bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt – Hannover 96: Overlevelse eller etablering?

Optakt – Hannover 96: Overlevelse eller etablering?

Sidste sæson: 13. pladsen

I sidste sæson var Hannover 96 endelig tilbage efter en tur i 2. Bundesliga. Den traditionsrige klub med to mesterskaber skulle forsøge at klare skærene og undgå nedrykning, hvilket lykkedes med en 13. plads.

Blandt højdepunkterne var Hannovers sæsonstart, hvor de startede flot ud med at være ubesejrede de første seks kampe, hvor det blandt andet blev til sejr over Schalke 04. Det største resultat var mod Dortmund, da man på hjemmebane vandt 4-2 i oktober. Med den flotte start så det længe ud til, at Hannover kom bragende ud og overraskede de andre hold. Holdet levede måske på den klassiske gejst man ofte tilegner oprykkerne, men det holdte ikke hele sæsonen. I de sidste tolv kampe af sæsonen gik det i stå for holdet og det blev kun til to sejre og to uafgjorte. Derfor har André Breitenreiters mandskab noget at få rettet op på, når man går ind til den nye sæson.

Et af de helt store problemer for Die Roten har været holdets defensive problemer, hvor man lukkede 54 mål ind, hvilket kun Köln og Freiburg gjorde værre. Det er bedst symboliseret ved, at man i 11 af sidste sæsons kampe lukkede minimum tre mål ind. Det er de færreste hold, der kan få point med så mange indkasserede mål, og det kræver en stærk offensiv for at redde holdet i det tilfælde. Det har Hannover ikke haft til rådighed. Et andet problem var truppens store problemer på udebane, hvor de kun hentede tolv point, som var fjerdedårligst i ligaen.

De kan derfor takke en stærk åbning på sæsonen for, at de kan spille endnu en sæson i Bundesligaen, mens at de skal oppe din afslutning.

Du kan spille på Bundesliga kampene på LeoVegas.

Transfers:

Hannover har haft godt gang i transfervinduet, hvor der er hentet syv spillere ind og sagt farvel til syv spillere. Derudover har min mistet en række spillere på frie transfers. Den mest markante afgang er den senegalesiske forsvarsgeneral Salif Sane til Schalke 04.

Erstatningen for ham er hentet i Stoke City, hvor Kevin Wimmer er hentet til, mens også den tidligere AGF spiller Josip Elez er hentet til midterforsvaret efter et lejeophold i sidste sæson.

Umiddelbart er det en svækkelse at miste Sane, men klubben har forsøgt at dække hullet, og det bliver spændende at se, om forsvaret står stærkere i næste sæson med en nye konstellation. Derudover har man været på rov i HSV, hvor angriberen Bobby Wood, samt midtbanespilleren Walace er hentet som klubbens næstdyreste indkøb i historien til en pris på €6 millioner euro.

Klubbens rekordindkøb er Jonathas som blev hentet i sidste sæson, men som ikke levede op til forventningerne. Han er derfor lejet ud til hjemlandet Brasilien, hvor han skal spille for Corinthians. Derudover har man også hentet forstærkning fra hovedstaden, hvor Hertha BSC’s japanske Haraguchi er udset en plads på kanten.

Han får selskab af sin landsmand Takuma Asano, som er lejet fra Arsenal. Sidste indkøb er hentet i München, hvor keeperen Leo Weinkauf er hentet på en fri transfer fra Bayern München. Her har han spillet for klubbens andethold i Regionalliga. Af andre afgange har man solgt Felix Klaus til Wolfsburg, Martin Harnik til Werder Bremen, Marius Wolf til Frankfurt (som er røget videre til Dortmund) og Florian Hübner til Union Berlin.

Her får han selskab af Manuel Schmiedebach, som også er sendt på leje til den østlige hovedstadsklub. Derudover har man mistet fire spillere på fri transfers i form af Charlison Benschop, Kenan Karaman, Elias Huth og Sebastian Maier. Det er derfor en klub som har mistet spillere på afgørende positioner, men som også har forsøgt at erstatte dem og styrke holdet på andre positioner med etablerede spillere. Spørgsmålet må dog være, om indkøbene har niveauet til at rykke klubben det næste stykke i tabellen.

Omkring Uffe Bech er status, at han vendt tilbage efter lejeophold fra Greuther Fürth, men det forventes, at han skal videre i dette transfervindue og har spillet sin sidste kamp for Hannover 96.

Styrket/svækket: Uændret

Denne sæson:
Forventningerne til Hannover 96 er de samme som sidste år, og det er svært at se klubben præstere til mere end til en midterplacering i denne sæsons Bundesliga. Ethvert hold kan overraske, men målet må være at undgå nedrykning og gøre forsøget på at gøre det bedre end sidste sæson.

Det er dog svært at se dette Hannover hold opnå mere end en placering i den nederste halvdel af midten, da der mangler kvalitet sammenlignet med holdene i top 10. Hvis Die Roten kan klare frisag og redde sig endnu en sæson i det bedste tyske selskab er der mulighed for, at den ellers kaotiske klub, kan etablere sig i ligaen og arbejde mod den tyske subtop.

Hannovers transfers vidner også om klubbens nuværende position i fødekæden, hvilket bedst ses ved indkøbene fra HSV. Det bliver spændende at se, om de kan løfte sit niveau og vise bedre takter end de gjorde i den anden kaotiske nordtyske klub. Det får klubben brug for, hvis de skal opnå en succesfuld sæson.

Hannovers chancer for succes er i høj grad bundet op på, hvordan nyindkøbet Haraguchi finder sammen med Füllkrug, der var den store oplevelse i sidste sæson, og som det lidt overraskende lykkedes at holde på.

Uden for banen er der stadig lidt kaos med “klubejer” Martin Kind, der fortsat forsøger at sikre den totale overtagelse af klubben, men som indtil videre er blevet bremset af 50+1 reglen.

Hvis du føler du har held uden for fodboldbetting, så tjek Live Casino ud.

Bud på placering: 12-16. pladsen

Bud på idealopstilling: Tschauner – Korb, Anton, Wimmer, Albornoz – Walace, Fossum – Bebou, Haraguchi – Asano, Füllkrug

Hold øje med – Walace
Den centrale midtbane spiller fra Brasilien er hentet til fra HSV, hvor han sammen med resten af holdet led under svære vilkår i nogle svære sæsoner. Forventningerne til ham i Hannover 96 må være store, da han er hentet for et stort beløb for klubben, og det forventes, at han skal agere bindeled mellem forsvar og midtbane og hjælpe til en mere stabil defensiv. Han kom i sidste sæson under displinære problemer under Titz ledelse og blev sendt på klubbens hold i Regionalliga. Det er derfor en spiller, der var glad for at komme væk fra klubben, og han kan nu svare igen ved at hjælpe Hannover til bedre resultater og en ny sæson i Bundesligaen.

Vil du en tur til Hannover for at se fodbold, så se her, hvordan du får billetter til din næste fodboldrejse