Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt - Hamburger SV: Er brandslukkeren fremtidens mand? - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > Hamburger SV > Optakt – Hamburger SV: Er brandslukkeren fremtidens mand?

Optakt – Hamburger SV: Er brandslukkeren fremtidens mand?

HSV, Hamburger SV, Nur der HSV

Sidste sæson:

Nr. 16 i Bundesligaen. Vandt samlet 3-2 (forlænget spilletid.) over Karlsruher SC i relegationsspiel.

Hamburger SV var et underligt hold at følge i sidste sæson. Der var ingen mellemstation. Holdet spillede enten flot fodbold og kæmpede for sejrene, for i næste kamp at levere jammerlig pindsvinefodbold. Det satte et klart præg på holdet, at Mirko Slomka ikke blev fyret i tide, mens hans erstatning Josef Zinnbauer lignede en mand uden et spilkoncept. Brandslukkeren Bruno Labbadia blev hentet ind som redningsmand.

De rutinerede kræfter på HSVs hold skuffede fælt, hvor især Rafael van der Vaart, der ellers har en stor stjerne i HSV-tilhængernes hjerter, lignede en skygge af sig selv. Faktisk spillede holdet markant dårligere i de fleste kampe, hvor van der Vaart var på banen.

Værst var måske 3-0 nederlaget til Paderborn, mens 2-1 sejren mod Mainz samt 2-0 sejren mod Schalke i sidste spillerunde var nogle af få lyspunkter i en ellers skuffende sæson.

Transfers:

HSV har haft et travlt vindue. Meget af aktiviteten har været fokuseret på udrensning i en løntung trup. Således har følgende tidligere stamspillere har ikke fået forlænget deres kontrakt med HSV:
Maximilian Beister, Heiko Westermann, Rafael van der Vaart og Marcel Jansen. Det er prominente navne, der – måske med undtagelse af Westermann – har skuffet fælt i den forgangne sæson. Derfor virker det naturligt at vinke farvel, da det også er løntunge folk i et gældsplaget Hamburger SV.

Øvrige spillere, der har forladt klubben, er: Jonathan Tah (solgt til Leverkusen for 7,5 mio. euro), Valon Behrami (solgt til Watford FC for 3,5 mio euro), Slobodan Rajkovic (transferfri) og Julian Green (endt lejeophold fra Bayern München).

Ind er kommet blandt andet: Albin Ekdal (købt i Cagliari), Michael Gregoritsch (købt i Bochum), Sven Shipplock (købt i Hoffenheim), Gotoku Sakai (købt i Stuttgart), Batuhan Altintas (købt i Bursaspor), Emir Spahic (klubløs efter fyringen fra Leverkusen).

Samtidig har HSV rykket et par spillere op fra andetholdet.

Styrket/svækket:

Styrket i kraft af, at gamle og skuffende spillere er skiftet ud med unge, ivrige spillere.

Denne sæson:

HSV har to år i træk spillet relegationsspiel i Bundesligaen, da det er blevet til en 16.-plads begge år. Den megen tumult og udskiftning på trænersædet har kostet dyrt i omlægning af – og mangel på – spilkoncepter. Den skæbne lider klubben ikke i år.

Ganske overraskende ligner brandslukker Labbadia en mand med en langsigtet plan. Det er tydeligt, hvordan han har haft en klar idé om, hvordan der skal handles ind til den slags fodbold, der passer ham. Det kan vise sig at blive en gevinst med flere unge spillere, der vil gøre alt for at bevise deres værd.

HSV er på ingen måde andet end et bundhold, men trods alt et bundhold med fødderne solidt plantet. Sæsonen bliver nervepirrende, som de seneste to, men slutresultatet bliver næppe til nedrykning. Også selvom pokalnederlaget mod Jena fra den fjerde bedste række ikke gjorde meget for at overbevise os om, at tingene virkelig er blevet forbedret hos Bundesligaens Dino forud for denne sæson.

Bud på placering:

12-15.

Bud på idealopstilling:

4-3-3: Adler – Diekmeier, Djourou, Spahic, Ostrzolek – Ekdal, Diaz, Holtby – Müller, Lasogga, Ilicevic

Hold øje med:

Bruno Labbadia
Hamburger SV-træneren får en meget anstrengt start på Bundesligaen 2015/2016. Mange nye spillere og flere års manglende resultater har sat forventningerne i vejret til Labbadia, der ellers blev hentet ind som brandslukker og redningsmand, da lokummet brændte sidste sæson. Labbadia starter sæsonen med en udekamp i München. HSV er kendt for mange trænerfyringer og forhastede beslutninger. Derfor kan det koste dyrt, hvis HSV under Labbadia ikke får den ønskede start på årets Bundesliga. Det bliver også spændende at se, om nyindkøbte Emir Spahic har lagt sin aggressivitet uden for banen fra sig, for så kan han blive en stor gevinst for en HSV-defensiv, der skriger på en leder.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!