Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Frankfurt - Gladbach: Kan Gladbach holde trit med de øvrige tophold? - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Frankfurt – Gladbach: Kan Gladbach holde trit med de øvrige tophold?

Optakt: Frankfurt – Gladbach: Kan Gladbach holde trit med de øvrige tophold?

Optakt, Eintracht Frankfurt

Det er et yderst vigtigt opgør for både Eintracht Frankfurt og Gladbach, når de to mandskaber tørner sammen søndag. Det bliver – ligesom de resterende Bundesliga-kampe – uden tilskuere, og særligt hjemmeholdet har brug for en sejr, hvis ikke de pludselig skal havne i nedrykningskampen.

 

Kampfakta
Kamptidspunkt: Søndag, kl. 15.30
Spillested: Commerzbank-Arena
TV: TV3 SPORT

 

Holdnyt

Eintracht Frankfurt

Det har været noget af en rutschebanetur for Eintracht Frankfurt i denne sæson, hvor de har gjort det rigtig godt i Europa. Til gengæld har de også betalt prisen for dette i Bundesligaen, hvor der modsat har været noget længere imellem succeserne.

Torsdag aften mødte Frankfurt schweiziske Basel i den første af to Europa League 1/8-finaler, hvor Eintracht tabte ganske klart 0-3. Deres europæiske rejse ser derved ud til at få en ende. Det var i øvrigt også et opgør, hvor Frankfurt ikke fik støtte fra sit hjemmepublikum, da coronavirussen også har betydet tomme tribuner i Tyskland. Tomme tribuner bliver der også i søndagens opgør mod Gladbach, hvor Frankfurt skal forsøge at overraske.

Det er et yderst vigtigt opgør for Die Adler, der med en sejr kan tage afstand fra bunden, mens et nederlag til gengæld vil betyde, at man ikke kan undgå at se nedad i tabellen. Man kan derfor roligt kalde det for en seks-points-kamp for Frankfurt-mandskabet, der sidst de mødte Gladbach, måtte rejse hjem med et 2-4-nederlag i bagagen.

Vi skal faktisk også helt tilbage til den 7. Februar for at finde den seneste Frankfurt-sejr, der kom hjemme mod Augsburg, der blev besejret med 5-0. Siden da har det været noget op og ned for Frankfurt, der i næste spillerunde skal en tur til Bayern.

Netop Bayern München kommer Frankfurt også til at stifte bekendtskab med i pokalsemifinalen, hvor de to traditionsklubber mødes i semifinalen

Adi Hütter må til opgøret mod Gladbach se bort fra midtbanespilleren Gelson Fernandes, mens Marco Russ og spanske Lucas Torro begge er på vej tilbage fra skader.

Gladbach

Vi skal bare tre måneder tilbage, før det at snakke Gladbach som mulig mesterskabskandidat ikke var helt på månen. Det er måske heller ikke helt på månen her tre måneder senere, men Gladbach er faldet lidt af på en ellers forrygende Hinrunde.

Ser man tilbage på de seneste ti spillerunder har Gladbach vundet fem kampe, to af dem er endt uafgjort, mens man de har tabt tre opgør. Onsdag blev det til endnu en sejr, da Gladbach slog Köln med 2-1 i en kamp, der trods en 2-0-føring, alligevel formåede at blive spændende til sidst.

En sejr for Marco Rose er nærmest også påkrævet, hvis de fortsat vil være i spil til top-3. Gladbach har nemlig kun to point op til Dortmund på andenpladsen, mens de dog også kun er to point væk fra Leverkusen, der ligger placeret på 5. pladsen. Netop Leverkusen er også modstanderen i næste spillerunde for Gladbach, der altså er inde i en vigtig periode i øjeblikket, der uden tvivl kommer til at give os et billede af, om man skal begynde at snakke Champions League-drømme.

Marco Rose må til søndagens formegentlig opgør se bort fra Daniel Zakaria, der har knæproblemer, efter han stødte sammen med Yann Sommer i sidste runde.

Karantæner:

EIntracht Frankfurt: Ingen
Gladbach: Ingen

 

Bud på startopstillinger
Frankfurt: Trapp – Toure, Abraham, Hinteregger, Ndicka – Sow, Rode – Chandler, Gacinovic, Kostic – Silva
Gladbach: Sommer – Jantscke, Ginter, Elvedi – Kramer, Stindl – Lainer, Wendt – Hofmann, Thuram – Plea

 

Vidste du, at..:
både Gladbach og Frankfurt har scoret hele 13 mål i løbet af det sidste kvarter indtil videre i denne sæson?

 

Dom:
Opgøret kan godt være svært at spå om, da Frankfurt heller ikke får den store fordel af at være på hjemmebane. Ikke desto mindre skal det nok gå hen og blive et underholdende opgør, vores bud er 2-2.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg