bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FC Schalke 04 – Borussia Dortmund

Optakt: FC Schalke 04 – Borussia Dortmund

For 150. gang mødes de to storklubber fra Ruhr i det berømte Revierderby. Der forventes en kamp, hvor følelserne sidder helt uden på trøjen.

Kampfakta:
Spillested: VELTINS-Arena
Dommer: Felix Swayer
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
På TV: Eurosport 2 

Holdnyt:
FC Schalke 04:
Die Königsblauen har igennem hele sæsonen hungret efter de europæiske pladser. Dette er der god grund til, da Schalke 04 allerede er solidt kørende med i Europa League. Klubben er blandt kvartfinalisterne efter avancement imod Borussia Mönchengladbach.

Schalke 04 sejrede også i den vigtige kamp imod FSV. Mainz 05 i sidste runde og er nu godt på vej imod bedre tider. En sejr imod ærkerivalen Dortmund ville kunne skabe en begejstring hos de sultende fans, som ikke har vundet revierderbyet siden 2014.

I øjeblikket ligger FC Schalke 04 på en 9. plads som er den bedste placering siden runde 13. Med fire point op til 1. FC Köln og de europæiske pladser, ser rejsen ikke uhyggelig svær ud, som den gjorde for nogle runder siden.

En sejr over ærkerivalen Dortmund vil kunne ligne et vendepunkt for træner Markus Weinzierls mandskab, så klubben kan bevise, at de hører til toppen af tysk fodbold.

Markus Weinzierl har gode taktiske muligheder forud for kampen imod Dortmund. Choupo-Moting er vendt tilbage fra landsholdspausen og han kunne erstatte D. Caligiuri på den venstre kant. Samtidigt er Coke kommet tilbage fra sin langtidsskade.

Borussia Dortmund:
Die Schwarzgelben er rigtig godt kørende. De har vundet seks ud af de seneste syv kampe og er kvartfinalist i Champions League, hvor de skal møde Monaco. I øjeblikket sidder Dortmund solidt på en 3. plads, som de har gjort siden runde 21.

I år ligner Bayern München allerede nu igen et mesterhold, men der er stor kamp om 2. pladsen. TSG Hoffenheim som befinder sig på 4. plads har kun fire point op til RB Leipzig på 2. pladsen. Opgøret om 2. pladsen ser dermed betydelig underholdende ud.

En sejr på lørdag over ærkerivalen kan være et springbræt til at komme endnu tættere på en sølvmedalje. Men der venter en yderst svær kamp imod Schalke 04. Dortmund har ikke vundet på VELTINS-Arena siden 2013, hvor det dengang blev en 3-1 sejr til den gul-sorte del af Ruhr.

Der er ingen tvivl om, at Dortmund vil vende om på den statistik og gøre alt for den betydningsfulde håneret indtil næste Revierderby.

Thomas Tuchel kunne tænkes at bænke det amerikanske stortalent C. Pulisic, da hans fysiske form muligvis ikke er på topniveau, efter han var med imod Panama i VM-kvalifikationen i onsdags. Schürrle fik et slag i landskampspausen og bliver ikke klar.

Karantæner:
FC Schalke 04: Ingen
Borussia Dortmund: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Schalke 04: Fährmann – Kehrer, Höwedes, Nastasic, Kolasinac – Geis, Bentaleb – Schöpf, Goretzka, D. Caligiuri – G. Burgstaller
Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Schmelzer – Weigl, Castro – Durm, Guerreiro – Kagawa, Dembelé – Aubameyang

Vidste du at…:
på lørdag er det 150. gang at revierderbyet fløjtes i gang målt på betydende kampe? I de 150 kampe er kun ti opgør endt med en nulløsning. 

Dom:
En betydningsfuld kamp for begge mandskaber, hvor der vil være store følelser på spil, både på banen og på tribunerne. Ruhr-distriktet bliver delt på lørdag, og det gør pointene også. 1-1

You may also like
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?
Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – Bochum: Sanchos tilbagekomst
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?