har Bielefeld lejet den canadiske landsholdsangriber Theo Corbeanu hos Wolverhampton.
Det bliver en tæt kamp, som jeg tror, Regensburg vinder.
Bulibolds tip: Jahn Regensburg-Arminia Bielefeld 2-1

Greuter Fürth-1. FC Nürnberg – lørdag kl. 20.30
Lørdagens sene kamp er, ud over at være en meget vigtig bundkamp, et af Tysklands ældste Derbys. Frankenderby. Der er kun 13 km i luftlinje mellem Fürths Rondorf Sportpark og Nürnbergs Max-Morlock Stadion eller Frankenstadion, som det oprindelig hed. Fürth tabte knebent i Kiel, mens ”Der Club” måtte se St. Pauli stikke af med alle tre point i forårspremieren. Med hhv. to og et point ned til de rigtig kedelige pladser og med rivaliseringen for øje er det et opgør, som ingen af parterne kan tåle at tabe. Jeg tror, de deler.
Bulibolds tip: Greuter Fürth-1. FC Nürnberg 1-1

FC Magdeburg-Karlsruher Sport Club – søndag kl. 13.30
Endnu en meget vigtig bundkamp mellem to klubber, der begge tabte med mindst mulig margin. Siden sidst har Magdeburg lejet Maximilian Ullmann hos Venezia til pladsen som venstre back og midtstopperen Daniel Heber hos 3. Liga klubben RW-Essen. Om det er nok til at styrke ligaens dårligste forsvar vil vise sig, når KSC kigger forbi. ”Der Sport Club tabte i Düsseldorf og ligger nu kun over stregen på en bedre målscore end Braunschweig. Jeg tror, Magdeburg får gang i deres normalt stærke hjemmebanestatistik.
Bulibolds tip: 1. FC. Magdeburg-Karlsruher Sport Club 2-0

Hansa Rostock-HSV – søndag kl. 13.30
Selvom Hansa fører bundkampen, så skal man ikke kvaje sig for meget, før det pludselig brænder på. Starten på foråret er ubarmhjertig, da man lægger ud mod de to øverst placerede klubber i ligaen. Udover ’tilgangen’ af Theo Gunner Martens fra egen ungdomsafdeling stoler ”Die Koggen” dog på, at de har truppen til overlevelse.
Hos HSV har der været mere gang i svingdøren. Ud over Katterbach og Montero, som jeg skrev om i sidste uges optakt, har ”Die Rothosen” hentet den ungarske landholdsangriber Andras Nemeth i Genk. Nemeth sad på bænken i sejren over Braunschweig uden dog at komme på banen. Der er ingen tvivl om, at HSV er store favoritter her, og på trods af at det faktisk er den slags kampe, som de pludselig taber, så går jeg også med dem.
Bulibolds tip: Hansa Rostock-HSV 0-2

FC St Pauli-Hannover 96 – søndag kl. 13.30
Da midterforsvareren Jakov Medic´ mål i første halvleg i kampen mod Nürnberg skulle vise sig at blive kampens eneste, kunne St. Pauli tage tre meget vigtige point med hjem til Hansestaden. Siden sidst har klubben endda sikret sig sin fjerde forstærkning i form af den meget spændende wing Oladapo Afolayan, der er købt hos Bolton.
Her får de besøg af lokalrivalerne fra Hannover, der plejer at have et godt tag på ”Die Kiezkicker”. 96´erne tabte åbneren mod K´lautern, hvor de førte efter 45 minutter, men blev kørt over i en anden halvleg, som gæsterne fortjent vandt med 3-0. St. Pauli knokler sig til en smal sejr i denne kamp.
Bulibolds tip: FC St Pauli-Hannover 96 1-0

Topscorerlisten

HSV´s Robert Glatzel udbyggede med sin ”doppeltpack” mod Braunschweig sin føring på topscorerlisten. Glatzel er nu oppe på 13 scoringer. Andenpladsen deler Tim Kleindienst fra Heidenheim og Kiels Steven Skrzybski med hver ti mål.

3. Liga

Elversberg og måske også Wehen er stukket af i den 3. bedste række. Begge hold vandt deres kampe, og da Saarbrücken på trdjepladsen tabte ude mod Verl, har de slået et hul på hhv. syv og fire point ned til forfølgerfeltet. Dynamo Dresden vandt en flot 2-1-sejr ude mod løverne fra 1860. Tobias Bech spillede alle 90 minutter for Ingolstadt men lige lidt hjalp det, da Bundholdet Bayreuth scorede kampens eneste mål.