bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: RB Leipzig – Bayer Leverkusen

Optakt: RB Leipzig – Bayer Leverkusen

Kampfakta

Kamptidspunkt: søndag 15.30
Spillested: Red Bull Arena, Leipzig
Dommer: Felix Zwayer
TV: Viaplay

Holdnyt:

RB Leipzig:

Leipzig-mandskabet hænger i med næb og klør i titelkampen, hvor de ligger et enkelt point efter Bayern på ligaens 2.plads. En titelkamp, hvor pointtab ikke er en mulighed. Det blev også til tre sikre point i sidste weekends udekamp mod Schalke 04, i en ellers på papiret svær kamp for Nagelsmanns unge hold.

Østtyskerne viste dog klassen, og allerede efter et minut var Leipzig i front ved scoring af Sabitzer. Efter pausen kom målene slag i slag og hele 5-0 blev slutresultatet. Målscorer for die Roten Bullen var Sabitzer, Werner, Halstenberg, Angelino og Forsberg.

Til søndagens opgør har Nagelsmann ikke rådighed over Adams, Kampl, Konaté, Laimer og Orban, der alle sidder ude med skader. Halstenberg og Upamecano har en karantæne hængende over hovedet, hvis de modtager et gul kort i opgøret.

Laimer er ude med karantæne og kan afløses af Haidara, mens det ligner endnu en bænkplads til Yussuf Poulsen.

Leverkusen:

Leverkusen må siges at være i storform med stort S. Forårssæsonens ni kampe har således resulteret i otte sejre og blot et enkelt nederlag. Holdet er er videre i pokalen, samt har slået Porto ud af Europa League over to kampe. Senest med en 1-3 sejr i torsdagens opgør i det portugisiske.

I de ni kampe har offensiven været sprudlende med hele 24 scoringer, men desværre har de også lukket 11 mål ind. Hvis defensiven forberedes, kan Leverkusen for alvor blive en farlig faktor i topstriden.

Den flotte formkurve har rykket holdet langt op i tabellen, og de ligger lige p.t.  på ligaens 5. plads med kun to point op til 3. pladsen.

Sidste weekendens kamp var mod Augsburg, hvor statistikkerne talte sit tydelige sprog – 76% i boldbesiddelse blev kvitteret med en 2-0 sejr, selvom holdet var foruden topscorer Volland, der blev skadet i første opgør mod Porto og er ude i længere tid. I hans fravær har Alario grebet chancen, og han forventes også at starte inde igen i søndagens kamp.

Volland er principielt eneste mand på skadeslisten hos Peter Bosz, der dog formegentlig også må se bort fra Aranguiz, der har døjet med sygdom i ugens løb.

Bud på holdopstillinger:

RB Leipzig: Gulacsi – Klostermann, Upamecano, Halstenberg – Mukiele, Sabitzer, Angelino – A. Haidara, Nkunku – Schick, Werner
Bayer Leverkusen:
Hradecky – Tah, S.Bender, Tapsoba – L.Bender, Aranguiz, Amiri, Sinkgraven – Havertz, Alario, Diaby

 

Vidste du, at..

Leipzig har holdt buret rent bag Gulacsi i holdets seneste fire kampe? De har da også ligaens bedste defensiv med 25 indkasserede mål. Det samme antal som Gladbach, der dog har spillet en kamp færre.

 

Dom:

En vigtig kamp for begge mandskaber, der ligger og kæmper om europæiske pladser og medaljerne. Derfor er der ikke råd til pointtab. Vi tror dog på overraskelsen. Bayer Leverkusen fortsætter deres gode takter og vinder kampen 2-3. Det betyder Leipzigs flotte clean sheet statistik bliver brudt.

Foto: www.dierotenbullen.com

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union