bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt – runde 19: Bayern, Bosz og no bullshit fra Tedesco

Optakt – runde 19: Bayern, Bosz og no bullshit fra Tedesco

Forvandler Schalke to sejre i træk til de gyldne tre – og er de på vej til at vende skuden? Fortsætter Bayern sejrsstimen, og formår Wolfsburg at slå Leverkusen? Det er alt sammen noget, som vi bliver klogere på i runde 19 af Bundesligaen.

 

Hertha – Schalke

Spillested: Olympiastadion, Berlin
Kamptidspunkt: Fredag, kl. 20.30
Dommer: Dr. Brych
TV: Stream kampen og se Bundesligaen live her

Hertha BSC fik i sidste uge en solid 3-1-sejr ude mod oprykkerne fra Nürnberg, hvilket bragte dem tættere på det forjættede land, top-6. Hertha er nemlig kun et point fra Wolfsburg på 6. pladsen, og dermed fik Pal Dardais mandskab den optimale start på foråret.

”Never change a winning-time” kunne godt ligne den strategi, som Par Dardai gør brug af til fredagens opgør på Olympiastadion. Det ville i hvert fald give mening at spille med Davie Selke fra start, da han lavede to assists i sejren over Nürnberg.

Gæsterne fra Schalke fik også en god start på deres 2019-kampagne, da de slog Wolfsburg med 2-1- hjemme på Veltins-Arena. Her lavede wingbacken Daniel Caligiuri to mål, og han spillede generelt en super kamp. En sejr fredag aften til Schalke vil bringe dem noget længere op i tabellen, end den 12. plads som holdet i øjeblikket indtager. Omvendt vil et nederlag igen lægge pres på Domenico Tedesco, der bestemt ikke har formået at indfri holdets potentiale i denne sæson, og som overraskede i sidste kamp, da han satte anfører, målmand og klublegende Ralf Fährmann på bænken.

Der er altså tre uhyre vigtige point på spil for de to mandskaber fredag aften, og kigger man tilbage på de sidste indbyrdes kampe, må det være gæsterne fra Schalke, der har mest at smile af. På nær en sejr i starten af denne sæson, har Schalke 04 vundet de tre seneste indbyrdes opgør mellem de to mandskaber. Det bliver dog ikke nogen nem opgave, da det kun er RB Leipzig, der har formået at slå Hertha BSC på Olympiastadion i denne sæson.

Bud på startopstillinger:

Hertha: Jarstein – Stark, Lustenberger, Rekik – Lazaro, Grujic, Maier, Plattenhardt – Duda – Selke, Ibisevic
Schalke: Nübel, D. Caligiruri, S. Sané, Nastasic, Oczipika – Stambouli, Rudy – Schöpf, Uth, Konoplyanka – Skrzybski

Dom:
Det kan sagtens gå hen og blive en tæt – og måske også nervøs – affære i Berlin, men qua hjemmebanefordelen til Hertha, tror vi på en smal 2-1-sejr til hovedstadsklubben.

Spil på Hertha – Schalke her

 

Wolfsburg – Leverkusen

Spillested: Volkswagen Arena, Wolfsburg
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Dommer: Zwayer
TV: Stream kampen og se Bundesligaen live her

Selvom Wolfsburg i sidste uge tabte til Schalke på udebane, er der bestemt stadig grund til at være optimistisk i ulve-lejren. Wolfsburg sluttede som bekendt 2018 af med tre sejre på stribe, og derfor indtager de også 6. pladsen i Bundesligaen efter 18 runder. MEN de øvrige hold er ved at nærme sig nu, da både Hertha Berlin, Hoffenheim og Werder Bremen kun er henholdsvis et og tre point efter Wolfsburg.

Wolfsburg skal derfor meget gerne have tre point ind på kontoen, når Leverkusen lørdag gæster Volkswagen Arena. Lørdagens hjemmehold må også anses som værende favorit, da de har vundet 14 gange mod Leverkusen, når de har budt dem indenfor på Volkswagen Arena. Men faktisk er det Leverkusen, der er rendt med sejren de sidste to gange i Volkswagen-byen.

Spillemæssigt skal begge mandskaber lige i gang efter den lange vinterpause, og mens der stadig er optimisme i Wolfsburg-lejren, ser det lidt anderledes ud for Leverkusen.

Peter Bosz har nemlig endnu ikke vundet som Leverkusen-træner, men han har trods alt også kun været i spidsen for Leverkusen i en enkelt kamp. Her blev det til et nederlag til Gladbach, der ser ud til at fortsætte deres storspil, men faktisk har Bosz ikke vundet ni Bundesliga-kampe i træk, hvis man tæller de sidste kampe med fra Dortmund-tiden.

Den stime ser Leverkusen-spillerne og lederne nok gerne en ende på lørdag eftermiddag, og så har gæsterne også noget at revanchere. Det var nemlig Wolfsburg, der løb med sejren, da de to mandskaber mødtes først på sæsonen, og mon ikke Kai Havertz og co. gerne vil have vendt den stime?

Èn af dem, der i hvert fald ikke har formået at leve op til sidste sæsons gode Leverkusen-sæson, er Leon Bailey. Den 21-årige kantspiller er nemlig uden mål i 15(!) kampe, men ifølge Kicker får han igen chancen fra start i lørdagens kamp.

Bud på startopstillinger:

Wolfsburg: Casteels, William, Knoche, Brooks, Roussillon – Arnold – Gerhardt, Rexhbecaj – Steffen, Mehmedi – Weghorst
Leverkusen: Hradecky – L. Bender, Tah, S. Bender, Wendell – Aranguiz – Havertz, Brandt – Bailey, Volland, Bellarabi

Dom:
Der venter os uden tvivl endnu en tæt kamp mellem to mandskaber, der begge vil give deres højre arm for at komme tilbage på sporet og få de tre point. Det bliver spændende at se, hvordan Peter Bosz får sat sit mandskab op til kampen, mens de i Wolfsburg-lejren skal forsøge at hente sæsonens fjerde hjemmesejr. Vi tror på en tæt kamp, der ender uden en vinder, 1-1.

Spil på Wolfsburg – Leverkusen her

 

Bayern – Stuttgart

Spillested: Allianz Arena, München
Kamptidspunkt: Søndag, kl. 15.30
Dommer: Willenborg
TV: Stream kampen og se Bundesligaen live her

Niko Kovac har været meget omdiskuteret, og da kroaten ikke formådede at slå Dortmund tidligere på sæsonen – og dermed indkasserede endnu et pointtab – var der mange spekulationer om, hvorvidt Kovac nu var den rigtige træner. De spekulationer er der dog lagt låg på, og Bayern begynder mere og mere at ligne ja… Bayern. Offensiven sprudler igen, Lewandowski har fundet sig selv, og defensiven ser også mere og mere stabil ud.

Bayern har også vundet seks kampe i træk, men de er ikke helt tilfredse endnu, for der er stadig lige et lille mén. Rivalerne fra Borussia Dortmund fører nemlig fortsat ligaen med seks point inden denne rundes start, og det nager uden tvivl stadig fans og spillere i München.

Rekordmestrene fra Bayern München er dog storfavoritter til at tage de tre point søndag eftermiddag, når Stuttgart gæster Allianz Arena. Sidst de to mandskaber mødtes i september, formåede Bayern også at løbe med en sikker 3-0-sejr, men vi skal altså ikke længere tilbage end maj sidste år for at finde den seneste Stuttgart-sejr. Den kom endda på netop Allianz Arena, hvor kampen blev vundet med hele 4-1. Dog skal det nævnes, at Bayern på daværende tidspunkt havde mere fokus på at fejre mesterskabet – end at spille sæsonens sidste kamp.

Der skal også ske en overraskelse af en anden verden, hvis Stuttgart skal have point lørdag eftermiddag, og holdet er stadig uden verdensmesteren Benjamin Pavard, der skifter til netop Bayern efter sæsonen. Pavard er ikke den eneste skadede spiller, da også den tidligere Bayern-forsvarer Holger Badstuber er tvivlsom til opgøret. Den eneste spiller, der kan true Bayern, er Mario Gomez, der også er tilbage på sin gamle hjemmebane, men tyskeren har kun nettet tre gange i denne sæson.

Bud på startopstillinger:
Bayern München: Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Thiago, Goretzka – T. Müller, James, Coman – Lewandowski
VfB Stuttgart: Zieler – Kabak, Baumgartl, Kempf – Beck, Insua – Gentner, Ascaibar – Esswein, Zuber, M. Gomez

Dom:
Der burde være klasseforskel på de to mandskaber, og når man tænker på Bayerns gode stime, burde det heller ikke være noget problem for Niko Kovac´ mandskab at snuppe de tre point. Vi tror på en sprudlende Bayern-offensiv – og en sikker 3-0-sejr til hjemmeholdet.

Spil på Bayern – VfB Stuttgart her

 

Hvis du drømmer om en tur til Tyskland for at se fodbold, så husk at vi arrangerer bustur i påsken, hvor vi blandt andet skal se Gladbach mod RB Leipzig. Læs meget mere om turen her

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?